• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cultură de tomate de la Scărișoara, crescută de la A la Z cu produse Daymsa

    Adrian Radu -

    Sudul județului Olt reprezintă un important bazin legumicol al României. Producțiile de acolo pleacă în toate regiunile țării, iar calitatea legumelor este recunoscută. Pentru a ajunge la un nivel de ridicat cantitativ și calitativ, fermierii din zonă folosesc și produsele Daymsa, care își arată an de an eficiența.

    Gheorghiță Domnicu este un agricultor cu ani buni de experiență în spate. Lucrează în Scărișoara, județul Olt, acolo unde, alături de familia sa, îngrijește peste 2 hectare de culturi în solarii acoperite. Din acestea, o suprafață de 1.5 hectare este destinată roșiilor extratimpurii. Cultura a început în noiembrie anul trecut. Repicarea s-a făcut între 15-20 decembrie, iar după 10 ianuarie a debutat plantarea.

    Fermierul din Scărișoara folosește un hibrid creat special pentru gust. “El în genetica lui nu are o fructificare foarte mare și o producție foarte mare, dar folosind produsele de la Daymsa l-am ajutat foarte mult pentru a avea o producție puțin mai mare și o calitate mult mai bună”, a dezvăluit Gheorghiță Domnicu.

    Produsele Daymsa au deja câțiva ani de când sunt utilizate la ferma din Scărișoara. Însă acest sezon agricol a adus o colaborare mai strânsă cu Aurelian Cioară, unul din reprezentanții companiei, care i-a oferit lui Gheorghiță Domnicu un protocol complet pentru tomate. Raiza Mix a fost primul produs utilizat.

    Raiza Mix este un biostimulator pentru înrădăcinare, care stimulează dezvoltarea radiculară și absorbția nutrienților din sol. Plantele vor beneficia astfel de toate elementele nutritive de care au nevoie pentru o dezvoltare armonioasă. “Raiza Mix se poate folosi ori de câte ori este nevoie, de la încolțitul seminței, stimulează încolțirea, dezvoltare radiculară, transplantare, plantare și ori de câte ori încetinește evoluția rădăcinii, putem interveni cu Raiza Mix, cu mențiunea că este un produs certificat ecologic, nu provoacă fitotoxicitate”, a declarat Aurelian Cioară.

    Naturamin WSP> și-a adus, la rândul său, aportul la succesul culturii de tomate extratimpurii. Este un biostimulator antistres cu 80% aminoacizi liberi sub formă de microgranule solubile. “Pentru cultura noastră extratimpurie, noi avem foarte multe diferențe de temperaturi, ba cald, ba frig, ba nor. Naturamin tot timpul ne ajută planta să treacă peste perioadele de stres, de la condițiile climatologice și de la factorii externi, care apar în culturi”, a completat Gheorghiță Domnicu.

    Cytoplant și Pleniflor nu puteau lipsi din lista produselor utilizate de legumicultorul oltean. Cytoplant este un biostimulator natural al proceselor fiziologice, cu cel mai mare conținut de citokinine naturale de pe piață și care ajută la dezvoltarea echilibrată a culturilor. La rândul său, Pleniflor este formulat pe bază de extract de alge marine îmbogățit cu 9% bor și 1% molibden și îmbunătățește procesele de înflorire și legare de fructe.

    Pentru un sol fertil, Gheorghiță Domnicu a aplicat Terrenova și Naturcomplet G. “Plantele evoluează foarte bine și, în plus de asta, nu obosește solul. Naturcomplet G ajută să deblocheze celelalte elemente și planta evoluează foarte bine. Chiar se cunoaște”, a spus fermierul din Scărișoara.

    Pe cultura de tomate a fost aplicat și Naturfruit, un produs bogat în potasiu, liber de clor, care ajută la maturarea fructelor și le îmbunătățește calitatea. În plus, oferă țesutului consistență și rigiditate, ajutând fermierii în procesul de transport către piețele de desfacere.

    Toate detaliile despre produsele Daymsa aplicate în culturile de legume în solarii protejate pot fi găsite pe www.naturgrup.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    APIA a reluat plata subvențiilor! Primii fermieri care primesc banii în conturi în noul an Urături de Anul Nou în versuri. Tradiții de iarnă păstrate în satul românesc Stropiri la pomi în luna ianuarie. Tratamente de iarnă în livadă

    Ultimele știri

    La Cocoș: Primim zilnic 15-20 de cereri de angajare. Nu avem criză de personal! Prognoza agrometeo: Valori satisfăcătoare pentru rezerva de apă în majoritatea regiunilor agricole Cartofi cultivați direct din semințe, în câmp. Tehnologia Solynta – disponibilă în România din acest an