• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Corteva a devenit lider pe cultura de rapiță din România și R. Moldova. Hibrizii Pioneer, cei mai vânduți

  Roxana Dobre -

  Compania Corteva Agriscience a devenit lider și pe piața de semințe de rapiță. Creșterea totală a afacerii cu semințe Pioneer a înregistrat anul trecut o creștere de 7% care a contribuit la creșterea totală de 13% raportată de companie pe întreg portofoliul pentru România și Republica Moldova.

  Corteva Agriscience a raportat o creștere substanțială de 13% a afacerilor sale în România și Republica Moldova în anul 2022, comparativ cu anul precedent. Creșterea continuă se datorează angajamentului Corteva de a ajuta fermierii să-și mărească productivitatea și calitatea culturilor printr-un portofoliu extins de produse și servicii care combină genetica, soluțiile de protecție a plantelor și agricultura de precizie.

  PT303, un hibrid de rapiță foarte apreciat în portofoliul Corteva

  În anul 2022, afacerea cu semințe din România a demonstrat o creștere susținută cu 7% față de anul anterior. Astfel, o creștere semnificativă a fost realizată în cultura de rapiță, iar hibrizii Pioneer® au ajuns, și de această dată, cea mai importantă alegere a fermierilor. Cu ajutorul noilor lansări, PT303 Sclerotinia Protector și PT298 Agile, Corteva Agrisicence Romania a devenit și pentru cultura de rapiță compania lider, atât în România, cât și în Republica Moldova.

  Citiți și: Corteva a raportat rezultatele trimestrului al patrulea și ale întregului an 2022. Direcțiile pentru 2023

  Maria Cîrjă, Marketing Manager, într-o cultură cu hibrizi Pioneer. Corteva este lider și în vâncarea semințelor de porumb

  Portofoliul de semințe de porumb, floarea-soarelui, rapiță și soia marca Pioneer® al Corteva Agriscience România cuprinde produse cu genetică de cea mai înaltă performanță, preferate de fermierii din toată țara, deoarece îi ajută pe aceștia să-și maximizeze valoarea investițiilor, prin soluții eficiente, bazate pe știință, care să contribuie la optimizarea producției și calității culturilor.

  Erbicidul Korvetto a intrat în portofoliul Corteva în 2022

  Creștere de 15% pe segmentul de produse de protecție a plantelor

  O valoare semnificativă în performanța Corteva Agriscience România este marcată de produsele de protecție a plantelor. Pe tot parcursul anului 2022, compania a raportat o creștere de 15% în țară pe segmentul de produse de protecție a plantelor, față de anul precedent.

  Principalii factori pentru această creștere semnificativă îi reprezintă lansarea cu succes a unor produse inovatoare în anul 2022 precum Bizon™ un erbicid cu efect de lungă durată, cu aplicare toamna în postmergență, împotriva buruienilor problemă din culturile de cereale paioase.

  De asemenea, un alt produs de succes în portofoliul companiei, în anul 2022 a fost marcat de lansarea Korvetto™. Acesta este un erbicid destinat utilizării primăvara în cultura de rapiță de toamnă pentru controlul unui spectu larg de buruieni dicotiledonate.

  Citiți și: Combaterea buruienilor din cultura de cereale păioase. Recomandări Corteva

  Aplicația Granular Link vine în sprijinul fermierilor

  Aplicația Granular Link, o componentă importantă în creșterea afacerilor Corteva în România

  O alta componentă importantă în creșterea puternică a afacerilor din România pentru Corteva Agriscience a fost introducerea pe piață a aplicației Granular Link.

  Această inovație tehologică reusește prin hărți cu rată variabilă de semănat, imagini satelitare zilnice de înaltă rezoluție, aplicații de fertilizare și aplicare a fungicidelor și estimarea datei de recoltare a porumbului de siloz să demonstreze angajamentul Corteva față de transformarea digitală și să ofere fermierilor posibilitatea să ia deciziile cele mai bune pentru a devini mai profitabili și sustenabili.

  Jean Ionescu, Country Leader Corteva Agriscience România și Republica Moldova
  Jean Ionescu, Country Leader Corteva Agriscience România și Republica Moldova

  “Datorită eforturilor constante ale companiei și a profesionalismului echipelor tehnice și comerciale, ce oferă întotdeauna expertiză agronomică la cel mai înalt nivel, dar și prin implicarea partenerilor noștri, Corteva Agriscience Romania rămâne, an de an, o companie de top. Răspunsul nostru la provocările unei piețe din ce în ce mai competitive este inovația. Astfel, reușim să oferim soluții integrate pentru a răspunde nevoilor fermierilor de astăzi și pentru a anticipa provocările de mâine. Vom lua în considerare întotdeauna nevoile clienților noștri, cărora le suntem recunoscători că aleg produsele Corteva Agriscience”, a declarat Jean Ionescu, Country Leader România și Moldova Corteva Agriscience.


  Te-ar mai putea interesa

  Preț rapiță, luna mai. Ce oferte au primit fermierii Rapița semănată…anormal. Producția la hectar care l-a convins pe Alexander Degianski să extindă suprafața Prețul cerealelor a crescut brusc vineri după un nou raport USDA. Rapița a urcat cu 21 euro/tonă!

  Ultimele știri

  Cât valorează viața unui român. Familia unui bărbat ucis de urs, despăgubită cu 35.000 de euro Programul Prima Conectare. Ajutor de 1.900 euro pentru racordarea la apă și canalizare – condiții Ziua Câmpului de Cercetare-Dezvoltare, ediția 2023. Vineri, 9 iunie la Platforma Expo a SCDA Lovrin