• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Mihaela Neagu, noua co-proprietară a Fabricii de la Luduș, primele declarații: ”Tranzacția este închisă, este semnat contractul”

    Roxana Dobre -

    Mihaela Neagu, noua co-proprietară a fabricii de zahăr din Luduș face pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO primele declarații după anunțul privind achiziția fabricii. Directorul general al companiei Best Achiziţii SRL, care a cumpărat anul trecut și fabrica de zahăr de la Bod, județul Brașov, a vorbit în premieră despre negocierile purtate și finalizate astăzi, 1 februarie, cu proprietari francezi de la Tereos.

    Inserăm integral declarația făcută de Mihaela Neagu, cu specificația că achiziția fabricii de la Luduș nu a fost făcută în numele companiei Best Achiziții, ci pe persoană fizică, în parteneriat cu Mihail-Daniel Matache, ambii fiind prezentați în comunicarea Tereos ca investitori în domeniul agroalimentar și alimentar de consum.

    ”Compania mea nu a cumpărat fabrica de la Luduș, am cumpărat-o eu în calitate de persoană fizică, deoarece fabrica de la Luduș era un SA (societate comercială n.r) și avea acțiuni. Achiziția a fost făcută împreună cu un alt partener. Tereos deținea în România fabrica de zahăr Luduș pe o societate pe acțiuni, nu pe un SRL. Și am cumpărat acțiuni”, ne-a declarat noua co-proprietară a fabricii de zahăr de la Luduș.

    Va procesa producția de sfeclă de zahăr de pe 3.200 de hectare

    Mihaela Neagu a arătat că are în plan reluarea producției de zahăr în Transilvania, mai ales că există deja o colaborare stabilită cu fermierii pentru a le prelua producția de sfeclă de zahăr.

    ”Eu nu știu că (Tereos – n.r.) erau în discuție cu niște fermieri, deoarece noi avem precontract semnat și o înțelegere cu fermierii de la Luduș în care ne-au asigurat că vor cultiva pe 3.200 de de hectare sfeclă de zahăr. Am aflat într-adevăr că mai era în discuție și o altă asociere, dar știam că nu au bani ca să cumpere. Erau de foarte mult timp, erau de vreun an de zile”, a precizat Mihaela Neagu în exclusivitate pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    ”Am ținut legătura în permanență cu o parte din fermierii de la Luduș”

    Mihaela Neagu a făcut referire directă la fermierul Teodor Aflat, fermierul care a inițiat procedura de achiziție a fabricii Luduș împreună cu un grup de cultivatori de sfeclă de zahăr.

    ”Situația este că domnul Aflat (Teodor Aflat, fermierul care a inițiat cu un alt grup de fermieri demersurile pentru cumpărarea fabricii n.r) era în discuții cu firma Tereos de aproape o jumătate de an timp în care n-au putut să concretizeze absolut nimic. Noi am intrat în discuții cu compania Tereos tot la inițiativa fermierilor de acolo pentru că de o jumătate de an chiar și mai bine, nu s-a putut realiza cumpărarea fabricii. Am ținut legătura în permanență cu o parte din fermierii de la Luduș, care ne-au spus că este foarte în regulă să mergem să depunem și noi ofertă, ceea ce am și făcut”, a explicat directoarea Fabricii Bod.

    Aceasta a arătat că vrea să colaboreze cu fermierul Teodor Aflat pe partea de producție. ”Îl invităm și pe domnul Aflat să cultive în continuare și să fie un partener de nădejde și un bun român și să pună sfeclă ca și până acum. Noi nu vrem să intrăm în niciun fel de supărări cu nimeni. Înțelegem frustrările, dacă despre asta este vorba. Suntem doi cumpărători de bună credință. Eu mai am personal, în afară de asociatul meu, în portofoliul meu și fabrica pe care am luat-o de la Bod anul trecut. Lucrez deja în domeniu, sunt prezentă la raft într-un număr limitat de magazine, deocamdată dar sperăm să putem să intrăm în toată piața”, a mai precizat Mihaela Neagu.

    Noua co-proprietară a fabricii de zahăr de la Luduș a transmis și că și-a dorit să facă achiziția în parteneriat cu Teodor Aflat, dar că acesta a dorit să negocieze pe cont propriu. ”Vă rog din suflet să scrieți că mă mâhnește declarația domnului Aflat, cu care eu am vorbit personal acum o lună de zile și pe care l-am invitat să cumpărăm împreună acțiunile de la Tereos și m-a refuzat pe motiv că el într-o săptămână semnează. Deci vă rog să subliniați că mă mâhnește declarația domnului Aflat exact așa vreau să scrieți, pe care eu l-am sunat acum trei săptămâni cred și i-am spus că-l invit să cumpere împreună cu noi fabrica și mi-a spus că nu se va cumpăra fabrica niciodată deoarece el într-o săptămână o să semneze, ceea ce nu s-a întâmplat. Tranzacția este închisă, este semnat contractul”, a încheiat Mihaela Neagu.

    Cine este Mihaela Neagu

    Mihaela Neagu este directorul general al societății Best Achiziții, o companie despre care presa a scris că a dat lovitura în pandemie, comercializând materiale medicale (măști, teste Covid, combinezoane, termometre) pentru care a încheiat peste 800 de contracte cu statul. Neagu a fost acționar la Best Achiziții până în vara lui 2018 cand a renunțat la acțiuni și i le-a cesionat fiului ei, Mihai Vlad Alexandru Cristescu. A fost și administrator al companiei până în august 2020.

    Anul trecut, compania Best Achiziții a preluat fabrica de zahăr de la Bod cât încă Mihaela Neagu era administrator.  Achiziția fabricii de zahăr de la Bod, județul Brașov, cu toate cele 30 de hectare aferente unității, a fost făcută pentru suma de 5,170 milioane de lei, plus TVA (6,15 milioane lei, inclusiv TVA).

    Vă reamintim că astăzi, miercuri – 1 februarie, Agrointeligența – AGROINTEL.RO a anunțat în exclusivitate că grupul de cultivatori de sfeclă care erau în discuții să cumpere fabrica de la Luduș au fost anunțați de proprietarul francez că unitatea a fost deja vândută.


    Te-ar mai putea interesa

    Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire

    Ultimele știri

    Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA