• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Adrian Pintea, APIA: Termenul limită până la care trebuie semnată cererea unică pentru subvenții

    Roxana Dobre -

    Termenul limită până la care trebuie semnată cererea unică pentru subvenții. Cererea unică pentru fermieri are un termen limită până la care producătorii agricoli trebuie să se deplaseze la APIA să închidă formularul prin semnătură. Chiar dacă în acest an beneficiarii de subvenții pot completa online cererea unică, aceștia trebuie să facă un drum la agenție pentru a semna cererea, dacă nu dețin semnătură electronică.

    Campania de primirea a cererilor se desfășoară în acest an în perioada 1 martie – 15 mai fără penalizări, iar fermierii pot depune cererea online, în aplicația IPA Online, fără să se deplaseze la sediile APIA.

    Adrian Pintea, directorul general al APIA a anunțat în cadrul emisiunii Agrostrategia de pe TVR 1, ediția de luni, 27 februarie că cererea unică este încheiată doar în momentul în care fermierul semnează și fizic, dacă nu are semnătură electronică, formularul.

    ”Dacă un fermier are cererea, să-i spunem identică ca și în anul anterior, aceasta poate fi închisă în 5 minute. Fac un apel către fermierii care sunt pentru prima dată beneficiari de subvenții, și-au achiziționat teren, au cumpărat, au moștenit, sau au cumpărat animale și doresc să depună cerere unică de plată la APIA în intervalul 1 martie – 15 mai, să se prezinte la centrul local, respectiv centrul județean de care aparține și să depună cerere de plată, iar obligația fermierului este ca până la sfârșitul lunii septembrie cererea să fie semnată. Nicio cerere de plată care nu va fi semnată nu va intra la plată”, a explicat Adrian Pintea în cadrul emisiunii Agrostrategia, o coproducție TVR și Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    Fermierii pot depune online cererea unică pentru subvenții

    Reamintim că fermierii vor putea depune cererea de plată, în perioada 1 martie – 15 mai, fără penalizări. Cererea unică de plată se completează electronic, folosind aplicația IPA Online.

    Cererea unică de plată poate fi semnată electronic, utilizând funcționalitățile disponibile în interfața aplicației IPA Online. Pașii de lucru pentru utilizarea semnăturii electronice sunt descriși în Ghidul de Utilizare a Aplicației IPA Online, disponibil pe site-ul APIA sau direct în interfața aplicației.

    Cererea unică de plată trebuie înregistrată la APIA, în registratura electronică, pentru a fi preluată pe fluxul de lucru în vederea acordării sprijinului. Dacă nu ați primit un număr de înregistrare, înseamnă că nu ați depus cererea unică de plată.

    Citiți și: Listă subvenții APIA 2023. Schemele de plată pentru fermieri începând din acest an

    Trebuie să fi-ți atent la mesajele de atenționare pe care le afişează programul IPA Online, pentru a evita să primiți solicitări ulterioare de clarificare din partea APIA şi pentru a avea o cerere completă cât mai corectă.

    Este recomandată consultarea periodică a site-ului APIA, pentru a fi la curent cu ultimele informații puse la dispoziție de instituția de plăți. Pentru o cât mai eficientă comunicare între fermieri și angajații APIA, în scopul facilitării transmiterii și recepționării informațiilor necesare depunerii cererii unice de plată și a gestionării pe fluxul de administrare a schemelor de plată solicitate, este indicată furnizarea numărului de telefon și a adresei de e-mail utilizate de către fermieri.

    Agrostrategia – TVR 1. Invitat: Adrian Pintea, Director General APIA (27.02.2023)


    Te-ar mai putea interesa

    Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului