• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Cadastru gratuit pentru proprietarii din 520 de comune. Cheltuielile – acoperite din fonduri europene

  agrointeligenta.ro -

  Cadastru grauit pentru beneficiari, cu costuri asigurate din fonduri europene, asigurate pentru un număr de 520 de comune din România.

  Agenția Naționalã de Cadastru și Publicitate Imobiliarã (ANCPI) a înregistrat, în acest an, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, gratuit pentru cetățeni, peste 360.000 de proprietăți, reprezentând o suprafață de peste un milion de hectare. Alte aproape șapte milioane de hectare din 2.435 de unități administrativ-teritoriale (UAT) sunt în lucru. Finanțarea este asigurată din veniturile proprii ale ANCPI și din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020.

  ANCPI, instituție publică aflatã în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), a finalizat lucrările de înregistrare sistematicã a imobilelor la nivelul întregii localități în 153 de UAT-uri, din totalul de 3.181 UAT-uri, precum și în sectoare cadastrale, cu o suprafațã totală de peste 3.800.000 de hectare. Dintre acestea, 40 de comune au fost cadastrate din fonduri europene, prin Proiectul major „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietãților în zonele rurale din România”, finanțat prin POR 2014 – 2020.

  Totodată, au fost finalizate lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor în peste 19.000 de sectoare cadastrale, cu o suprafață de 2.797 de hectare. Finanțarea a fost asigurată din veniturile proprii ale ANCPI.

  Astfel, până la data de 5 octombrie 2022, prin programele derulate, ANCPI a deschis 5.131.500 de noi cărți funciare, gratuit pentru cetățeni.

  Din totalul de 9,54 de milioane de hectare de terenuri agricole care fac obiectul subvențiilor APIA, au fost înregistrate în sistemul integrat de cadastru și carte funciară 6,55 milioane de hectare (69%).

  De asemenea, se desfãșoară lucrãri de cadastru în 2.435 de UAT-uri atât la nivelul întregii localitãți (în 569 de UAT-uri, cu suprafața totală estimată de 4.500.000 de hectare), cât și pe sectoare cadastrale (în 19.883 de sectoare cadastrale, cu suprafața totală estimatã de 2.414,996 de hectare). Dintre acestea, 520 de comune beneficiază de fonduri europene pentru înregistrarea sistematică a proprietăților.

  Programul Național de Cadastru și Carte Funciarã (PNCCF) are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri și clãdiri) din România în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI, din fonduri europene și din bugetul local al primăriilor.

  ANCPI este beneficiarul Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietãților în zonele rurale din România”, inclus în Axa prioritarã 11 din POR 2014-2020. Proiectul completeazã obiectivul PNCCF, prin realizarea lucrãrilor de înregistrare sistematicã pentru 5.758.314 de hectare din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României. Valoarea totalã a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 reprezintã fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeanã și 46.933.673 – cofinanțare de la bugetul de stat.

  Mai multe informații referitoare la PNCCF sunt disponibile pe pagina web a ANCPI, https://www.ancpi.ro/pnccf/.


  Te-ar mai putea interesa

  Alertă ANM de ploi, vijelii și grindină în 14 județe. Cantitățile de apă vor depăși 40 l/mp Ce se pune în gropi la plantarea răsadurilor de castraveți Guvernul a majorat bugetul APIA. Când ar intra în conturi subvenția de 100 euro

  Ultimele știri

  Eurostat: România, pe locul 3 în UE în topul celor mai mari exportatori de miere în 2023 După scandalul din Ucraina, și ministrul Agriculturii din China este anchetat pentru fapte de corupție Agrometeo: Zone cu secetă moderată și puternică la cultura de grâu în mai multe regiuni agricole ale țării