• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Audierea irlandezului Phil Hogan, comisarul european desemnat pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală. ”Simplificarea PAC (Politica Agricolă Comună) este o prioritate”

    agrointeligenta.ro -

    Fostul ministru irlandez este audiat astăzi pentru ocuparea funcției de comisar european pentru agricultură. În sală au fost prezenți și europarlamentari români precum Viorica Dăncilă, Laurențiu Rebega și Daniel Buda, membri ai comisiei de resort din Parlamentul European.

    În discursul său din deschiderea audierii, Phil Hogan a vorbit mai întâi despre faptul că a crescut la o fermă și că este familiarizat cu toate problemele pe care le au fermierii, dar și problemele de mediu. Fostul ministru al Agriculturii din Irlanda a promis că va colabora foarte strâns cu Parlamentul European dacă va fi desemnat comisar spunând că doar în acest fel se pot obține rezultate pozitive și a vorbit despre modul în care el a servit ca purtător de cuvânt al opoziției în Europa pentru afacerile regionale și în industria alimentară.

    În ceea ce privește proiectele sale ca și comisar european, Hogan a spus că vrea să se asigure o agricultură mai competitivă, mai puternică și să ofere stabilitate pentru agricultori”. Simplificarea PAC (Politica Agricolă Comună) este o prioritate, dar acest lucru nu va fi ușor de obținut a spus acesta, adăugând că intenționează să dezvolte încă de la începutul mandatului său o strategie pentru simplificare.

    Legat de acest subiect Hogan a spus că după un an de aplicare a PAC intenționează să realizeze o analiză a politici privind plățile directe și dacă acestea pot și puse în practică. În caz contrar va lua în considerare realizarea unor modificări care să simplifice și să eficientizeze acest sistem.

    ”Voi revizui, de asemenea, indicatorii geografici – și, dacă este necesar, voi propune zone de armonizare și simplificare suplimentare. Voi lua în considerare, de asemenea, posibilitatea de a simplifica sistemul de fructe și legume pentru a putea răspunde embargoului impus de Rusia asupra produselor agricole, aceasta fiind provocarea cea mai urgentă. Și aceasta este o provocare cu care trebuie să ne confruntăm ca Europeni. În acest domeniu, ne-am arătat pe bună dreptate, solidaritatea cu comunitatea noastră agricultura. Am încercat să stabilizăm piețele și să ajutăm la reorientarea exporturile noastre către țări terțe”, a declarat Phil Hogan cu privire la cea mai stringentă problemă a agriculturii europene din acest moment.

    Un punct important în programul său îl reprezintă programele de dezvoltare rurală, pe care Comisia urmează să le aprobe în lunile următoare. În vederea creării de locuri de muncă intenționează să se concentreze pe o finanțare suficientă pentru investiții, afaceri start-up și dezvoltarea locală în zonele rurale. ”Acest lucru ar trebui să ne permită să întărească legăturile dintre sectorul agricol și restul economiei, în special de-a lungul lanțului alimentar”, susține Hogan.

    Expoturi cu 70% mai mari decât acum 5 ani

    Irlandezul desemnat pentru fotoliul de comisar european a făcut o radiografie a acestui domeniu în Europa arătând că 25 de milioane de cetățeni au UE sunt angajați în agricultură și 5% din totalul locurilor de muncă sunt în acest sector care ocupă mai mult de 50% din teritoriul Uniunii. Hogan a adăugat că 3,5% din PIB-ul UE este generat de industria alimentară și valoarea exporturilor a crescut la 70% în ultimii 5 ani, mai mult decât toate celelalte domenii la un loc. Fostul ministru și-a exprimat încrederea în competitivitatea și durabilitatea agriculturii europene spunând că: „Suntem in situaţia unica de a profita de oportunitatea creată de creșterea populației la nivel mondial.”

    În ceea ce privește agenda sa pentru următorii ani, Hogan a spus că aceasta prevede creșterea economică, a locurilor de muncă și investițiile în agriculturo. ”Vreau ca agricultura să joace rolul său de drept, central pe ordinea de zi și să se dezvolte ca un sector ​de piață modern și orientat”.

    Discursul lui Phil Hogan din deschiderea audierii – în engleză

    Știre în curs de actualizare


    Te-ar mai putea interesa

    Crescătorii de vaci și-au construit propria fabrică de lapte cu ajutorul fondurilor europene Subvenții APIA la ovine/caprine, reguli finale: Berbecii cu origine și adeverința de la asociații – eliminate! Vremea se schimbă brusc. Alertă meteo de ploi, vânt puternic și ninsori în 22 de județe

    Ultimele știri

    De ce merită să fie semănat hibridul de porumb Jumbo 48, de la Rodbun Marcel Ciolacu tranșează problema închiderii supermarketurilor în weekend: „Nu este oportun” George Cățean, fermier: Cea mai vândută telemea din România este produsă în Germania