• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Subvențiile APIA care se plătesc fermierilor în luna februarie

    Roxana Dobre -

    Subvenții care intră la plată în luna februarie. Fermierii așteaptă să fie deblocate în această lună o serie de scheme de plată, dar și ajutorul de minimis pentru culturile de legume în spații protejate.

    Agrointeligența-AGROINTEL.RO vă spune ce plăți ar urma să fie deblocate în luna februarie 2024, atât pentru subvențiile achitate din bani europeni cât și din bugetul de stat.

    Citiți și: Fermierii chemați urgent la APIA! Ultimele zile pentru aceste subvenții

    Plăți APIA în conturi pentru luna februarie

    Subvenții la plată în februarie 2024. APIA continuă autorizările

    Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) continuă și în această lună autorizarea plăților integrale. Fermierii care nu au primit plățile APIA în conturi așteaptă în luna februarie sumele restante. Mai ales producătorii agricoli care au avut diverse erori la controlul prin monitorizare s-au plâns că subvențiile au întârziat mult mai mult comparativ cu alți ani. APIA a făcut cel mai recent anunț despre plata subvențiilor pe 19 ianuarie când a informat că a achitat în intervalul 15 – 19 ianuarie suma de 127.508.669 de euro.

    Subvenții la plată în februarie 2024. Fermierii așteaptă ANT

    Plata Ajutoarelor Naționale Tranzitorii (ANT) este una dintre cele mai așteptate subvenții de către fermieri. Anul trecut APIA a început plățile pentru ajutorul achitat din bugetul de stat la 2 februarie 2023 dar în acest an fermierii nu au primit nicio informare cu privire la data la care vor fi transferați banii.

    Pentru sectorul vegetal fermierii așteaptă ajutoarele naţionale tranzitorii pentru culturile amplasate pe teren arabil – ANT 1, precum şi pentru culturile de: in pentru fibră – ANT 2, cânepă pentru fibră – ANT 3, tutun – ANT 4, hamei – ANT 5 şi sfeclă de zahăr – ANT 6.

    Pentru sectorul zootehnic, crescătorii așteaptă sumele pentru ANTZ 7 tona de lapte, ANTZ 8 bovine carne și  ANTZ 9 ovine/caprine.

    Citiți și: Subvenții APIA 2024. Următoarele subvenții pe hectar care intră la plată

    Fermierii așteaptă plata pentru ecoscheme în luna februarie

    Subvenții APIA la plată în februarie 2024. Fermierii așteaptă deblocarea ecoschemelor

    În luna februarie fermierii așteaptă plata ecoschemelor pentru sectorul vegetal și zootehnic, intervenții pe care le-au cerut pentru prima dată în campania 2023. Până la această dată APIA nu a anunțat cuantumurile stabilite pe hectar pentru aceste subvenții și nici data la care vor demara și aceste plăți care nu au intrat la avans și nici la plata finală care a început la 4 decembrie 2023.

    Banii pentru ecoscheme sunt alocați atât pentru sectorul vegetal cât și pentru cel zootehnic. Lista ecoschemelor așteptate de fermieri este următoarea:

    Vegetal:

    – Ecoschema PD-04 – Practici benefice pentru mediu aplicabile în teren arabil;
    – Ecoschema PD-05 – Practicarea unei agriculturi prietenoase cu mediul în fermele mici (gospodăriile tradiționale);
    – Ecoschema PD-06 – Înierbarea intervalului dintre rânduri în plantațiile pomicole, viticole, pepiniere și hameiști.

    Zootehnie:

    – PD-07 – Creșterea nivelului de bunăstare a vacilor de lapte;
    – PD-08 – Măsură pentru bunăstarea tineretului bovin la îngrășat.

    Citiți și: Subvenția APIA la motorină în 2024 – ghid complet: condiții, acte necesare, plăți

    Fermierii așteaptă în luna februarie plata pentru acciza la motorină din trimestrul IV 2023

    Plăți APIA în luna februarie 2024. Se achită subvenția la motorină

    Termenul de 31 ianuarie este ultima zi când fermierii mai pot cere la centrele APIA ajutorul de stat la motorina utilizată în agricultură, trimestrul IV din 2023 adică lunile octombrie – decembrie. În luna februarie agenția urmează să achite sumele în conturile beneficiarilor eligibili. În 2023, ajutorul sub formă de rambursare a fost de 1,529 lei/litru.

    Citiți și: Ajutor de stat pentru creștere animalelor! MADR a publicat sumele alocate

    APIA va achita în luna februarie Ajutorul de stat în sectorul creşterii animalelor pentru trimestrul III din 2023

    Subvenții APIA la plată în februarie 2024. Se achită ajutorul de stat în zootehnie

    Asociațiile de fermieri care dețin Registrele Genealogice așteaptă banii pentru ajutorul de stat în zootehnie, pe parcursul lunii februarie. În luna ianuarie asociațiile au putut depune la APIA cererile de plată pentru ajutorul de stat în sectorul creşterii animalelor aferente serviciilor prestate în luna decembrie și în trimestrul al IV-lea al anului 2023. Sumele care se achită variază între 30 și 140 lei pentru fiecare animal și se achită sub forma unor servicii subvenționate prestate de asociațiile de crescătorii și Registrele Genealogice.

    Cea mai recentă plată efectuată de APIA a fost în luna decembrie 2023, pentru trimestrul III, iar valoarea transferată a fost de 18.990.782 lei.

    Citiți și: Tomata 2024 – primele plăți. Când se virează banii așteptați de legumicultori

    Plata DAJ pentru legume se va face în luna februarie

    Subvenții la plată în februarie 2024. Se așteaptă banii pe Tomata

    Cea de-a doua etapă a programului Tomata urmează să aducă plăți în conturile legumicultorilor începând cu luna februarie.

    Ajutorul de minimis de 1.000 de euro pentru susținerea producției de legume în spații protejate pentru perioada de extrasezon (toamnă–iarnă 2023-2024) se achită beneficiarilor începând cu data de 26 februarie 2024, conform Hotărârii de Guvern nr. 846/2023.


    Te-ar mai putea interesa

    Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till