• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Prețul pentru carnea de miel care i-a înfuriat până și pe oieri!

    Roxana Dobre -

    Un preț exagerat care i-a înfuriat pe oierii români. Crescătorii de ovine au semnalat că supermarketurile ”bubuie” prețul mielului care a ajuns să fie vândut și cu 135 de lei kilogramul.

    Ciobanii sunt revoltați după ce au văzut cât pot cere supermarketurile pe carnea carcasă, prețurile ajungând, la 134,99 lei pe kilogram.

    Pe Facebook, crescătorii de oi s-au arătat indignați după ce o utilizatoare a unui grup a publicat o fotografie cu prețul afișat într-un magazin pentru carnea de miel. Acesta este de circa 135 de lei pe kilogramul de cotlet de miel, cu coaste.

    Prețul la carnea de miel din supermarket i-a înfuriat pe ciobani

    Crescători de oi: ”Veniți la ciobani că este mai ieftin”

    Crescătorii de ovine s-au arătat revoltați de prețul afișat și îi încurajează pe consumatori să aleagă mieii direct din ferme, unde prețul este mai mic.

    ”Veniți la ciobani că este mai ieftin și mai sănătos, cumpărați direct din ferme. La noi spuneți că este scump cu 35 – 40 de lei kilogramul. E prea mare prețul, bieții oameni care cumpără de unde să aibă bani. Deci veniți la noi la producători că ieșiți mai bine”, a transmis un crescător de ovine.

    Ciobanii încurajează consumatorii să cumpere miei de Paști direct din ferme

    Citiți și: Șeful ANSVSA – anunț important pentru oierii care vând miei de Paște

    Cât va costa mielul de Paște în 2023

    În acest an, Paștele ortodox va fi sărbătorit pe 16 aprilie, iar cel catolic cu o săptămână mai devreme, pe 9 aprilie. Crescătorii de oi estimează că prețul mieilor de Paști va crește comparativ cu 2022. Vor fi prețuri mari atât pentru animalele vândute vii, cât și pentru cele vândute la carcasă.

    Mieii pentru masa de Paști vânduți în acest an din poarta fermei vor fi mai scumpi cu aproximativ 30% față de anul trecut, spun crescătorii de ovine.

    Încă din perioada pandemiei, anul 2020, prețurile la carnea de miel au început să crească, astfel că fermierii estimează că în 2023 kilogramul din poarta fermei nu se va vinde sub 20 de lei pentru cei care vând în țările arabe și 40-45 de lei pentru clienții care vin să-și achiziționeze mielul de Paști din poarta fermei.

    Potrivit fermierilor ieșeni, citați de bzi.ro, prețurile vor crește cu cel puțin 30% față de cele practicate în 2022. Clienții arabi care vin să cumpere miei cu TIR-urile vor plăti astfel 20 de lei pe kilogram, iar cei care vor miei pentru masa de Paști, achiziționați de la poarta fermei, vor trebui să scoată din buzunare între 40 și 45 de lei pe kilogram.

    Citiți și: Preț miei de Paști 2023. Crescătorii de oi anunță scumpiri la carnea de miel

    Și ministrul Agriculturii, Petre Daea, îndeamnă cumpărătorii să achiziționeze miei de la fermieri

    Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a menționat la data de 3 martie 2023, la Iași, unde a susținut o conferință de presă despre Planul Național Strategic, că nu vor crește prețurile la miei anul acesta, ci mai mult, se observă o scădere a prețurilor la alimente.

    ”Piața s-a liniștit, prețurile importurilor au scăzut, la îngrășăminte, la energie. Sunt motive serioase ca prețurile să nu crească, ci să scadă. Mă aștept nici ca prețul mielului de Paște să nu crească. Avem de unde să cumpărăm și eu zic să luăm de la crescători”, a spus ministrul Agriculturii, Petre Daea.


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ

    Ultimele știri

    ADAMA – alertă la culturile de cereale păioase: boli detectate de stațiile meteo, tratament urgent Hibridul de porumb Jumbo 48 de la Rodbun, potrivit pentru siloz și boabe Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție