• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Subvenții APIA 2023. Anunț de ultimă oră pentru fermierii care vor plăți la hectar și animale

    Roxana Dobre -

    Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) face un anunț important pentru toți fermierii care cer subvenții pe suprafață și cap de animal, campania 2023.

    APIA a anunțat fermierii că aplicația IPA Online, unde aceștia depun cererea unică pentru campania 2023 nu este funcțională până la 1 martie, data când începe campania de subvenții din acest an.

    ”Începând cu data de 24.02.2023, ora: 07:00, până la data de 01.03.2023, ora 07:00, aplicația IPA Online nu va fi disponibilă, în vederea realizării operațiunilor tehnice necesare demarării campaniei de primire Cereri de Plată pentru anul 2023”, este anunțul publicat de APIA.

    Ce este IPA Online, aplicația care permite depunerea cererii unice

    IPA Online este un program informatic gratuit care permite fermierilor să completeze electronic cererea unică de plată. Aplicaţia poate fi folosită oriunde există un computer conectat la Internet: la domiciliu, la sediul exploataţiei, la primărie, la centrul APIA etc.

    IPA Online pune la dispoziţia fermierilor lista parcelelor pentru care au solicitat sprijin în anul anterior, cu suprafeţele determinate în urma controalelor realizate de specialiştii Agenţiei, precum şi schiţa parcelelor agricole.

    Pentru fiecare parcelă în parte, fermierii pot modifica, corecta sau completa datele în conformitate cu informațiile noi referitoare la suprafață și cultură, şi, de asemenea, schiţa parcelei. Programul realizează verificări ale datelor pe care le înscrie fermierul şi, dacă acestea nu sunt complete sau au necorelări evidente, va afişa o avertizare, ajutând beneficiarii de subvenții astfel să completeze corect cererea unică de plată.

    De asemenea, fermierul poate stabili datele finale pe parcursul mai multor zile, aşa încât, dacă are nevoie de verificări, poate să întrerupă lucrul cu aplicaţia şi apoi să îl reia, având păstrate datele completate anterior. Astfel, fermierul se poate deplasa pe teren sau poate solicita sprijin pentru identificarea corectă a parcelei şi completarea suprafeţei acesteia.

    Citiți și: APIA nu mai trimite invitații. Ordinea în care fermierii depun cererile pentru subvențiile din acest an

    IPA Online, aplicația pentru subvențiile pe suprafață și cap de animal

    Cum se folosește IPA Online

    Pentru a completa cererea unică de plată folosind această aplicaţie, fermierul are nevoie de un nume de utilizator şi o parolă pe care numai fermierul le cunoaște. Este recomandat ca, la prima logare în aplicație, să fie schimbată parola primită, ca fermierul să fie  sigur că numai el are acces.

    Pentru recuperarea parolei uitate, este necesar a fi comunicată responsabilului de dosar o adresă de e-mail validă, iar recuperarea parolei se poate face conform instrucțiunilor din Ghidul de utilizare a aplicației IPA Online.

    Pentru a învăţa cum să folosiți programul, se utilizează  butonul de asistenţă „?“ din aplicaţie, unde vor găsi Manualul de utilizare. Fermierii pot de asemenea, să consulte manualul pe Internet, pot participa la sesiunile de instruire realizate de APIA sau pot cere sprijin specialiştilor APIA.

    Citiți și: Documentele necesare pentru a dovedi calitatea de fermier activ la APIA

    De ce să folosiți IPA Online

    APIA a comunicat fermierilor mai multe avantaje privind folosirea aplicației IPA Online:

    Campania de depunere a cererii unice se derulează în perioada 1 martie – 15 mai, fără penalizări

    Fermierii vor putea depune cererea de plată, în perioada 1 martie – 15 mai, fără penalizări.  Cererea unică de plată se completează electronic, folosind IPA Online.

    Cererea unică de plată poate fi semnată electronic, utilizând funcționalitățile disponibile în interfața aplicației IPA Online. Pașii de lucru pentru utilizarea semnăturii electronice sunt descriși în Ghidul de Utilizare a Aplicației IPA Online, disponibil pe site-ul APIA sau direct în interfața aplicației.

    Cererea unică de plată trebuie înregistrată la APIA, în registratura electronică, pentru a fi preluată pe fluxul de lucru în vederea acordării sprijinului. Dacă nu ați primit un număr de înregistrare, înseamnă că nu ați depus cererea unică de plată.

    Trebuie să fi-ți atent la mesajele de atenționare pe care le afişează programul IPA Online, pentru a evita să primiți solicitări ulterioare de clarificare din partea APIA şi pentru a avea o cerere completă cât mai corectă.

    Este recomandată consultarea periodică a site-ului APIA, pentru a fi la curent cu ultimele informații puse la dispoziție de instituția de plăți. Pentru o cât mai eficientă comunicare între fermieri și angajații APIA, în scopul facilitării transmiterii și recepționării informațiilor necesare depunerii cererii unice de plată și a gestionării pe fluxul de administrare a schemelor de plată solicitate, este indicată furnizarea numărului de telefon și a adresei de e-mail utilizate de către fermieri.


    Te-ar mai putea interesa

    Teren de aproape 4.000 de hectare, scos la licitație în Ucraina. Prețul de pornire APIA – anunț pentru fermierii care încasează subvenții pe hectar și animale Calendar AFIR 2025. Primele fonduri UE din acest an: procesare, micii fermieri și fermierii peste 40 de ani

    Ultimele știri

    Planul de culturi în Ucraina. Estimări privind suprafețele cultivate în 2025 Ministerul Muncii modifică legea. Noi condiții privind angajarea căpșunarilor Primăriile au început să rezilieze contractele pe pășune pentru fermierii care au datorii la bugetul local