• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Duminică cu alertă de ninsori însemnate. Mai multe județe au intrat sub Cod Galben

    agrointeligenta.ro -

    Pentru ziua de astăzi, duminică – 26 februarie, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică de Cod Galben care anunță ninsori însemnate și strat consistent în mai multe județe ale țării.

    Conform alertelor emise de meteorologi, vremea de duminică va fi închisă în vest, nord, centru și nord-est, cu precipitații și mult mai rece decât în intervalul precedent (valorile termice diurne urmând a se situa sub normele perioadei). Toată ziua, în zonele joase vor fi ploi, iar local în Transilvania și pe spații mai mici în rest, lapovițe și ninsori, dar noaptea vor predomina treptat ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Cantitățile de apă vor fi local însemnate (peste 25…30 l/mp).

    În Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali, precum și la altitudini mai mari de 1.700 m în Carpații Meridionali va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă, iar în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini sub 1.700 m vor predomina ploile și vor fi depuneri de polei.

    În sud și sud-est înnorările vor fi temporare și, mai ales din a doua parte a zilei, local va ploua și sub formă de aversă și vor fi descărcări electrice.

    Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 12 grade, iar în regiunile sudice în general între 14 și 20 de grade, în timp ce minimele vor fi cuprinse între -3 și 10 grade.

    Vântul va avea intensificări în prima parte a intervalului la altitudini mari în masivele sudice, cu rafale de peste 90…100 km/h și va fi viscol, iar la viteze mai mici, pe arii restrânse și în sud, sud-est și nord-vest.

    Sunt în vigoare și două alerte de Cod Galben care anunță ninsori însemnate și strat de zăpadă conssistent.

    Avertizare meteorologică de Cod Galben 1 pentru duminică, 26 februarie 2023

    Interval de valabilitate: 25 februarie, ora 23 – 26 februarie, ora 18
    Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativ și strat de zăpadă consistent

    În intervalul menționat, va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă, în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali, precum și la altitudini mai mari de 1700 m în Carpații Meridionali, unde vor fi intensificări ale vântului cu rafale de peste 90…100 km/h și viscol.

    În Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini sub 1.700 m vor predomina ploile și vor fi depuneri de polei.

    Avertizare meteorologică de Cod Galben 2 pentru duminică, 26 februarie 2023

    Interval de valabilitate: 25 februarie, ora 23 – 26 februarie, ora 18
    Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativ și strat de zăpadă consistent
    Zone afectate: județele Hunedoara, Alba, Sibiu, Cluj, Suceava și Neamț

    În județele Hunedoara, Alba, Sibiu, Cluj, Suceava și Neamț vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă în medie de 10…12 cm.

    În Banat, Crișana, Maramureș și restul Transilvaniei vor fi precipitații mixte, moderate cantitativ.

    În regiunile sudice și sud-estice, temporar va ploua, iar în după-amiaza și seara zilei de duminică (26 februarie), ploile vor avea caracter de aversă și pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice.


    Te-ar mai putea interesa

    Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till