• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Preț miei de Paște 2025. Ionică Nechifor, Moldoovis: ”E pentru buzunarul fiecăruia”

    Violina Gorcinschi -

    Cât vor costa mieii în perioada Paștelui – preț per kilogramul de carne de miel în 2025. Sărbătorile de Paști se apropie cu pași repezi, iar românii se gândesc deja la câți bani vor da pe carnea de miel. Fermierul botoșănean Ionică Nechifor vine cu vești bune: în 2025, prețurile vor fi avantajoase în această perioadă. Potrivit acestuia, mielul va costa în jurul a 22 de lei/kg în viu.

    Crescătorii de ovine, gata să ofere prețuri avantajoase și carne de calitate pentru crescătorii români. Președintele Asociației Crescătorilor de Ovine și Caprine Moldoovis, ing. Ionică Nechifor, a anunțat cât va costa carnea de miel în acest an în cadrul ediției de miercuri, 5 martie, a emisiunii Agrostrategia de pe TVR 1, o coproducție Agrointeligența – AGROINTEL.RO și TVR.

    ”Noi suntem pregătiți, ca de fiecare dată, pentru sărbătorile pascale atât cu produse din carne, cât și din lapte. Să știți că fermierii urmăresc când este data sărbătorilor și după această dată își programează reproducția la ovine în așa fel încât să avem miei la o greutate optimă în acea perioadă. Sărbătorile pascale sunt în perioada 20 aprilie și, din acest motiv, ei sunt pregătiți pentru toate categoriile de cumpărători. Prețul este unul rezonabil, în ciuda faptului că am avut acea perioadă cu pesta micilor rumegătoare”, a spus Nechifor.

    Cât vor costa mieii de Paște 2025

    Ionică Nechifor a dezvăluit că prețul mediu pe kilogram va fi mai mult decât rezonabil în perioada Paștelui din acest an, în ciuda dificultăților cauzate de pesta oilor. În viu, românii vor putea cumpăra kilogramul de carne de miel cu 22 de lei.

    ”Dacă ne rezumăm la sărbătorile de Sfintele Paști, să știți că noi avem miei pregătiți, iar prețul nu va fi mai mult de 22 lei pe kilogram viu. E pentru buzunarul fiecăruia fiindcă, de sărbătorile pascale, care sunt pe data de 20 aprilie, nu va ajunge la o greutate de 35 kg în viu. Va fi undeva la 20-25 kg maximum. Asta înseamnă, în carcasă, undeva la 10-15 kg maximum”, a explicat fermierul.

    Citește și: Carne de miel nu doar de Paști. Strategia ing. Ionică Nechifor pentru a readuce oaia pe masa românilor

    Fermierul îi sfătuiește pe români să se orienteze către miei cu o greutate de peste 10 kg, datorită condițiilor avantajoase și cărnii de calitate.

    ”De la 10 kg în sus greutatea este optimă atât pentru fermieri, cât și pentru cumpărători. Carnea este de o calitate superioară. Sub 10 kg, da, într-adevăr apar anumite aspecte, chiar comerciale, care nu sunt atât de avantajoase nici pentru fermieri, nici pentru cumpărători. Din acest motiv recomand ca greutatea minimă să fie de 10 kg în carcasă. Asta înseamnă, în viu, 22-23 kg”, a precizat Ionică Nechifor.

    Puncte de sacrificare la nivelul fermei

    Președintele Moldoovis este de părere că nu doar crescătorii de animale vor avea de câștigat din înființarea punctelor de sacrificare, ci și primăriile, care ar avea oportunitatea de a câștiga venituri suplimentare și de a construi relații strânse cu producătorii și procesatorii.

    Citește și: Ionică Nechifor, Moldoovis: ”Noi trebuie să investim în ferme de familie”

    ”Perioada sărbătorilor pascale, cu siguranță avem o derogare. Am văzut că o parte din punctele de sacrificare au luat ființă în țară. Încurajez pe toată lumea să aibă aceste puncte de sacrificare. Eu mi-aș dori foarte mult, în același timp, un parteneriat între Consiliul Județean și asociațiile profesionale sau UAT-urile se pot implica. Vedeți, bugetul alocat pentru UAT-uri nu mai este cel pe care îl visează primarii. Atunci, cu siguranță, ei ar trebui să gândească la atragere de venituri. Cum poți să atragi venituri dacă înființezi un punct de sacrificare, dacă faci o secție de procesare și faci prestări servicii. Eu vă spun: fermierii, producătorii, dacă au aceste puncte de sacrificare, au aceste secții, microsecții de procesare în zona lor, sunt dispuși să meargă să plătească, își ia un produs de acolo, ori fermierul, ori cumpărătorul, cineva plătește prezentările de servicii. Atunci, cu siguranță își ia și un produs bun de acolo și atunci primăria obține venituri. Creează și niște locuri de muncă în același timp în comunitatea pe care o au. Pe această direcție trebuie să mergem. Aproape că suntem obligați să facem lucrul acesta în comun. Producătorii, procesatorii, și primăriile”, a declarat Ionică Nechifor.


    Te-ar mai putea interesa

    Socar a început să vândă în România îngrășăminte produse în fabrica proprie din Azerbaidjan Ioan Popa, Transavia, despre problemele din agribusiness: „Degeaba vrem să mâncăm ieftin dacă producem scump” Fermierii, fără ANT-uri în conturi la trei săptămâni de la autorizare: ”Să ne dea cineva explicații!”

    Ultimele știri

    Prețul uriaș al roșiilor, explicat de cel mai mare legumicultor din Buzău: ”A fost o iarnă grea” The Sunday Times: Un englez stabilit în România lucrează 10.000 ha și încasează subvenții de 1,8 milioane de euro Cum va fi vremea în aprilie. Graficul ploilor pentru următoarele patru săptămâni