• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Plăți subvenții APIA 2023. Anunțul de ultimă oră al directorului Adrian Pintea

  Roxana Dobre -

  Plăți subvenții APIA 2023 – anunț de ultimă oră făcut de directorul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Adrian Pintea.

  Șeful APIA  a anunțat care sunt subvențiile autorizate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură în săptămâna lucrătoare care s-a încheiat. Circa 3.569 de fermieri vor avea în conturi suma de 17,81 milioane de euro, a anunțat directorul general al agenției, Adrian Pintea.

  Adrian Pintea a anunțat într-o postare făcută pe pagina proprie de Facebook că în săptămâna 9-13 ianuarie au fost autorizați la plată 3.569 de fermieri care vor avea în conturi suma de 17,81 milioane de euro.

  ”2023 ne surprinde încă de la început în mod plăcut! Săptămâna aceasta am continuat autorizarea la plată a fermierilor. Astfel, un număr de 3.569 de fermieri vor avea în conturi suma de 17,81 milioane de Euro, sumă autorizată în perioada 09-13 ianuarie 2023”, a anunțat Adrian Pintea pentru fermieri.

  Noi sume pentru fermieri, din 2023

  Adrian Pintea a amintit și despre campania derulată de Ministerul Agriculturii, de informare a fermierilor privind noile subvenții care se vor achita din 2023.

  ”Ținem pasul cu acțiunile ample ale ministrului agriculturii și dezvoltării rurale, Petre Daea, de informare cu privire la noutățile aduse prin adoptarea Planului Național Strategic și răspundem prezent la conferințele regionale din cadrul campaniei “Caravana cunoașterii”, inițiativă dedicată fermierilor și actorilor implicați în derularea PNS 2023 – 2027.  Doresc să vă reamintesc că am elaborat cererile de plata și ghidurile solicitantului pentru intervenția DR-06 – Bunăstarea animalelor, din cadrul Planului Național Strategic 2023-2027, pachet a) – Plăţi în favoarea bunăstării porcinelor și pachet b) – Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor, aflate în consulare publică pe site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru care așteptăm în continuare propunerile dumneavoastră.  A fost un efort comun al întregii echipe APIA. Le mulțumesc, ca de fiecare data colegilor pentru seriozitate, implicare și profesionalism.  Sunt pe deplin încredințat că fermierii noștri primesc cu bucurie toate aceste informații de mare interes pentru domeniul în care activează!”, a mai spus Adrian Pintea în mesajul său pentru fermieri.

  O altă noutate a acestei săptămâni este legată de lansarea plafoanelor pentru Ajutoarele Naționale Tranzitorii (ANT), atât în sectorul vegetal cât și zootehnic. Pentru sectorul vegetal, sprijinul total alocat este de circa 88,5 milioane de euro.

  Pentru zootehnie, bugetul total alocat Ajutoarelor Naționale Tranzitorii este, în acest an de 135.435.500 de euro.

  Cuantumul estimat la ANT culturi agricole pe teren arabil a fost estimat de către publicația noastră în baza plafonului alocat și a suprafeței agricole eligibile la plată, conform datelor solicitate anterior de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Despre acest subiect aici: Agrointeligența a calculat subvenția estimată la ANT culturi agricole: aproape 12 euro/ha

  Pe baza plafoanelor anunțate și a numărului de animale de la APIA, Agrointeligența-AGROINTEL.RO a calculat că fermierii vor încasa o plată de 65 de euro pe vacă. În cazul subvenției pe lapte, suma se anunță în jurul a 16 euro pe tona de lapte.

  Despre calculele estimate pentru ANTZ bovine și tona de lapte aici: Subvenția mică la vaci: 65 euro/cap și 16 euro/tona de lapte – estimări Agrointeligența


  Te-ar mai putea interesa

  Ninsori abundente și viscol, în weekend. Jumătate din țară sub Cod Galben și Portocaliu Coșmar alb în cele 4 județe unde meteorologii au emis cod roșu de viscol puternic! ANCPI lansează un program ce asigură gratuit dezbaterea succesiunii pentru moștenitori

  Ultimele știri

  Jurnalul Oficial al UE: Autorizația pentru utilizarea glifosatului a fost prelungită cu încă 10 ani Un start-up românesc de decontaminare a fructelor și legumelor, premiat la BASF Innovation Hub Noul ministru al Agriculturii din Polonia le-a promis fermierilor o subvenție de 230 euro/ha la porumb