• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Fermierii polonezi, lăsați cu ochii în soare de ministrul lor! I-a invitat la întâlnire și nu a mai venit

  Violina Gorcinschi -

  Fermierii polonezi care protestează au fost lăsați cu ochii în soare de către ministrul Agriculturii! Deși Henryk Kowalczyk a inițiat propunerea de a se vedea cu agricultorii, tot acesta a și anulat-o cu 3 ore înainte de ora stabilită. Fermierii au avut intenții pașnice și au vrut să își expună doleanțele față de reprezentantul lor din sectorul agriculturii, însă acum și-au dat seama că autoritățile nu îi consideră suficient de importanți încât să îi ia în seamă.

  Ministrul urma să se întâlnească cu fermierii din Nysa pe 23 martie la 17:00. Fermierii au venit la întâlnire – desigur cu tractoare, dar cu intenții pașnice. Totuși, reprezentantul ministerului nu a venit, iar fermierii se simt nerespectați, potrivit Farmer.pl.

  Invitația la întâlnire a fost emisă chiar de ministrul Henryk Kowalczyk și distribuită pe un site de socializare de către un deputat local al partidului Lege și Justiție, Katarzyna Czochara.

  Fermierii, lăsați cu ochii în soare de Kowalczyk

  Cu aproximativ 3 ore înainte de ședință, deputatul a scris din nou, de data aceasta o postare de anulare a ședinței. Motivul a fost că ministrul trebuia să participe la o întâlnire urgentă.

  „Din cauza întâlnirii urgente legate de situația de pe piața cerealelor și a mecanismelor de sprijin anunțate, întâlnirea cu premierul Henryk Kowalczyk de la Nysa a fost anulată. Vă vom informa în curând despre noua dată”, a scris deputatul în postare.

  După cum a informat unul dintre fermieri – un potențial participant la întâlnirea cu ministrul – când un număr semnificativ de fermieri au început să întrebe activiștii locali despre posibilitatea de a participa la întâlnire și și-au exprimat disponibilitatea de a veni cu tractoare, întâlnirea a fost anulată în jurul orei 14:00. La început, au fost descurajați să vină, explicând, printre altele, numărul limitat de locuri. Oamenii cred că autoritățile s-au temut ca incidentul de la târgul agricol de acum câteva zile să nu se repete.

  „Pur și simplu le era teamă că aici se poate repeta o situație ca la târgul din Kielce. Fermierii s-au adunat la întâlnire, fără panouri, scandal etc. Trebuia să vină și un grup organizat de la AgroUnia, dar până la urmă au decis să nu vină”, a relatat fermierul.

  un afis pus la avizier
  Fermierii au aflat din scurt că întâlnirea cu ministrul a fost anulată (foto: farmer.pl)

  Fermierii au venit cu cereri pe care nu a mai avut cine să le asculte 

  Fermierii au planificat o întâlnire pașnică, în care voiau să își exprime așteptările față de ministru:

  În condițiile în care se aștepta ca întâlnirea să fie pașnică, unii s-au întrebat de ce țăranii au venit cu tractoarele. Fermierii au explicat că aceștia voiau ca mesajul lor să fie transmis mai puternic, utilajele agricole urmând să fie parcate în locurile special amenajate de lângă locația evenimentului.

  Unii fermieri nu știau că întâlnirea a fost anulată și au venit la muzeu, unde au găsit o foaie de hârtie cu un mesaj sec: „Întâlnirea cu ministrul a fost anulată”.

  „Nici măcar nu ne-a întâlnit nimeni. Până la urmă, putea veni oricine, chiar și președintele județului, să explice situația. Nu numai că fermierii s-au unit, au venit și au vrut să realizeze un manifest pașnic, plecând cu tractoare, dar, pe de altă parte, au găsit un bilet sec prin care a anulat întâlnirea, care de fapt a fost foarte mediatizată în presa locală și a fost propagată printre fermieri. Ne simțim ignorați”, a rezumat participantul la întâlnirea de la Nysa, care nu a fost prezent.


  Te-ar mai putea interesa

  Guvernul a aprobat plafoanele SCV – plata la hectar pentru fiecare cultură! Fertilizarea roșiilor după plantare – recomandări Soluție cu bicarbonat pentru afide – rețeta originală folosită de legumicultori

  Ultimele știri

  Cât valorează viața unui român. Familia unui bărbat ucis de urs, despăgubită cu 35.000 de euro Programul Prima Conectare. Ajutor de 1.900 euro pentru racordarea la apă și canalizare – condiții Ziua Câmpului de Cercetare-Dezvoltare, ediția 2023. Vineri, 9 iunie la Platforma Expo a SCDA Lovrin