• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Dacian Cioloș, europarlamentar REPER, îi cere lui Marcel Ciolacu retragerea din funcție a ministrului Agriculturii, Petre Daea

    agrointeligenta.ro -

    Dacian Cioloș, europarlamentar REPER, îi cere președintelui PSD, Marcel Ciolacu, să îl retragă de urgență din funcție pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, pentru modul dezastruos în care a negociat compensațiile de la Comisia Europeană.

    ”Fermierii români sunt nedreptățiți din cauza irelevanței politice în negociere la vârful Ministerului Agriculturii și a incapacității administrației de a susține argumentat și cu cifre relevante interesele sectorului agricol românesc”, consideră Dacian Cioloș, fost comisar european pentru Agricultură, dar și fost ministru al Agriculturii și fost premier al României.

    Dacian Cioloș: Fermierii români ar urma să primească cele mai mici despăgubiri

    Cioloșa consideră că ”producătorii de cereale din România, cel mai puternic afectați de importurile din Ucraina, ar urma să primească cele mai mici despăgubiri din rezerva de criză a UE”.

    ”România are alocată de către Comisia Europeană (pe baza datelor trimise de Ministerul Agriculturii) o sumă totală de 10 milioane de euro, comparativ cu Polonia, care va primi 30 de milioane de euro, și Bulgaria, care va primi 16 milioane de euro. Așa cum a fost și în cazul Schengen, această situație este încă o dovadă că avem lideri politici irelevanți la nivel european, incapabili să ne apere interesele argumentat, cu date, cifre și argumente care să ne susțină interesele în UE”, trage un semnal de alarmă Dacian Cioloș.

    Dacian Cioloș: ”Îi cer președintelui PSD, Marcel Ciolacu, să îl retragă de urgență din funcție pe ministrul Agriculturii, Petre Daea”

    Europarlamentarul REPER cere demiterea de urgență a ministrului Petre Daea pe care îl vede vinovat pentru faptul că fermierii români sunt dezavantajați în alocările Comisiei Europene.

    ”Îi cer președintelui PSD, Marcel Ciolacu, să îl retragă de urgență din funcție pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, pentru modul dezastruos în care a negociat compensațiile de la Comisia Europeană. Răspunderea pentru negocieri, pentru argumentele și datele trimise Comisiei Europene îi aparține integral ministrului Daea și, cum responsabilitatea politică este a partidului care l-a desemnat ministru, Marcel Ciolacu se face responsabil de aceste consecințe și trebuie să răspundă pentru fiecare minut pe care Petre Daea îl petrece la conducerea Ministerului Agriculturii”, spune Dacian Cioloș.

    Românii se confruntă cu cele mai mari creșteri de prețuri la alimente din UE

    Liderul REPER punctează și că ”Modul iresponsabil în care ministrul Daea a tratat aceste negocieri, solicitările neargumentate și incapacitatea de a produce date care să faciliteze estimarea impactului real asupra agricultorilor români, faptul că România nu respectă regulamentul de raportare a stocurilor de cereale introdus de Comisia Europeană la începutul războiului din Ucraina au decredibilizat poziția de negociere a României și au dus la acest rezultat nedrept pentru producătorii de grâne români. Asta, în contextul în care românii se confruntă cu cele mai mari creșteri de prețuri la alimente din Uniunea Europeană”.

    ”Ani de zile PSD s-a plâns ipocrit de politicile de la Bruxelles, construind o falsă impresie cum că suntem opresați de Uniunea Europeană. A alimentat iresponsabil propaganda antieuropeană și PSD este principalul vinovat pentru existența AUR. PSD nu a știut să negocieze, a abordat această problemă provincial și amatoricesc. Toată tirada naționalistă și antieuropeană a PSD, pe care Marcel Ciolacu o girează, este rezultatul neputinței acestui partid de a face față în mod profesionist și onest realităților momentului„, mai semnealează Dacian Cioloș.

    ”În calitate de europarlamentar, fost comisar european și ministru al Agriculturii, îi voi cere comisarului pentru Agricultură și dezvoltare rurală Janusz Wojciechowski să reevalueze impactul crizei cerealelor asupra agricultorilor români”, a încheiat Dacian Cioloș.


    Te-ar mai putea interesa

    Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till