• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • După apelul Agrointeligența, camioanele blocate au putut descărca azi cerealele în portul Constanța

    Roxana Dobre -

    Camioanele cu cereale care se aflau blocate spre Portul Constanța au ajuns la destinație după apelul lansat de Agrointeligența-AGROINTEL.RO. Publicația noastră a prezentat ieri, joi – 23 noiembrie, apelul fermierului Vasile Balcan, fondatorul Marsat care anunța că spre port s-a format o coadă uriașă de tiruri care nu mai avansase de marți. Semnalul dat prin intermediul nostru a fost preluat de presa centrală, iar astăzi, vineri – 24 noiembrie, ing. Balcan ne-a anunțat că situația s-a rezolvat și inclusiv camioanele sale au reușit să descarce.

    Cerealele românești au reușit să ajungă vineri dimineață, 24 noiembrie, la destinație după semnalul tras de fermierul Vasile Balcan, Membru al Senatului Asociației Forța Fermierilor, prin intermediul publicației noastre. Fondatorul Marsat ne-a informat că marfa a fost descărcată după ce stătea de marți într-un blocaj care se formase până în portul Constanța.

    Despre cozile infernale spre portul Constanța, aici: Cozi kilometrice de tiruri spre Portul Constanța. De marți, camioanele nu se mai mișcă din loc

    Tiruri blocate spre Portul Constanța

    Tirurile cu cereale care se aflau de marți blocate spre Portul Constanța au ajuns la destinație după apelul lansat de publicația noastră. Trei zile autoritățile au stat fără nicio reacție iar după articolul publicat de Agrointeligența-AGROINTEL.RO, tirurile s-au pus în mișcare.

    ”Au reușit să descarce după semnalul lansat de Agrointeligența. Cereale au ajuns la destinație și mulțumim pe această cale pentru implicare ”, a spus Vasile Balcan, fermierul care semnalase public blocajul. Acesta ne-a mărturisit că tot după un articol publicat la noi pe site în care fermierul semnala blocaje și pe calea feroviară, oficiali din Ministerul Transporturilor și cel al Agriculturii l-au chemat la discuții. ”M-au chemat după ce au văzut articolul. Mi-au pus la dispoziție trenuri după semnalul transmis prin Agrointeligența”, a mai completat Vasile Balcan.

    Citiți și: Tren cu cereale românești – de 9 zile blocat în gară! Grânele din Ucraina sunt băgate imediat în față!

    Aseară, la Realitatea PLUS, președintele Asociației Forța Fermierilor (AFF), Vlad Macovei, l-a chestionat direct pe ministrul Agriculturii, Florin Barbu, în emisiunea ”România Suverană cu Alexandra Păcuraru”, cu privire la situația blocajului semnalat de fermieri prin intermediul Agrointeligența-AGROINTEL.RO. 

    Șeful de la MADR a apreciat că autoritățile responsabile de circulația rutieră și fluvială își fac treaba, iar datele arată că fermierii români au reușit să exporte mai multe cereale comparativ cu tranzitul făcut de Ucraina prin țara noastră.

    ”Legat de Portul Constanța, vreau să spun pentru prima oară și mi-o asum în calitate de ministru al Agriculturii: România a exportat 9,5 milioane tone de grâu, iar tranzitul din Ucraina a fost de 7,5 milioane tone. Românii au avut acces, au avut dane separate. Vreau să vă spun clar: ministrul transportului, Sorin Grindeanu s-a implicat total pe de o parte ca traficul din portul Constanța să nu se mai realizeze la poarta portului și de aceea am deschis prin brațul Sulina și cu investițiile pe care le-a făcut Ministerul Transportului, ca cerealele din Ucraina să plece și în sistem navigabil, să nu mai afecteze portul Constanța.  Fermierii români au exportat mai mult cu 2 milioane de tone decât a făcut-o Ucraina și au avut dane separate pentru exportul de cereale”, a răspuns ministrul în cadrul emisiunii România Suverană cu Alexandra Păcurare, de la Realitatea PLUS.


    Te-ar mai putea interesa

    Cum și-a salvat ferma de la faliment un agricultor cu 150 de hectare Ferma de măgărițe, o afacere cu potențial uriaș. Asinia Farm – producție de lapte, în curând și de carne Cât trăiește o găină. Durata de viață a unei găini după tipul de creștere

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!