• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • O nouă arendă record pentru terenurile agricole de la ADS: aproape 4.000 kg/ha pe an!

  Roxana Dobre -

  Aproape 4.000 de kilograme de grâu, pe an, pentru un teren concesionat de la Agenția Domeniilor Statului (ADS). Suprafața pentru care s-a licitat are în total 60,85 hectare și este situată în județul Mehedinți, în cadrul fermei Agroindustriala Robachus Rogova.

  Agenția Domeniilor Statului a anunțat că a finalizat în luna martie o nouă sesiune de licitații cu strigare în urma căreia a atins o arendă record de 3.985 kg grâu/ha/an.

  ”Continuă veștile bune! ADS anunță finalizarea sesiunii de arendă prin licitație cu strigare din luna martie! Cu această ocazie ADS a atins și o arendă record de 3.985 kg grâu/ha/an! Niciodată în istoria acestei instituții nu s-au desfășurat licitații ce s-au încheiat cu asemenea arende, intenția ADS fiind să utilizeze tot terenul pe care statul român îl deține prin administrarea Agenției Domeniilor Statului”, a arătat instituția în postarea publicată pe Facebook.

  Citiți și: Arendă record pentru un teren arabil de 1.344 ha adjudecat la licitația ADS!

  ADS a anunțat finalizarea sesiunii de arendă prin licitație cu strigare din luna martie! Cu această ocazie ADS a atins și o arendă record de 3.985 kg grâu/ha/an!

  Ce suprafețe a arendat ADS în prima sesiune de arendare cu strigare din 2023

  În top 3 privind nivelul arendei obținute de ADS în prima sesiune din 2023 se află următoarele contracte:

  – Teren arendat de la SC Agroindustriala Robachus SA Rogova, județul Mehedinți cu o suprafață agricolă de 60,85 ha. Nivelul arendei: 3.985 kg/grâu/an;

  – Teren preluat de la UM (Unitatea Militară) 02031, județul Giurgiu cu o suprafață de 650 hectare suprafață agricolă și 21,63 ha neagricol. Nivelul arendei: 3.075 kg/grâu/ha/an și 100 kg grâu/ha/an teren neagricol;

  – Teren preluat de la SC Agroindustriala SA Fundeni, județul Călărași cu o suprafață de 203,1492 ha agricol și 157,3298 neagricol. Nivelul arendei 2.547 kg/grâu/ha/an pentru arabil și 1.255 kg grâu/ha/an pentru pășune. În cazul terenului neagricol nivelul arendei este de 100 kg grâu/ha/an și cc (curți/construcții) 720 euro/ha/an;

  Citiți și: ADS scoate la licitație cu strigare peste 10.000 de hectare de teren agricol în mai multe județe

  George Sava, director ADS: ”Sumele provenite din concesionarea suprafețelor de teren neproductive și degradate vor fi direcționate doar pentru achiziția de terenuri agricole”

  ADS arată că fie că este vorba de arendă, concesionare, programul Tineri Fermieri sau terenurile ce nu au putut fi folosite în mod corespunzător până acum (fiind neproductive sau degradate) dar vor fi folosite pentru crearea de energie verde în cadrul noilor proiecte din fonduri europene nerambursabile, ADS maximizează utilizarea fiecărui lot de teren aflat în administrarea sa.

  În plus, directorul agenției confirmă informația publicată în premieră de Agrointeligența-AGROINTEL.RO prin care anunțam că ADS va cumpăra teren cu banii obținuți din arendarea terenurilor. Despre acest subiect aici: Statul va cumpăra teren agricol cu banii din regenerabile

  ”În spiritul aceleași comunicări transparente pe care o avem și ca urmare a noilor proiecte pe fonduri europene nerambursabile din PNRR în care urmează să intrăm ca partener sau pe propriile forțe, se arată că ADS are un viitor sigur! Sumele de bani provenite din concesionarea suprafețelor de teren neproductive și degradate aflate în administrarea Agenției Domeniilor Statului vor fi diectionate doar pentru achiziția de terenuri agricole ce vor intra în proprietatea statului român și vor destinate concesionării către fermierii români. ADS – Pământ românesc!”, a declarat Sava George, Director General ADS – Agenția Domeniilor Statului.


  Te-ar mai putea interesa

  Plăți integrale la APIA. Data de la care se virează în conturi a doua tranșă din subvenție Violeta Mușat, MADR: Final avans APIA – 88,05% procentul de fermieri autorizați la plată Lucian Georgescu: Oameni buni, nu mai vindeți pâmântul agricol pe sume ridicole!

  Ultimele știri

  Lege votată în Parlament: Produse românești etichetate cu denumirea ”De Origine România – DOR” Centrul de Cercetare și Dezvoltare Agro-Est Muntenia aduce inovație și cercetare avansată în agricultură USDA: Cantități de porumb, rapiță și soia modificate genetic, din Ucraina, găsite în porturi