• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Rezultate sondaj: 70% dintre fermieri se așteaptă ca profiturile lor să crească

    Roxana Dobre -

    Fermierii se așteaptă ca profiturile afacerilor lor să crească, arată un sondaj realizat la nivel global și care indică un procent de 70% al producătorilor agricoli care estimează creșteri pentru exploatațiile lor.

    Un total de 70% dintre fermieri la nivel global se așteaptă ca profiturile lor să rămână stabile sau să crească ca urmare a creșterii prețurilor culturilor care vor determina profitabilitatea în următorii doi ani, se arată într-un sondaj publicat jurnaliștii irlandezi.

    Fermierii se bazează pe prețuri mai mari la recolte

    Potrivit sondajului citat, prețurile ridicate la recolte oferă fermierilor un motiv de optimism prudent și îi încurajează să investească în noi produse axate pe creșterea randamentului și pe protecția culturilor.

    Peste 5.500 de fermieri din întreaga lume, dintre care peste 600 din UE, au fost chestionați de firma globală de consultanță în management, McKinsey and Company, pentru a înțelege mai bine starea globală a industriei agricole.

    Deși sunt așteptate diferite provocări pentru regiunile chestionate – Canada, SUA, UE, China, India, Brazilia și Argentina – în următorii doi ani, îngrijorarea comună pentru toate este creșterea prețului inputurilor.

    Fermierii, deschiși să încerce noi produse pentru culturile agricole

    Dintre fermierii chestionați din UE, 30% au spus că vor încerca noi produse de creștere a randamentului, iar 28% vor încerca noi produse de protecție a culturilor pentru a profita de oportunitatea de preț ridicat al culturilor.

    În comparație, fermierii din SUA, America de Sud și Asia, la 50%, 41% și 44% vor testa noi produse de creștere a randamentului și, respectiv, 37%, 28% și 37% noi produse de protecție a culturilor.

    În timp ce punctele de vedere macro cu privire la oportunitățile și riscurile de profitabilitate sunt similare în diferite regiuni, tendințele agricole și punctele de plecare pentru inovare, noile tehnologii și practicile de durabilitate variază, arată sondajul.

    Agricultură digitală și practici durabile

    Țările occidentale sunt lider în adoptarea tehnologiei agricole, software-ul de management al fermelor fiind tehnologia de vârf, urmată de hardware-ul pentru agricultură de precizie, potrivit sondajului.

    Disponibilitatea de a adopta tehnologia agricolă în următorii doi ani este cea mai mare în America de Sud, cu o creștere estimată a adoptării de 8-9% în toate tehnologiile, în timp ce Asia are cele mai scăzute rate de adoptare.

    Fermierii iau în calcul și utilizarea inputurilor bio

    Cel puțin 20% dintre fermierii din lume folosesc sau plănuiesc să folosească substanțe bio pentru combaterea dăunătorilor, biostimulatori sau biofertilizatori. Brazilia conduce drumul urmat de țările UE. Un total de 36% dintre cei peste 750 de fermieri chestionați în Brazilia folosesc deja biofertilizatori, comparativ cu 25% în UE și 22% în China, urmați de SUA (12%), Canada (7%) și Argentina (6%).

    În ciuda conștientizării practicilor de durabilitate, adoptarea globală este încă sub 50% și doar 5% dintre fermieri participă la programe de captare a carbonului, Canada având cea mai mare participare.

    Procentul fermierilor care adoptă deja sau care doresc să adopte agricultura cu cultivare redusă în următorii doi ani este cel mai mare în Brazilia, cu 83%, înaintea Canadei (69%), UE (67%), SUA (60%), India (11%) și China (9%).

    Brazilia conduce, de asemenea, în adoptarea de îngrășăminte cu eliberare controlată și stabilizată (52%) și fertilizare cu rată variabilă (51%). Utilizarea culturilor de acoperire este cea mai mare în UE, cu 82%, urmată de Brazilia (59%) și China (53%).

    În timp ce 8% dintre fermierii chestionați din UE fac în prezent parte dintr-un program de captare a carbonului, 56% spun că nu participă și nu intenționează să facă acest lucru. Dintre aceștia, 40% au spus că rentabilitatea investiției nu este suficient de mare pentru fermieri, iar 30% au spus că se așteaptă la stimulente mai mari în viitor, mai arată sondajul.

    Alte rezultate ale sondajului:

    Partener la McKinsey, Vasanth Ganesan a spus că companiile care se confruntă cu fermierii ar trebui să ia în considerare modalități de a-i sprijini pe fermieri să adopte practici agricole holistice durabile și să îi ajute cu finanțarea și instrumentele necesare.

    „Programele de durabilitate trebuie simplificate în mod dramatic pentru a avea acces pentru fermele din diferite regiuni, tipuri și dimensiuni de culturi. Accentul sectorului pe durabilitate este în prezent condus de fermele mari, dar este nevoie de sprijin și pentru fermele mai mici. Produsele și serviciile ar trebui să fie adaptate și personalizate pentru cultivatori, pentru a stimula adoptarea și pentru a le oferi fermierilor acces la tehnologii de generare a randamentului și o eficiență mai mare a costurilor”, a spus acesta.


    Te-ar mai putea interesa

    Cum aflăm greutatea unui porc fără cântar. Formula de calcul numărul de kg în viu și carcasă S-a aprobat DUBLAREA subvențiilor pentru micii fermieri! Start cereri la APIA pentru ajutorul de 200 de lei/bovină și 70 de lei/ovină

    Ultimele știri

    Subvenția de 1.500 euro/hectar intră la plată! Guvern: Noi terenuri care intră la subvenția APIA. Suprafețele – înscrise în Registrul Agricol! Guvernul a suplimentat banii pentru investițiile în irigații