• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ninsori și viscol în mai multe județe! ANM a actualizat astăzi alerta meteo

    agrointeligenta.ro -

    Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat alertele meteo pentru astăzi și mâine când în mai multe regiuni ale țării sunt anunțate fenomene de iarnă precum ninsori, viscol, vânt puternic. Avertizările de tip cod galben și cod portocaliu acoperă aproape toate județele țării, conform hărții ANM.

    Avertizări meteorologice în vigoare de astăzi, duminică, 4 februarie 2023

    ANM actualizat alerta emisă ieri, vineri – 3 februarie pentru vreme de iarnă până duminică, 5 februarie. Au fost emise mai multe avertizări meteorologice pentru toate regiunile țării.

    Cod galben de viscol și ninsori la munte

    Fenomene vizate și zone afectate: viscol și ninsori moderate cantitativ la munte
    Interval de valabilitate: 4 februarie, ora 11:00 – 5 februarie, ora 20:00

    La munte va ninge moderat cantitativ, vântul va avea intensificări cu rafale, în general, de 50…70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m va depăși 80…90 km/h. Temporar va fi viscol și vizibilitate redusă. În Carpații Meridionali și Occidentali se va depune strat consistent de zăpadă, local de peste 20…25 cm.

    În Carpații Meridionali și de Curbură vântul va continua să prezinte intensificări și în noaptea de duminică spre luni (5/6 februarie).

    De duminică (5 februarie) vremea va intra într-un proces de răcire și va deveni geroasă noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice.

    Ninsoare (foto: Liviu Oană)

    Cod portocaliu de viscol puternic în Carpații Meridionali

    Fenomene vizate și zone afectate: viscol puternic în Carpații Meridionali la peste 1800 m altitudine
    Interval de valabilitate: 4 februarie, ora 20:00 – 5 februarie, ora 20:00

    La altitudini de peste 1800 m, în Carpații Meridionali, vor fi intervale cu viscol puternic (rafale de peste 90…100 km/h) și vizibilitate foarte redusă.

    Cod galben de vânt

    Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului în Banat, Crișana și jumătatea de vest a Transilvaniei
    Interval de valabilitate: 4 februarie, ora 11:00 – 5 februarie, ora 6:00

    În zona vizată, vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 50…70 km/h, iar în vestul și sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade în care rafalele se vor asocia cu ninsori moderate cantitativ determinând apariția viscolului.

    Temporar va ninge și vor fi intensificări ale vântului și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse și la intensitate mai mică.

    Cod galben de vânt și viscol

    Zone afectate și fenomene vizate: jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea intensificări ale vântului, perioade cu viscol și transport de zăpadă;
    Interval de valabilitate: 4 februarie, ora 20:00 – 5 februarie, ora 20:00

    În jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea vor fi intensificări ale vântului, cu rafale, în general, de 50…70 km/h, astfel că zăpada va fi spulberată. Îndeosebi în noaptea de sâmbătă spre duminică (4/5 februarie) va ninge și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate redusă.

    Cod portocaliu de vânt și viscol la mare

    Zone afectate și fenomene vizate: pe litoral intensificări susținute ale vântului și viscol
    Interval de valabilitate: 5 februarie, ora 2:00 – 5 februarie, ora 20:00

    Pe litoral, temporar va ninge, iar vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de 70…80 km/h, astfel că ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă, mai accentuate în zona județului Constanța.

    Vântul va continua să prezinte intensificări și în noaptea de duminică spre luni (5/6 februarie).


    Te-ar mai putea interesa

    ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere

    Ultimele știri

    UE intenţionează să îşi majoreze exporturile de alimente în China, în pofida tensiunilor comerciale Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Lista produselor agricole din Ucraina pentru care se pot introduce taxe vamale