• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Rareș Bogdan, apel în plenul reunit al Parlamentului European: ”Găsiți o soluție pentru a ajuta fermierii români!”

    Angelica Lefter -

    Nu faceți din drama fermierilor români un al doilea Schengen refuzat pe nedrept pentru Romania, a făcut apel în Parlamentul European Rareș Bogdan, eurodeputat. Acesta a transmis că producătorii agricoli din țara noastră sunt grav afectați de exporturile de cereale din Ucraina, iar pierderile înregistrate trebuie să le fie compensate.

    În cadrul plenului Parlamentului European reunit astăzi, miercuri – 15 martie, Rareș Bogdan a vorbit în fața lui Manfred Weber, Liderul Partidului Popular European (PPE) şi al grupului europarlamentar omonim, și a tuturor șefilor de grupuri politice din Parlamentul European, a președintei Comisiei, Ursula Von der Leyen, a lui Charles Jean Michel, președintele Consiliului și a Robertei Metsola, președinta Parlamentului European, despre necesitatea sprijinului pentru fermierii români care au suferit din cauza invaziei ruse în Ucraina.

    ”Excelențele voastre, nu faceți din drama fermierilor români un al doilea Schengen refuzat pe nedrept pentru România! Consiliul din 23-24 martie este obligat să decidă plata unor compensații pentru fermierii care au pierdut enorm după declanșarea invaziei Rusiei în Ucraina. Producătorii români au calculat o pierdere de 200 de milioane de euro, dar mai sunt și Polonia, Slovacia, Ungaria, Cehia și Bulgaria”, a menționat în discursul său europarlamentarul român, Rareș Bogdan.

    Fermierii români așteaptă o soluție, UE nu își poate abandona proprii cetățeni

    Pe de altă parte, eurodeputatul român a punctat că ajutorul acordat Ucrainei trebuie să continue atât timp cât este necesar, specificând că UE nu își poate abandona, însă, proprii cetățeni.

    ”Ajutorul acordat de Uniune Ucrainei de la începutul războiului trebuie să continue. Trebuie să sprijinim în continuare, și mai mult, lupta ucrainenilor de a-și scoate țara de sub amenințarea unui tiran. Ei mor să ne apere și pe noi, iar dacă Ucraina cade, nu suntem în siguranță. Dar Uniunea nu-i poate lăsa pe niciunii din cetățenii ei în abandon, adică nici pe fermierii români! Trebuie să găsiți o soluție! Fermierii români o așteaptă, au dreptul la ea! Și până la urmă competitivitatea nu înseamnă și cereale de calitate în Europa? Sunt aceiași români jigniți cumplit atunci când li s-a refuzat accesul deplin în Schengen”, a opinat Rareș Bogdan în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg.

    România, stat-cheie pentru apărarea frontierei NATO și UE

    Mai mult, Rareș Bogdan atrage atenția că există riscul creșterii valului de euroscepticism, în contextul în care există această tendință încă din perioada pandemiei de Covid-19. În final, oficialul român își încheie pledoaria cerând UE ”să nu abandoneze România”, ca stat cheie în apărarea frontierei NATO și UE.

    ”Am atras atenția că, dacă instituțiile europene alimentează, prin decizii greșite, nemulțumirile populației, valul de euroscepticism va crește, iar extremiștii vor exulta. Acum 8 ani, românii erau cei mai eurooptimiști, adică 68%, când media europeană era de 54%. Acum, post decizie complet nedreaptă pe extinderea Schengen, au devenit cei mai europesimiști: 46%, față de media europeană, care este de 62%. Este o tendință care a început în timpul pandemiei, când România a fost teren de joacă al dezinformării rusești și a explodat post decizie Schengen din luna decembrie. Excelențele voastre, nu abandonați România, suntem un stat-cheie pentru apărarea frontierei NATO și UE!”, și-a încheiat discursul eurodeputatul român, Rareș Bogdan.


    Te-ar mai putea interesa

    Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia Când se plantează roșiile în grădină – calendar

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA