• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ajutor nou de 150 de milioane de euro pentru fermieri. Se lansează pe 25 octombrie

    Roxana Dobre -

    Un nou ajutor pentru sectorul agricol este pregătit de lansare. Pe 25 octombrie fermierii vor avea la dispoziție un buget alocat de 150 de milioane de euro, bani care sunt destinați retehnologizării.

    Anunțul privind lansarea noilor sume a fost făcut de secretarul de stat în MIPE – Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Csilla Hegedüs, în cadrul primului târg dedicat fermei de familie, Forța Fermierilor Expo – FFExpo 2022.

    ”În 25 octombrie lansăm Axa 4.1.1. BIS în care agricultura va avea 150 de milioane de euro destinate IMM-urilor din agricultură deci domnilor fermieri vă rugăm să depuneți proiecte care să vă putem ajuta. Ajutorul este pentru retehnologizare. Vorbiți cu consultanții vă rog să depună proiecte bune pentru că noi vrem să cheltuim toți banii și să îi acordăm pentru sectorul agricol”, a anunțat secretarul de stat în MIPE, Csilla Hegedüs, în cadrul primului târg dedicat fermei de familie, Forța Fermierilor Expo – FFExpo 2022, eveniment care s-a deschis joi, 13 octombrie.

    RURAL INVEST și AGRO IMM INVEST, instrumente de garantare importante pentru fermieri

    Prezent la eveniment, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunțat și alte două instrumente de finanțare pentru fermieri, RURAL INVEST și AGRO IMM INVEST, programe care primesc garanții prin Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR).

    ”Avem aici secretarul de stat de la MITE – Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, ministerul cu care eu lucrez excepțional și în fiecare săptămână domnul ministrul Marcel Boloș participă la discuții cu noi, prin echipa sa de specialiști și evident a noastră, punem la punct programele pe care să le transmitem la Comisia Europeană în așa fel încât să luăm cât mai mulți bani pentru agricultura țării. Știți foarte bine că avem cele două instrumente de finanțare RURAL INVEST și AGRO IMM INVEST care sunt extraordinar de importante, cu sume mari, care deschid practic drumul liber spre credite la bancă, fără costuri”, a spus Petre Daea.

    Citiți și: Programul Rural Invest – operațional! Ajutorul pentru fermieri se acordă prin FGCR!

    În altă ordine de idei, Axa 4.1.1. BIS – „Investiții în retehnologizare acordate IMM-urilor din domeniul industriei alimentare și al construcțiilor, în vederea refacerii capacității de reziliență” va pune la dispoziția IMM-urilor granturi pentru investiții destinate retehnologizării.

    Banii vor fi acordați sub forma de ajutor de stat regional, cu o valoare cuprinsă între 50.000 euro și 500.000 euro, în limita de maxim cinci ori cifra de afaceri realizată în exercițiul financiar 2022 iar cofinanțarea proprie a beneficiarilor se asigură în procent de 30% – 60% pentru întreprinderi mijlocii, respectiv 25%-50% pentru microîntreprinderi și întreprinderi mici, în funcție de regiuni.

    Potențialii beneficiari s-au putut înrola în aplicația IMMRECOVER cu pregătirea documentelor începând cu data de 28 septembrie 2022, dată la care a început perioada de preînscriere. Lansarea apelului de proiecte și depunerea propunerilor de proiecte în aplicația informatică IMMRECOVER a fost anunțată oficial în cadrul târgului Forța Fermierilor Expo – FFExpo 2022  pe 25 octombrie.

    Agrointeligența-AGROINTEL.RO vă pune la dispoziție Ghidul solicitantului aici.


    Te-ar mai putea interesa

    Rabla pentru tractoare – ghid final. Condiții, acte necesare, procedură de înscriere Tic-tac, tic-tac cu avansul APIA. Termen urgent pentru plata primei tranșe din subvenții Tractoarele Zetor pe care fermierii le pot cumpăra prin programul Rabla pentru Tractoare

    Ultimele știri

    Patru noi focare de pestă porcină africană, toate confirmate într-o singură comună DSVSA: Focar de rabie la vaci într-o gospodărie. Boala se transmite și la om Carta Albă a Agriculturii din România. Fermierii vor creșterea subvențiilor și dezvoltarea sistemelor de irigații