• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Legumicultorii din Matca vin la Târgul FFExpo, organizat în perioada 13-15 octombrie lângă București!

    Roxana Dobre -

    Târgul Forța Fermierilor Expo (FFExpo), care va fi organizat în perioada 13-15 octombrie, lângă București, la KM 23 al autostrăzii A1, în dreptul localității Bolintin-Deal, în parcul industrial CTPark Bucharest West se va bucura și de participarea unei cooperative importante de producători agricoli, din cel mai cunoscut bazin legumicol, Matca din județul Galați.

    Cristina Chicoșu, președinta Cooperativei de Legume Proaspete și Sănătoase Matca, membră a Asociației Forța Fermierilor (AFF) a transmis un mesaj important pentru legumicultorii și producătorii agricoli interesați de expoziția din 13 -15 octombrie.

    ”Satisfacție pentru legumicultori, sănătate pentru consumatori! Comuna Matca este cel mai mare bazin legumicol al țării. Popularitatea localității provine din faptul că de aici pleacă o cantitate industrială de legume în fiecare an. Toți localnicii dețin cunoștințe și secrete în agricultură, lucrând în fiecare an cu mult drag în solariile proprii. În acest loc în care agricultura este la ea acasă s-au pus bazele unei cooperative Agricole care să reprezinte cu încredere ceea ce comuna oferă din munca sa, și anume – legume proaspete și sănătoase pentru consumatori! Pășind timid pe piață în 2017, cooperativa ”Legume proaspete și sănătoase”, aduce la un loc în prezent un număr de peste 100 de legumicultori autorizați care împărtășesc un scop comun: Să perfecționeze agricultura românească și să diminueze consumul fructelor și legumelor din import”, a transmis Cristina Chicoșu.

    Discuții cu autoritățile, într-un an agricol dificil

    Legumicultorii care vin la FFExpo 2022 vor avea ocazia să discute direct cu autoritățile care fac politici agricole, într-un an dificil care anunță multe provocări pentru sector.

    Și legumicultorii sunt nerăbdători să afle noutățile toamnei și soluțiile cele mai eficiente pentru a face față noului sezon.

    ”Legumicultorii vor să afle cele mai importante noutăți și sunt nerăbdători să participe la discuții, evenimente și la expoziție. Din pasiune pentru legumicultură și din dorința de a scoate cât mai timpuriu pe piață legume proaspete, membrii cooperativei nu se opresc din munca lor nici măcar pe timpul iernii. Imediat după ce au curățat terenurile agricole, se pregătesc de prima etapă a începutului de recoltă – semănatul. Militând pentru calitatea produselor românești, legumicultorii noștri folosesc încă de la însămânțare soiuri autohtone produse în România. Îngrijind apoi cu mult drag recoltele rezultă rodul muncii lor – cele mai delicioase și sănătoase legume crescute din pământ românesc. Țara noastră ne-a oferit drept cadou cel mai fertil pământ pentru o agricultură de calitate, tot ce putem noi să facem este să fructificăm darul primit cu multă grijă pentru a ne asigura o alimentație sănătoasă!”, a mai punctat Cristina Chicoșu.

    FFExpo – Primul târg de agricultură dedicat fermei de familie

    FFExpo are loc în perioada 13-15 octombrie, în apropiere de București, la KM 23 al autostrăzii A1, în dreptul localității Bolintin-Deal, în parcul industrial CTPark Bucharest West. Evenimentul este organizat de către Agrointeligența, Asociația Forța Fermierilor, Consiliul Județean Giurgiu și CTPark România.

    În ziua deschiderii oficiale, joi, 13 octombrie, în spațiul amenajat vor avea loc Congresul Fermierilor și Balul Fermierilor 2022. A doua zi, vineri, 14 octombrie, se va desfășura Agrointeligența Summit 2022. Ziua de sâmbătă este dedicată zootehniei.

    Târgul FFExpo 2022 este deschis în perioada 13-15 octombrie în fiecare zi de la ora 9.30 la 17:30. Intrarea la târg este gratuită pentru vizitatori.


    Te-ar mai putea interesa

    Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit

    Ultimele știri

    Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu Ministrul Agriculturii din Ucraina: arestat, eliberat pe cauțiune, încă își exercită atribuțiile de ministru