• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Gigi Becali a câștigat licitația pentru o fermă de 850 ha a statului. Ce arendă va plăti pe hectar!

    agrointeligenta.ro -

    Gigi Becali investește puternic în agricultură. Omul de afaceri a oferit cea mai mare arendă în cadrul unei licitații organizate de Agenția Domeniilor Statului (ADS) pentru concesionarea unei suprafațe de 755 de hectare de teren agricol și 94,6 hectare de teren neagricol. În total, o suprafață de aproape 850 de hectare cu destinație agricolă.

    Licitația ADS pentru suprafața agricolă din județul Tulcea a avut un preț de pornire de 731 de kilograme de grâu pe an, în echivalent. Potrivit informațiilor Agrointeligența – AGROINTEL.RO, Becali a licitat direct și a oferit o arendă care să îi asigure victoria: 2.433 de kilograme la hectar pe an. Este una dintre cele mai mari arende pentru un contract de concesiune la terenurile ADS.

    Teren concesionat pe 20 de ani

    Conform surselor Agrointeligența – AGROINTEL.RO, Gigi Becali a făcut oferta în mod direct și este cel care va semna contractul cu ADS. Dacă nu vor exista contestații și Becali nu se va răzgândi, terenul îi va intra în concesiune în 10 zile, pe o perioadă de 20 de ani.

    Terenurile la care Becali a cîștigat concesiunea se află în județul Tulcea, pe raza localităților Tulcea, Nufăru, Mahmudia, și Murighiol.

    Pentru a se înscrie la licitație, Gigi Becali a plătit un preț al caietului de sarcini de 4.760 de lei cu TVA, și a pus garanție suma de 943.193,47 de lei.

    Data limită pentru depunerea documentelor de licitație a fost 27 septembrie, iar ofertele s-au deschis miercuri, 28 septembrie, la ora 10:00, fiind ulterior validate.

    De precizat că, potrivit informațiilor primite din partea ADS, în cadrul licitațiilor cu strigare – cum a fost și cea câștigată de Becali, prezența ofertanților la deschiderea plicurilor (cele care conțin documentele de participare) este obligatorie, sub sancțiunea excluderii de la licitație.

    Arenda oferită de Gigi Becali este una dintre cele mai mari arende pentru un teren concesionat de la ADS. Recordul la arendă a fost stabilit tot săptămâna aceasta, pentru un teren de 1.344 de hectare agricole din Brăila, la care s-a câștigat licitația cu o arendă de 2.438 de kilograme de grâu pe an.

    Agenția Domeniilor Statului a reluat în acest an, în mod transparent, licitațiile cu strigare pentru terenurile statului disponibile, eliberate de contracte.

    Gigi Becali este un om de afaceri cunoscut opiniei publice mai mult pentru activitatea sa de patron al clubului de fotbal FCSB. Becali provine dintr-o familie care s-a ocupat cu agricultura și înainte de Revoluție, mai exact cu creșterea oilor și cu exploatarea terenurilor agricole din apropierea Capitalei – zona Pipera. Odată cu extinderea Bucureștiului, ”latifundiarul din Pipera” a valorificat o parte din terenurile familiei și a investit în alte proiecte imobiliare. Este cunoscut faptul că deși locuiește în cea mai scumpă zonă de vile din Pipera, Becali continuă să crească ovine, acestea putând și văzute uneori pe drumul principal din cartierul rezidențial.

    În 2008, după evaluările Forbes România, George Becali era cel mai bogat om din România, cu o avere estimată între 2,8 și 3 miliarde de dolari. Conform unei estimări concurente, realizate de cotidianul Adevărul (deținut de concurentul său de atunci, Dinu Patriciu), cu o avere estimată la 700-750 milioane euro, în anul 2008, Becali ar fi ocupat locul șapte în clasamentul celor mai bogați români.


    Te-ar mai putea interesa

    Moise, MADR: Peste 5.000 ha de teren s-au scos din circuitul agricol pentru parcuri de energie Cadastru și intabulare teren: acte necesare și prețuri Cărți funciare eliberate gratuit pentru proprietarii de terenuri agricole

    Ultimele știri

    Ajutor de stat pentru fermierii care au pierderi din cauza prețului mic la cereale Alertă meteo de ploi, rafale de vânt și precipitații mixte până joi seara Rasa de găini Rhode Island: caracteristici, producție de ouă, îngrijire