• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Cum a ajuns o bucată de jambon afumat să fie vândută cu 2 milioane de dolari

  agrointeligenta.ro -

  Două persoane au pus mână de la mână și au plătit, la ediția de anul acesta a unui târg de profil din Kentucky, fabuloasa sumă de două milioane de dolari pentru o bucată de jambon afumat. Culmea este că minunăția de carne nu a aparținut vreunei vedete și nici nu a fost preparată după vreo rețetă secretă, ci a fost produsă la ferma Broadbent a soților Ronny și Beth Drennan, iar banii de la licitație vor fi donați unor asociații caritabile.

  Pentru cunoscători, Târgul anual din Kentucky este unul dintre cele mai așteptate momente ale anului, mai ales că aduce și jurizarea unui produs tradițional pe masa americanilor – jambonul. Cu acest prilej, care cele mai importante ferme din stat își prezintă rețetele, iar după o adevărată paradă a jamboanelor se organizează și o licitație în care, șunca pentru care se plătește cel mai mult este desemnată câștigătoare. Practic, cu cât cineva este dispus să cheltuie mai mult pentru acel jambon, cu atât el devine mai bine clasat pe rafturile unde va fi așezat alături de produsele concurente.

  Anul acesta soții Drennan din Cadiz sunt marii câștigători ai Târgului anual din Kentucky reușind să își adjudece marele premiu după ce jambonul lor a fost vândut pentru o sumă record: 2 milioane de dolari. Interesant este faptul că banii au fost dați de două persoane și întreaga sumă va fi donată unor acte caritabile, în special în domeniul educației sau sănătate. La fel ca și în alți ani, cele două persoane care au licitat cel mai mult pentru jambonul câștigător au pus banii împreună și l-au cumpărat, de această dată ajungându-se la suma de 2 milioane de dolari.

  La raft, bucata de carne ar fi costat 60 de dolari

  Deși banii nu ajung la fermieri, ci rămân asociației care organizează concursul pentru ca aceștia să-i doneze, câștigătorii concursului au fost de-a dreptul șocați de suma pentru care s-a vândut jambonul anului 2014. Soții Drennan, care au mai dus acasă marele premiu și în alți ani, au explicat că pentru a obține cel mai bun jambon trebuie să se țină cont de mai mulți factori. ”În mod normal prețul acestui jambon, care are 15 pounds (n.r. 7.2 kilograme) este de 60 de dolari, așa ca este destul de impresionant să se vândă la o asemenea sumă. Membrii juriului urmăresc anumite caracteristici atunci când jurizează un jambon. Aspectul exterior este foarte important, în special partea în care este tăiat piciorul de corp. Se aşteaptă să vadă o pată neagră, înconjurată de un inel maro de grăsime, iar pielea trebuie să aibă culoarea nucii pecan. De asemenea, pentru verifica dacă șunca a fost afumată complet se introduce o sondă în interior pentru a se verifica mirosul”, a dezvăluit Ronny Drennan secretul șuncii de 2 milioane de dolari.

  miss kentucky cu jambonul

  The Kentucky Farm Bureau Country Ham Breakfast, asociația care organizează concursul, desemnează câștigătorul, iar apoi, actuala Miss Kentucky poartă jambonul, așezat pe o tavă de argint, prin sala în care se află președinți de bănci, directori și alte personalități care iau parte la licitație, pentru ca aceștia să îl poată admira.


  Aplicația Agrointeligența

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Perspective pe piața cărnii: Consumul de carne de oaie va rămâne constant, va crește cel de carne de pasăre și va scădea cel de vită PREȚ CARNE DE PORC CARCASĂ. ACEBOP: ”Fermierii nu pot profita de creștere! Purceii s-au scumpit la 80-90 de euro euro/cap” CRIS-TIM folosește CARNE MARCATĂ CU ȘTAMPILA OVALĂ, O GARANȚIE A SIGURANȚEI ȘI A CALITĂȚII!

  Ultimele știri

  Preţ de 1,7 lei/litru pentru fermierii care livrează lapte la cea mai nouă fabrică din România! Anunțul APIA de astăzi pentru fermierii care încasează subvenții și plăți compensatorii la hectar! Spania a interzis vânătoarea de lupi! Fermierii sunt furioși!