Fermieri de succes

Doliu în agricultură. Ion Ciulinaru, unul dintre cei mai mari fermieri din Călărași, a pierdut lupta cu cancerul: Lucra 3.000 de hectare și se mândrea cu un record de 7.500 de kg de grâu la hectar

Ion Ciulinaru, unul dintre cei mai mari fermieri din județul Călărași a pierdut lupta cu boala grea care îl măcina de mai mult timp. Agricultorul lucra cu pasiune 3.000 de hectare de teren și reușise să obțină, în 2007, un record personal de care era foarte mândru: 7.500 de kilograme recoltate de pe un hectar cultivat cu grâu.

Ciulinaru s-a născut în apropiere de actuala fermă pe care pus-o pe picioare în urmă cu 23 de ani, în comuna Radu Negru. După liceu, fermierul a urmat cursurile unei şcoli cu profil agricol la Călăraşi, devenind tehnician. După câţiva ani de producţie şi-a completat studiile la fostul Institut Agronomic „Nicolae Bălcescu“, actuala Universitate de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti.

A fost unul dintre cei mai importanţi arendaşi din judeţ. Cu tehnologie de ultimă oră şi cu investiţii serioase, Ciulinaru a reuşit să scoată bani frumoşi din pământ. Prima societate agricolă a înfiinţat-o în 1991 alături de angajaţii fostului CAP la care lucra. În 20 de ani avea să devină unul dintre principalii producători agricoli din Călăraşi. În anul 2007, fermierul reușise să atingă un record persoanal: obținuse o recoltă de 7.500 de kilograme de grâu la hectar.

Ciulinaru împlinise 64 de ani. Era respectat între agricultorii din Călărași și deținea șefia Asociației de Cereale și Plante Tehnice din județ. Mai mult, anul trecut, colegii de bleaslă îl votaseră președinte al Camerei Agricole Călărași. Totodată, Ion Ciulinaru era implicat și în viața politică și era consilier PSD în Consiliul Județean Călărași.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Foto: Adevărul.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu