• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ministrul Agriculturii din Iordania, în vizită la ferma de oi a unui membru al Asociației Forța Fermierilor

    Angelica Lefter -

    Eveniment istoric pentru zootehnia românească! În contextul în care, la nivel european se discută despre transportul de animale vii, iar o limitarea sau chiar o restricționare ar afecta puternic oieritul românesc, ministrul agriculturii din Iordania se află într-o vizită oficială în România, iar una dintre fermele de ovine vizitate este cea a fermierului Dumitru Andreșoi, președintele Asociației de Crescători de Ovine ”Dacia” din Hunedoara, organizație membră în Asociația Forța Fermierilor.

    Ministrul Agriculturii din Iordania, Khaled Hneifat, și ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, împreună cu o numeroasă delegație, au mers astăzi, marți – 14 martie, în vizită la ferma de ovine din comuna Romos, județul Hunedoara.

    Organizată discret, vizita oficială a fost lipsită de participarea presei. Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor a postat pe Facebook câteva imagini din cadrul deplasării, ulterior poze fiind publicate și de către Prefectura Hunedoara condusă de prefectul Călin Petru Marian.

    Ministrul Petre Daea alături de ministrul Agriculturii, Khaled Hneifat și de o numeroasă delegație, în vizită la ferma de ovine din județul Hunedoara (foto: Facebook/Nistor Laurențiu – Președintele Consiliului Județean Hunedoara)

    ”Astăzi, am avut bucuria de a-i ura bun-venit în județul Hunedoara, bunului nostru prieten, Petre Daea. Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a revenit în județul nostru alături de Khaled Hneifat, Ministrul Agriculturii din Iordania, însoțit de o numeroasă delegație. Această vizită este un privilegiu pentru noi cu atât mai mult cu cât cei doi demnitari și-au manifestat dorința de a vizita o fermă de ovine din comuna Romos. Mă bucur că activitatea fermierilor hunedoreni este prezentată ca exemplu solid de bună practică în domeniul zootehniei la nivel european! Datorită eforturilor depuse de fermieri și de specialiștii din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, România are șansa uriașă de a transforma agricultura românească într-una competitivă! Județul Hunedoara se află pe drumul modernizării agriculturii și al creșterii potențialului agricol, iar vizita de astăzi este o dovadă puternică în acest sens”, a scris președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor.

    Ovine din ferma crescătorului hunedorean Dumitru Andreșoi, vizitată delegația iordaniană

    Iordania, interesată de ovinele și cerealele din România

    De altfel, între România și Iordania a fost încheiat, în 2022, un acord în care se specifica faptul că țara noastră va exporta cereale și ovine, și va primi îngrășăminte!

    Vizita ministrului Petre Daea, alături de ministrul iordanian al Agriculturii, Khaled Hneifat, la ferma de ovine din Hunedoara

    Ministrul Agriculturii de la acea vreme, Adrian Chesnoiu avut o întâlnire bilaterală cu omologul său iordanian, Khaled Hneifat, la data de 30 martie, în cadrul unei vizite oficiale pe care a desfășurat-o în Iordania.

    La aproape un an de la acea vizită, delegația iordaniană, în frunte cu același ministru al Agriculturii, este interesată de a vedea îndeaproape modelul de creștere a ovinelor din România.

    Delegațiile României și Iordaniei, în vizită la ferma de ovine din Hunedoara, comuna Romos

    Te-ar mai putea interesa

    Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till