• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Prețul unui litru de lapte de vacă la procesator, dozator sau abonați

    Angelica Lefter -

    Preț litru de lapte de vacă la producător, în fiecare județ. Prețul unui litru de lapte este în creștere la fermierii care cresc vaci în România, însă, în continuare, prețul per litru de lapte proaspăt nu acoperă cheltuielile de producție.

    Într-un an secetos și dificil în care inclusiv hrana animalelor a devenit o provocare pentru crescători, prețul laptelui pare încremenit în timp. Dacă mulți crescători de vaci de lapte și-au exprimat dorința de a renunța la animale, alții fac eforturi sporite de a le ține, mai ales că iarna deja își arată forțele în zona montană, și crescătorii încă se bazează pe vânzarea laptelui, ca principală sursă de supraviețuire a fermei.

    Cât costă un litru de lapte sau ce preț are laptele la producător este un subiect discutat de fermieri pe grupurile de Facebook. Crescătorii de bovine au dat detalii despre prețul laptelui de vacă direct din ferme, răspunzând astfel unei întrebări puse de un coleg crescător.

    Preț lapte 2023. Cât primesc fermierii pe litru la procesator și vânzare directă

    Iată care este prețul unui litru de lapte vândut de la poarta fermei de crescătorii din mai multe județe ale țării.

    Preț litru lapte de vacă în județul Arad. Crescătorul de vaci Raul Ianciu a menționat că laptele se vinde cu 2 lei litrul în localitățile din județ.

    Preț litru lapte de vacă în județul Argeș. Fermiera Achim Andra Maria vinde litrul de lapte cu 6 lei.

    Preț litru lapte de vacă în județul Bacău. Un preț mai ridicat îl are laptele în județul Bacău, unde fermierul Florin Apetrei vinde litrul cu 6 lei, nemenționând însă dacă vinde direct către clientul final.

    Preț litru lapte de vacă în județul Bihor. Un preț rezonabil al laptelui direct de la fermier este în județul Bihor, unde Mihuța Veta a spus că vinde laptele de vacă din poarta fermei cu 5 lei pe litru, cel mai probabil către consumatorul final.

    Preț litru lapte de vacă în județul Botoșani. Botoșăneanul Costel Toscuța, din Vorniceni, a spus că vinde laptele de vacă cu 1,60 de bani litrul, către procesator.

    Preț litru lapte de vacă în județul Bistrița-Năsăud. La Spermezeu, în județul Bistrița-Năsăud, fermeirul Ionuț Nastasiuc vinde laptele cu 1,60 lei pe litru. Și Danci Lucian a specificat că vinde laptele cu 2,16 lei/litru.

    Preț litru lapte de vacă în județul Cluj. Fermierul Daniel Bere a menționat că în județ prețul pentru abonați este de 5 lei pe litrul de lapte.

    Preț litru lapte de vacă în județul Dolj. Laptele vândut de crescătorul de vaci Ion Preda ajunge la 4 lei/litru în județul Dolj. La Dăbuleni, în același județ, Virgil Stăncioiu vinde laptele cu 5 lei pe litru.

    Preț litru lapte de vacă în județul Hunedoara. Voina Ileana, crescătoare de vaci în Hunedoara, vinde laptele la Orăștie cu 2 lei din poarta fermei pe litru, 4 lei la piață și 4-5 lei la dozator, după cum a menționat.

    Preț litru lapte de vacă în județul Mureș. Fermierul David Daniel, din Coasta Mare, județul Mureș, a mărturisit că vinde laptele cu 2,28 lei/litru. La Târgu-Mureș, Jozsef Kiss vinde laptele cu 2 lei pe litru.

    Preț litru lapte de vacă în județul Neamț. Crescătorul de vaci Nico Nicu din localitatea Bălțătești, județul Neamț, a declarat că vinde laptele cu 2 lei pe litru.

    Preț litru lapte de vacă în județul Prahova. Fermiera Elena Lucasciuic din Breaza, județul Prahova, spune că vinde laptele cu 1,20 lei litrul. La polul opus, în același județ, Cătălin Nistorescu vinde laptele cu 5 lei/litru.

    Preț litru lapte de vacă în județul Sălaj. Crescătoarea de vaci Mirela Mirela vinde laptele de vacă unei firme din Turda cu 2,16 lei/litru

    Preț litru lapte de vacă în județul Teleorman. Mirela Firică din Bragadiru, județul Teleorman, a specificat că vinde laptele din poarta fermei cu 1,70 lei pe litru.

    Preț litru lapte de vacă în județul Timiș. Crescătorii de animale Cristi și Ina Pis au specificat că în județul Timiș, laptele de vacă se vinde din poarta fermei cu 2,5 lei/litru.

    Preț litru lapte de vacă în județul Vaslui. Crescătorul de animale Marian Viorel Rusu menționează că vinde laptele în județul Vaslui cu 5 lei/litru.

    Preț litru lapte de vacă în județul Vâlcea. Laptele are preț în județ, după cum spune fermiera Dorina Lazăr, care a menționat că vinde litrul din poarta fermei cu 6 lei.

    Prețul unui litru de lapte pe abonament, mai convenabil pentru fermieri

    Preț litru lapte de vacă la producător. Prețuri la procesator, dozator sau abonați. Prețul unui litru de lapte pe abonament, vândut către abonații fermei, este mai convenabil pentru crescătorii de animale. Unii dintre fermieri spun că au persoane abonate, care vin și cumpără lapte constant din fermele lor. Dintr-o analiză a Agrointeligența – AGROINTEL.RO, laptele vândut către abonați ajunge la prețuri rezonabile către cumpărător, dar mulțumitor și pentru fermier. Astfel acesta poate varia de la 1,5 lei/litru, cum este în județul Botoșani, la 7 lei așa cum spun fermierii din județul Iași.

    Spre exemplu, în județul Botoșani, Elena Enache din Broscăuți, vinde laptele cu 1,50 lei pe litru la lăptărie și 4 lei la abonați, în Dorohoi.

    La fel în Cluj, unde fermierul Eugen Groșan a spus că laptele de vacă se vinde la poarta fermei, către abonați, la 4 lei litrul.

    Și de la Ferma Midoschi din Iași, laptele iese pe poartă cu 7 lei către abonați.

    La rândul său, fermiera Maricica Munteanu vinde laptele către abonași cu 4 lei/litru, în județul Neamț.

    Exemplele ar putea continua în acest sens, însă ceea ce se poate observa este că deși prezintă o ușoară creștere a prețului, laptele produs în fermele românești este vândut mult mai ieftin decât pe rafturile magazinului, atât de ieftin încât în anumite zone, cu greu fermierii pot face față cheltuielilor cu animalele din fermă făcând reale eforturi pentru a menține întregul efectiv de vaci de lapte.


    Te-ar mai putea interesa

    Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar

    Ultimele știri

    UE intenţionează să îşi majoreze exporturile de alimente în China, în pofida tensiunilor comerciale Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Lista produselor agricole din Ucraina pentru care se pot introduce taxe vamale