• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Agrii România, una dintre companiile de succes din agribusiness-ul românesc

    Adrian Radu -

    Agrii România a sărbătorit un an financiar deosebit. Un eveniment special a fost organizat pe malul mării, în stațiunea Venus. O conferință la care au participat peste 100 de invitați a fost completată de participarea la Regata Companiilor, competiție ajunsă deja la ediția cu numărul 4.

    Agrii România a profitat de un weekend mai puțin încărcat pentru a lansa un nou produs, Agrii-Start N46, dar și pentru a analiza, într-o atmosferă mai relaxată, anul financiar recent încheiat și care a adus rezultate spectaculoase. 3 persoane aflate în poziții cheie în companie au prezentat situația actuală a Agrii: Monalisa Ungureanu, CEO Agrii, Marcel Sîrghiac, Director național de vânzări, și Valerian Iștoc, Business development director.

    Discursurile celor 3 au avut cel puțin o idee care s-a situat deasupra oricărei statistici: oamenii sunt cei care fac diferența. Iar cei peste 400 de oameni din familia Agrii au parte de toate condițiile necesare pentru a face performanță. ”Programele noastre de dezvoltare, atât din punct de vedere al pregătirii tehnice și comerciale, și nu numai, pentru că toți oamenii din Agrii participă la programe de dezvoltare, noi înțelegând că modelul nostru de afaceri este unul de succes doar dacă oamenii sunt pregătiți, de la pregătirea mărfii, de la preluarea comenzii și până la livrare”, a explicat Monalisa Ungureanu.

    Agrii România, așa cum este în 2022, este rezultatul mai multor ani de schimbări. În 2015, grupul irlandez Origin Enterprises a achiziționat două companii importante în România, 4 ani mai târziu conturându-se contopirea acestora și rebranduirea în Agrii. Țara noastră face astfel parte dintr-un grup care are unități în Marea Britanie, Polonia și Ucraina.

    În acești ani, echipa de teren Agrii România a adunat mii și mii de kilometri, ajungând în majoritatea fermelor din țară. Dincolo de produsele pe care le distribuie, compania le oferă agricultorilor know-how, prin tehnologii în care produsele sunt utilizate pentru a oferi maximum de eficiență și profit la final de an agricol.

    Toate nevoile celor peste 8.500 de fermieri-parteneri Agrii sunt transferate către departamentul de cercetare, care lucrează pentru a veni cu soluții potrivite. “Agrii în 2022 este o companie dinamică, plină de entuziasm după un an foarte bun 2021. În momentul de față, suntem prezenți în toată piața din România, activăm în două divizii foarte mari, una de ferme și una de fitofarmacii, o echipă nouă, foarte bine împământenită și bine pregatită din punct de vedere tehnic. Fermierii au căpătat încredere în Agrii”, a completat Marcel Sîrghiac.

    La rândul său, Valerian Iștoc a vorbit despre soluțiile Agrii în anii în care condițiile climatice sunt dificile. “Ce putem face noi pentru a reduce riscurile? În primul rând, să creștem suprafețele cultivate în toamnă și astfel vom avea o stabilitate mai bună a producției. Însă aceste culturi vin cu necesitatea de a aplica îngrășămintele la suprafața solului în primăvară, acestea nemaiputând fi încorporate. De asemenea, trebuie să luăm în serios și alte aspecte, și anume, îmbunătățirea structurii solului și reducerea evaporației. Totodată, pentru a avea pierderi cât mai mici în cultură este necesară aplicarea eficientă a azotului la suprafața solului, fără încorporare”, a declarat Valerian Iștoc.

    Invitații Agrii România au participat apoi la cina festivă, iar a doua zi s-au putut delecta la Regatta Companiilor. Ediția a 4-a a acestei competiții desfășurate în Marea Neagră i-a avut la start și pe reprezentanții companiei, care le-au oferit câtorva fermieri oportunitatea unei experiențe de câteva ore pe veliere performante.

    Toate detaliile despre produsele din portofoliul Agrii România pot fi găsite pe www.agrii.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Ce putem planta lângă sau sub un nuc Tic-tac, tic-tac cu avansul APIA. Termen urgent pentru plata primei tranșe din subvenții Rabla pentru tractoare – ghid final. Condiții, acte necesare, procedură de înscriere

    Ultimele știri

    Mega-focar de Pesta Micilor Rumegătoare în Bulgaria. Oierii au ascuns boala timp de 2 săptămâni Legume și fructe care se recoltează în luna noiembrie La aniversarea primilor 7 ani de activitate, Franciza RO concept OSCAR ajunge la 90 de benzinării