• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cargill a anunțat că sistează exportul de cereale din Rusia începând cu 1 iulie

    Violina Gorcinschi -

    Gigantul agricol american Cargill i-a anunțat pe oficialii ruși că oprește exporturile de cereale produse în Rusia, începând din data de 1 iulie. Federația Rusă are un rol crucial pe piața mondială de cereale, însă asta nu a oprit compania să își oprească activitatea în zonă. Guvernul rus nu crede că această mișcare a traderului american va afecta exporturile Rusiei.

    Traderul de produse agricole Cargill Inc. a notificat Ministerul Agriculturii al Rusiei că va opri exporturile de cereale rusești începând din următorul sezon, care va începe pe 1 iulie. Această mișcare este considerată cea mai importantă decizie de retragere din Rusia luată de un important trader mondial de cereale, a transmis Bloomberg.

    Rusia are un rol vital pentru comerțul mondial de cereale și livrările de alimente , fiind cel mai mare exportator global de grâu. Recolta bogată de grâu înregistrată anul precedent de statul rus a ajutat la reducerea cotațiilor la bursă cu peste 40% de la recordul atins după declanșarea războiului din Ucraina.

    Guvernul rus a afirmat că decizia companiei americane nu va avea impact asupra exporturilor sale de cereale, în ciuda faptului că Cargill este un mare exportator de grâu rusesc.

    „Încetarea activităților de export ale Cargill pe piața din Rusia nu va afecta volumul livrărilor de cereale peste hotare. Activele de export de cereale ale companiei vor continua să funcţioneze, indiferent de cine le va gestiona”, a declarat Ministerul de la Moscova al Agriculturii într-un comunicat de presă preluat de Economedia.

    Înainte, cotidianul financiar rus RBC a dezvăluit că divizia Cargill din Rusia a transmis o scrisoare secretarului de stat în Ministerul rus al Agriculturii, Oksana Lut, în care o notifică cu privire la decizia companiei de a înceta să mai exporte cereale începând cu sezonul următor. Conform RBC, Cargill ar urma să exporte 2,2 milioane de tone de cereale ruseşti în sezonul 2022-2023, reprezentând circa 4% din exporturile totale de cereale ale Rusiei.

    o persoana care tine cereale in pumni
    Traderii grobali renunță la grâul rusesc (foto: world-gain.com)

    Mai mulți traderi de produse agricole s-au retras din Rusia

    Mărfurile agricole rusești nu sunt afectate negativ de sancțiunile internaționale aplicate Moscovei pentru invadarea Ucrainei, însă acestea au îngreunat tranzacțiile cu Rusia din cauza restricțiilor impuse băncilor și companiilor de stat rusești. Pe acest fond, anumiți traderi străini au început deja să își diminueze activitățile din Rusia.

    De exemplu, Bunge Ltd. a declarat imediat după debutul războiului că va suspenda noile afaceri de export cu Rusia, iar Archer – Daniels – Midland Co. a anunţat şi el că îşi va limita operaţiunile din Rusia, chiar dacă are o nu are prea multă activitate în regiune.

    Produsele agricole ruseşti nu sunt afectate de sancţiunile internaţionale impuse Moscovei pentru invadarea Ucrainei dar tranzacţiile cu Rusia sunt complicate de restricţiile impuse băncilor şi companiilor de stat ruseşti. Unii traderi străini au început deja să îşi reducă activităţile din Rusia.

    Archer Daniels Midland Co, Bunge, Cargill Inc şi Louis Dreyfus Co., regrupate popular sub acronimul ABCD, reprezintă cele patru mari grupuri lideri în industria mondială a tranzacţiilor cu cereale. Traderii de cereale câștigă din achiziţionarea, vânzarea, stocarea şi transportul recoltelor.


    Te-ar mai putea interesa

    Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute

    Ultimele știri

    S-a deschis târgul de animale de la Câmpeni cu o bază de achiziții bovine! Ucraina a început oficial negocierile de aderare la UE. Agricultura, prima pe lista discuțiilor Markus Kamieth este noul CEO al BASF