• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Avans APIA 2023 – ultimele zile de plată. Fermierii care primesc până vineri banii în conturi

  Roxana Dobre -

  Data fixă la care se va încheia plata subvențiilor în avans, pentru campania de plăți derulată de APIA în 2023. Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat care este ultima zi în care funcționarii agenției vor mai face autorizări la plată dar și cine sunt fermierii care primesc subvențiile în ultimele zile ale campaniei.

  Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat care este ultima zi în care se mai fac plăți în avans. Conform șefului de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) campania 2023 de plăți în avans ar urma să se încheie oficial joi, 30 noiembrie. Florin Barbu a dat detalii și despre dosarele care au avut neconformități la controlul prin monitorizare.

  Citiți și: Avans APIA 2023: Fermierii pot cere decizia de plată pentru prima tranșă din subvenții

  Campania de plăți în avans se încheie oficial la 30 noiembrie

  Ministrul Agriculturii a adus precizări despre încheierea plăților în avans pentru campania 2023. Acesta a fost chestionat de către fermierul Iulian Siminic din comuna Mitoc, județul Botoșani, Membru al Asociației Forța Fermierilor, când își vor primi banii agricultorii care încă nu au încheiată situația în urma cotrolului prin monitorizare.

  ”Vreau să vă transmit că în fiecare an avansul APIA s-a dat până pe 30 noiembrie”, a menționat ministrul Agriculturii la emisiunea România Suverană cu Alexandra Păcuraru, de pe Realitatea PLUS. Șeful de la Agricultură a lăsat să se înțeleagă că după data de 30 noiembrie fermierii nu mai pot primi plăți în avans, ci aceștia vor trece direct la campania finală care urmează să înceapă după 1 decembrie.

  Citiți și: Subvențiile APIA care intră în conturile fermierilor până la Crăciun

  Ministrul Agriculturii: În momentul de față mai sunt 47.000 de neconformități

  Florin Barbu a detaliat că în aceste zile vor intra la plata circa 98.000 de fermieri care au fost deblocați în urma controlului prin monitorizare.

  ”Au fost peste 140.000 de neconformități iar în momentul de față mai sunt 47.000. Zilele următoare vor intra toți banii pentru diferența până la 140.000 adică sunt aproape 93.000 de fermieri”, a menționat ministrul.

  Reamintim că pentru plățile în avans cel mai recent bilanț comunicat de APIA a fost pe 6 noiembrie, când agenția a comunicat că a efectuat plata sumei de 276.521.796,10 lei, pentru un număr de 165.914 fermieri eligibili. În campania 2023 au fost depuse un număr de 759.976 cereri de plată pentru o suprafață de peste 9,98 milioane hectare.

  În cadrul Campaniei 2023, APIA acordă avansuri în cuantum de 70% din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) pentru plățile directe și de 85% din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) pentru măsurile delegat. Plăţile pentru intervențiile finanțate din FEGA se fac în lei, la cursul de schimb valutar de 4,9735 lei/euro, iar plăţile pentru măsuri finanțate din FEADR la cursul de schimb valutar de 4,9495 lei/euro.


  Te-ar mai putea interesa

  Oierii sar în ajutorul familiei care și-a pierdut oile în urma unui tratament făcut în fermă A ajuns primul transport cu oi donate pentru oierul căruia i-au murit animalele de la un tratament China a inventat o pastă cu care suprafețele de deșert devin terenuri arabile Vin banii pentru fermieri! Guvernul a aprobat sumele pentru subvențiile ANT vegetal și zootehnie Controale în toate fermele de animale! Crescătorii sunt obligații să ceară reautorizarea la DSVSA

  Ultimele știri

  Reguli simplificate la subvențiile APIA. Oficialii de la Bruxelles cer mai puține controale în ferme Guvernul a aprobat noi granturi pentru micii fermieri afectați de criza Ucraina Slovacia menține restricțiile de import pentru produsele ucrainene, în ciuda deciziilor UE Peter Tamas Nagy se alătură echipei ANZ în funcția de director general adjunct Guvernul a aprobat subvenția de 200 de euro la hectar. Cererile se depun până pe 20 mai