• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fermierii cu conturile pline la final de an!

    Roxana Dobre -

    Fermierii au conturile pline la final de an după ce mai multe subvenții importante au fost achitate zilele acestea prin Direcțiile Agricole Județene.

    Direcțiile Agricole au comunicat că au achitat subvențiile care aveau termen limită sfârșitul acestui an astfel că fermierii pot folosi banii pentru investiții în culturile pe care vor să le înființeze. Una dintre Direcțiile Agricole care au anunțat plățile în conturi este din județul Vrancea unde legumicultorii și viticultorii au primit banii direct în conturi pentru programele finanțate din bugetul de stat.

    ”În data de 16 decembrie 2022, Direcţia pentru Agricultură judeţeană Vrancea, a virat suma în valoare totală de 1.504.673,28 lei în conturile solicitanților eligibili ai ajutoarelor de minimis pentru susținerea producțiilor de struguri de masă și usturoi. În acest sens, conform legislației în vigoare, suma aferentă prevederilor HG 798/2022 pentru aprobarea ”Programului de susţinere a producţiei de struguri de masă pentru anul 2022” a fost în valoare de 1.261.256,28 lei pentru un număr de 147 beneficiari, iar pentru HG 147/2022 pentru aprobarea ”Schemei de ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a producţiei de usturoi” a fost în valoare de 243.417 lei pentru un număr de 17 beneficiari”, a anunțat instituția pe pagina sa de Facebook.

    Și fermierii olteni au banii în conturi

    Direcția Agricolă Olt a achitat subvențiile pentru fermieri încă de vineri, 16 decembrie urmând ca în această săptămână să se facă noi plăți.

    ”Stimați fermieri, azi am efectuat plățile pentru ajutorul de minimis la usturoi și strugurii de masă. Săptămâna viitoare continuăm cu plata ajutorului de minimis pentru legume în spații protejate”, au fost anunțați fermierii de către DAJ Olt.

    Un alt anunț a fost făcut de Direcția Agricolă Caraș-Severin: ”Azi, 19.12.2022 am plătit beneficiarii programului ”Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de usturoi”. 3 beneficiari-suma totală 59.914,71 lei , suprafața totală 4,0367 ha. Valoarea sprijinului financiar este de 3.000 euro/ha”.

    Prin Direcția Agricolă Harghita fermierii au primit subvențiile pentru usturoi și cartofi. ”Astăzi, 19 decembrie Direcția pentru Agricultură Județeană Harghita a efectuat plata ajutorului de Minimis pentru usturoi 2022 şi minimis pentru cartofi 2022. Felicitări producătorilor agricoli”, a transmis Direcția Agricolă.

    Plăți prin Direcțiile Agricole și pentru despăgubirile la secetă

    Tot prin Direcțiile Agricole fermierii primesc în această perioadă despăgubirile pentru secetă, plăți care trebuie să se încheie până la sfârșitul anului când toți fermierii trebuie să aibă banii în conturi. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a anunțat pe 15 decembrie că a demarat plata despăgubirilor pentru calamități, astfel că primele sume au ajuns în conturile fermierilor.

    Astfel, au fost alimentate conturile Direcțiilor Agricole din județele Arad, Buzău, Călărași, Cluj, Dolj, Maramureș, Neamț, Sălaj, Suceava cu suma de 50.450.184 lei, iar plățile vor continua și către celelalte Direcții Județene, pe măsură ce este finalizată documentația necesară pentru depunerea deconturilor la MADR, conform unui comunicat al ministerului.


    Te-ar mai putea interesa

    Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple

    Ultimele știri

    UE intenţionează să îşi majoreze exporturile de alimente în China, în pofida tensiunilor comerciale Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Lista produselor agricole din Ucraina pentru care se pot introduce taxe vamale