• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Târgul ”Produse din Balcani” se deschide mâine la USAMV București. Evenimentul reunește peste 100 de expozanți

    Roxana Dobre -

    Bucureștenii și nu numai sunt așteptați la Târgul ”Produse din Balcani”, cea mai amplă inițiativă de susținere a mediului rural din ultima perioadă. Evenimentul de amploare se va deschide mâine, miercuri – 22 noiembrie, la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București și se desfășoară până pe 26 noiembrie.

    Târgul ”Produse din Balcani” își va deschide porțile mâine, miercuri – 22 noiembrie, la ora 14:00, la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, și va funcționa în fiecare zi în până pe 26 noiembrie. Intrarea la târg este gratuită!

    Citiți și: Târgul ”Produse din Balcani”. Participare gratuită pentru producătorii care vor stand/căsuță la eveniment!

    Târgul Produse din Balcani își va deschide porțile mâine, miercuri – 22 noiembrie, la ora 14:00

    Târgul Produse din Balcani va fi deschis mâine în prezența mai multor oficialități

    Târgul ”Produse din Balcan” va începe cu  conferința de deschidere ce va avea loc mâine, miercuri – 22 noiembrie, de la ora 14:00, la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București în bulevardul Mărăști nr. 59, sector 1, București. Potrivit organizatorilor, timp de 5 zile se va organiza cea mai amplă inițiativă de susținere a mediului rural din perioada recentă, evidențiată de 4 conferințe naționale, un bal caritabil și un Târg cu Produse din Balcani.

    La deschiderea evenimentului vor participa Kiril Vatev – Ministru al Agriculturii şi Pădurilor din Bulgaria, Florin Ionuț Barbu – Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale din România, Alexandru Mihai Ghigiu – șeful Cancelariei Premierului României, Alexandru Nicolae Bociu – Președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Sorin Moise și Adrian Pintea – Secretari de Stat în cadrul Ministerului Agriculturii, Gigel Paraschiv – Secretar de Stat Ministerul Educației, Sorin Mierlea – Președintele InfoCons, George Scarlat – Președintele Comisiei pentru agricultură din Senatul României, Daniel Constantin – Membru al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, Daniel Botănoiu – Consilier de stat al premierului României, Emil Dumitru – vicepreședinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților alături de gazda evenimentului Sorin Mihai Cîmpeanu – Rectorul USAMV București.

    La târg participă peste 100 de expozanți

    Târgul cu vânzare va reuni peste 100 de expozanți. La eveniment va fi prezent și proiectul VATDOR – Dor de vatră românească! care promovează păstrarea și dezvoltarea identității culturale a satului românesc ca element central al patrimoniului cultural național.

    Proiectul va aduce în atenția publicului un vernisaj de fotografie, spectacole folclorice, o expoziție de costume populare și o prezentare de măști tradiționale, toate aduse de pe tărâmuri rurale unde cultura și tradițiile sunt vii și dăinuie.

    În plus, vizitatorii vor avea ocazia să fie martorii unor momente speciale, precum inaugurarea primului brad de Crăciun din București și primirea celei mai mari pâini donate, simbolizând generozitatea și solidaritatea în această perioadă festivă.

    ”Evenimentul este o ocazie unică pentru producătorii GAL-urilor din Balcani să demonstreze impactul dezvoltării locale plasate sub responsabilitatea comunității. Totodată, ne dorim să scoatem în evidență cele mai frumoase tradiții și obiceiuri balcanice, să prezentăm publicului produse locale bio, autentice, savuroase și chiar acreditate conform schemelor de calitate la nivel european”, au transmis organizatorii.

    Târgul Produse din Balcani – agenda evenimentului

    Târgul Produse din Balcani face parte dintr-o serie de manifestări care marchează implementarea cu succes a Programului LEADER în Balcani. În intervalul 22-26 noiembriea la USAMV București, se va desfășura:

    Târgul ”Produse din Balcani” este organizat de Asociația Grup de Acțiune Locală Lider Bistrița-Năsăud în parteneriat cu Federația Națională PRO AGRO și USAMV București și reunește producători din mai multe state balcanice, recomandați și invitați de Grupuri de Acțiune Locală din Balcani.

    În perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, sunteți invitați la Târgul ”Produse din Balcani” pentru a descoperi produse și obiecte tradiționale unice, pentru a găsi un cadou pentru cei dragi sau pentru a pregăti o masă de sărbătoare cu specific românesc și balcanic.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple

    Ultimele știri

    Autorizația de mediu în ferme. Termene pentru viza anuală de la Garda de Mediu Cum va fi vremea în Săptămâna Mare. Prognoza meteo actualizată pentru 1 Mai și Paște Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo