• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Adrian Pintea, APIA: Formularul care salvează subvențiile pe hectar și cap de animal

    Roxana Dobre -

    Un formular depus în termen la APIA salvează subvențiile fermierilor, atât pe hectar cât și cap de animal. Este vorba despre penalizările sau chiar excluderile de la plată care se pot aplica cererii unice dacă aceasta nu conține informații reale sau situația din teren se schimbă între timp.

    Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a anunțat în cadrul emisiunii Agrostrategia de pe TVR 1, ediția de luni, 27 februarie, că după încheierea campaniei de depunere a cererii unice, fermierii au termen până la 30 mai să facă orice modificare la formularul pentru subvenții.

    ”Până în data de 31 mai se aduce orice fel de modificare asupra cererii. Deci tu, fermier, dacă ai depus cererea până la termenul limită de 15 mai, ai dreptul ca până în data de 31 mai să faci orice fel de modificare. De ce? Adică fie ai mai cumpărat niște animale, vrei să adaugi sau ai mai adăugat o suprafață de teren sau în momentul în care ai depus cererea la APIA, ai spus că pui porumb cu te-ai răzgândit și ai pus grâu. Sau nu nu mai vrei sa menții cererea, ai vândut tot, orice fel de situație până în data de 31 mai se fac modificări fără niciun fel de penalizare asupra fermierului”, a explicat șeful APIA, în cadrul emisiunii Agrostrategia, o coproducție TVR și Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    Formularul la care face referire șeful APIA poate fi obținut direct de la agenție.

    Fermierii pot depune cererea unică pentru subvenții până la data de 15 mai, inclusiv, fără penalizări (foto: farmer.pl)

    Citiți și: Adrian Pintea, APIA: Termenul limită până la care trebuie semnată cererea unică pentru subvenții

    Adrian Pintea nu încurajează fermierii să depună cererea unică în perioada cu penalizări

    Directorul general al APIA le-a transmis fermierilor, prin intermediul emisiunii Agrostrategia, să încerce să se încadreze cu depunerea cererii unice până pe 15 mai, astfel încât să evite penalizările de 1% pe zi.

    ”Campania demarează la data de 1 martie, se finalizează la data de 15 mai, iar după data de 15 mai, încă 25 de zile se poate depune cerere cu penalități de 1% pe zi pentru fiecare zi de întârziere. Dar nu încurajez pe nimeni să depună după termenul limită. De ce? Odată să nici nu beneficiezi de subvenția întreagă, din cauza acelor penalități. Este păcat să pierzi bani, dar întotdeauna au fost doar cazuri punctuale, fie un contract și-a încheiat târziu sau a fost plecat fermierul, etc.”, a mai spus Adrian Pintea.

    Despre depunerea cererii unice în 2023, Agrointeligența-AGROINTEL.RO a scris aici: Subvenții APIA 2023. Anunț de ultimă oră pentru fermierii care vor plăți la hectar și animale

    Termenul limită pentru depunerea tuturor cererilor este 9 iunie 

    Conform calendarului pentru depunerea cererii unice fermierii au termen până la 9 iunie să completeze formularul pentru subvenții. Aceasta este data-limită până cât se pot depune cererile cu penalizări, iar după acest termen nicio cerere nu mai poate fi declarată eligibilă.

    ”Data 9 iunie este termenul limită, după care, orice cerere unică pe care o depun fermierii este inadmisibilă adică nu se mai poate primi. De aceea întotdeauna am încurajat să se depună aceste cereri în timp și chiar și ministrul Agriculturii a făcut mereu apel la fermieri. Deci mesajul meu pentru fermieri este să depună cererile la timp”, a mai arătat Adrian Pintea.

    Agrostrategia – TVR 1. Invitat: Adrian Pintea, Director General APIA (27.02.2023)


    Te-ar mai putea interesa

    Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA