• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Cum pot fermierii să își vândă producția prin Casa de Comerț Unirea. Lista documentelor necesare

  agrointeligenta.ro -

  Fermierii își pot vinde producția prin intermediul Casei de Comerț Unirea, având de făcut un prim-pas foarte simplu, conform unui anunț oficial făcut de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

  ”Casa de Comerț Agroalimentar Unirea primește zilnic pe adresa oficială de e-mail oferte de la producătorii români interesați de inițiativa Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale de promovare a produselor românești și de creștere a consumului produselor agroalimentare obținute pe plan local”, a anunțat Ministerul Agriculturii.

  Adresa de e-mail la care se face referință este contact@casa-unirea.ro iar pentru a vă asigura că solicitarea a fost primită, asigurați-vă că solicitați confirmarea mesajului dumneavoastră. Dacă nu aveți adresă de e-mail, puteți completa comple formularul disponibil la adresa: https://www.casa-unirea.ro/colaborari/

  Lista documentelor necesare pentru colaboarea cu Casa de Comerț Unirea

  Conform unor informații publice de pe site-ul Casei de Comerț Unirea, pentru a începe o colaborare este nevoie să prezentați o serie de documente care atestă calitatea de producător autorizat de produse alimentare.

  Lista documentelor cerute fermierilor și producătorilor agroalimentari de Casa de Comerț Unirea include:

  MADR a anunțat astăzi, duminică – 13 noiembrie, că livrările de produse agroalimentare către marile lanțuri de magazine din România vor continua în perioada următoare, reprezentanții Casei de Comerț Agroalimentar Unirea prezentând periodic oferta de produse obținute de fermierii și producătorii români, în beneficiul tuturor actorilor implicați.

  ”După prima lună de când a repornit activitatea, Casa de Comerț Agroalimentar Unirea a încheiat contracte-cadru cu peste 50 cooperative și producători agricoli. Astfel, în ultima lună, au fost încheiate contracte pentru livrarea a peste 140 de tone de produse agroalimentare obținute de producătorii români. Până în prezent, Casa Unirea a facilitat livrarea către rețeaua de retail de legume – fructe (cartofi alb si roșu, dovleac plăcintar, varza albă și roșie, morcov, ridichi negre și sfeclă roșie, prune uscate), precum și de produse de băcănie (dulceață de dovleac, dulceață de gutui, pastă de măceșe, fasole boabe în saramură). Pentru valorificarea producției românești Casa Unirea a încheiat până la această dată parteneriate cu Carrefour, Metro și Penny, iar, de săptămâna viitoare, se vor alătura demersului lanțurile comerciale Kaufland și Profi”, se arată în comunicatul MADR.

  De asemenea, ministrul anunță că ”în vederea valorificării produselor locale pe lanțul scurt de aprovizionare, conducerea Casei Unirea a demarat o serie de discuții cu reprezentanții rețelelor de magazine locale. Un prim astfel de proiect de preluare a produselor obținute pe plan local de către magazinele din zonă va fi demarat în județul Cluj, astfel de parteneriate urmând a fi încheiate, treptat, la nivelul întregii țări”.

  ”Pe lângă accesul produselor românești în hypermarketuri și în rețelele locale de magazine, conducerea Casei Unirea negociază cu reprezentanții retailerilor pentru a le pune la dispoziție producătorilor spații din parcările hypermarketurilor pentru organizarea de Târguri și piețe volante la sfârșitul săptămânii, astfel încât consumatorii să aibă posibilitatea să achiziționeze produsele românești direct de la producători”, se mai arată în comunicarea oficială a MADR.


  Te-ar mai putea interesa

  Florin Barbu, Comisia de agricultură: Legea cărnii – inițiată în Parlament. Carnea românească va fi etichetată corect Guvernul a aprobat normele pentru ca Observatorul laptelui să devină funcțional INS: Numărul sacrificărilor și greutatea în carcasă au crescut în noiembrie la bovine, ovine și la păsări

  Ultimele știri

  Ungaria introduce un sistem de control al calității pentru cerealele din Ucraina Fermierii care pierd subvenția-bonus la hectar. Lista cu cele 79 de localități excluse la APIA Guvernul a aprobat subvenția de 73 euro/vacă! Cererile se depun la APIA, în termen de 30 de zile