• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Premieră: Primul export de carne de mânzat Bălțată Românească în Qatar!

    Roxana Dobre -

    Carnea românească de mânzat, căutată la export! Produsele premium obținute în fermele de creștere a rasei Bălțată Românească, linia de carne, care aparțin Asociației de Crescători de Vaci Bălțată Românească de tip Simmental, se pregătesc să cucerească piața din Qatar.

    Mircea Dumitru, Președintele Asociației de Crescători de Vaci Bălțată Românească de tip Simmental a declarat astăzi, joi – 25 mai, în cadrul emisiunii Agrostrategia de pe TVR 1 că asociația a trimis în Qatar două loturi de carne pentru o colaborare nouă cu această piață de export.

    Mircea Dumitru, președinte ACVBR-SIM

    ”Vreau să vă spun ca noutate, în premieră, că astăzi avem în Qatar, două loturi de carne trimisă de asociația noastră. Avem și o cooperativă pe lângă asociație, Cooperativa Bălțată Românească, și am trimis în Qatar carne premium de mânzat de Bălțată Românească. Acum așteptăm reacțiile, rezultatele de la ele. Dar înainte de a ajunge carnea la export, noi am făcut promovarea de produse de vreun un și jumătate tot promovăm. Carnea premium de mânzat de Bălțată Românească este un produs de calitate superioară, calitate ce s-a dovedit și prin promovările pe care le-am făcut. Foarte multă lume și-a exprimat plăcerea de a consuma această carne, le-am prezentat și modul de preparare. Avem o echipă de șefi bucătari foarte bună cu care colaborăm și am făcut și un magazin virtual”, a spus specialistul.

    Citiți și: Bălțata Românească – vedeta expoziției internaționale AgriteQ 2023 din Qatar!

    Carnea de Bălțată Românească a fost ”vedetă” la un târg de renume, organizat în perioada 15 martie – 19 martie la Doha, Qatar

    Produsele premium de Bălțata Românească, apreciate atât pe plan național cât și internațional

    În fermele care sunt înscrise în Asociația de Crescători de Vaci Bălțată Românească de tip Simmental sunt crescute animale atât din linia de lapte, cât și de carne. În cazul produselor din carne, tăurașii sunt îngrășați până când ating 700 – 800 de kg.

    ”Bălțata Românească are două linii, linia de lapte și linia de carne. Noi la asociație avem ambele linii, iar în cazul liniei de carne promovăm de ceva timp produsele premium de mânzat Bălțată Românească. Aceste produse sunt deosebite de celelalte produse. Mânzatul este animalul crescut până în maxim doi ani. La noi, pe Bălțata Românească animalul, are la 1 an circa 500 de kilograme, la 1,5 ani face 700 – 800 de kg și atunci ne permitem să avem o carne premium de mânzat”, a adus lămuriri Mircea Dumitru pentru emisiunea Agrostrategia, o coproducție Agrointeligența – AGROINTEL.RO și TVR.

    Potrivit șefului ACVBR-SIM, produsele de carne premium au prins teren și în cazul cererii pe plan național dar premisele sunt îmbucurătoare și pe piața externă.

    ”Românii au fost foarte încântați de calitatea produselor noastre și v-am spus noi am participat la o expoziție în Qatar, a fost a 10-a ediție din Qatar, unde am participat și noi. Ministerul Agriculturii ne-a pus la dispoziție niște spații pentru expunere și am mers cu bannerele și informațiile necesare pentru că nu am putut merge cu carne și alte produse. Am creat niște contacte acolo pe baza a ceea ce am prezentat și așa a ajuns carnea noastră în Qatar”, a mai precizat specialistul, care la rândul său este crescător de animale.

    Citiți și: Tăurașul de Bălțată Românească cu spor de creștere de 1.700 grame pe zi

    ACVBR-SIM și-a făcut magazin virtual de produse românești

    Vorbim deocamdată de o afacere de nișă pentru că mânzatul este o carne mai scumpă într-adevăr, decât cea normală de vită adultă, a precizat Mircea Dumitru. Acesta a completat că asociația face eforturi considerabile să convingă consumatorii de calitatea cărnii de vită.

    ”Dar și pe piața românească intrăm, am intrat și vom intra încă. Vindem carnea în magazinul virtual, avem și rețetele, peste 20 de rețete de preparat, timpii de preparare, pentru că nu se prepară oricum carne de vită”, a explicat președintele ACVBR-SIM.

    Liderul Asociației de Crescători de Vaci Bălțată Românească de tip Simmental a mai dezvăluit că fermierii au cerut la Ministerul Agriculturii și o subvenție dedicată pentru crescătorii care aleg să îngrașe animale în ferme.

    ”Noi vrem să încurajăm fermierii să țină tineretul în fermă, am transmis înainte de asta către minister tot așa niște propuneri să fie subvenționat animalul care este ținut cel puțin șase luni în fermă, să nu îl mai de fermierii la export la  2-3 săptămâni – o lună, să îl trimită la îngrășat. Să îl îngrașe el în fermă și atunci să aibă un câștig mult mai bun. Și în paralel și carne și lapte să poată trăi din această afacere.  Interesul nostru este ca fermierul să poată trăi decent, după cât muncește nu trăiește la nivelul la care ar trebui să trăiască”, a mai spus Mircea Dumitru.

    Agrostrategia. Invitat: Mircea Dumitru, Președinte ACVBR-SIM (25.05.2023)


    Te-ar mai putea interesa

    Lege nouă în vigoare la ANAF pentru impozitarea micilor fermieri! Primul îngheț la culturile din câmp. Alexander Degianski, fermier: O iarnă blândă, coșmarul unui agronom Subvenții APIA 2024 – tranșa a doua. Plățile finale achitate pe hectar și cap de animal

    Ultimele știri

    Patru noi focare de pestă porcină africană, toate confirmate într-o singură comună DSVSA: Focar de rabie la vaci într-o gospodărie. Boala se transmite și la om Carta Albă a Agriculturii din România. Fermierii vor creșterea subvențiilor și dezvoltarea sistemelor de irigații