• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE

 • Ziua Porumbului 2021 de la Vezendiu, jud. Satu Mare – LIVE VIDEO

  Ziua Porumbului 2021 are loc astăzi, joi – 16 septembrie, la Vezendiu, în județul Satu Mare. Fermierii se reunesc și în acest an în cadrul evenimentului de câmp organizat în mod tradițional de compania Promat Tășnad în colaboare cu companiile Agroind Cauaceu și Agrotex Carei.

  Trio-ul de companii Promat Tășnad, Agroind Cauaceu și Agrotex Carei organizează anual trei evenimente majore în zona de nord-vest a țării, ”Ziua grâului”, ”Ziua rapiței” și ”Ziua porumbului”. Platforma dedicată culturii de porumb este organizată de către echipa Promat Tășnad, în coordonarea administratorului companiei, Cristian Moldovan, și a directorului tehnic, ing. Marian Coneac.


  Fermierul Gheorghe Albu nu regretă investiția în perdele forestiere: A recoltat 6 tone de grâu la hectar și așteaptă 12 tone la hectarul de porumb

  agrointeligenta.ro -

  Perdelele forestiere s-au dovedit o investiție înțeleaptă pentru unul dintre cei mai cunoscuți fermieri din Constanța, fostul secretar de stat din MADR, Gheorghe Albu. 

  Dacă în urmă cu câţiva ani Gheorghe Albu era un politician deosebit de activ, mai nou, nici nu vrea să audă de politică şi îşi dedică întreg timpul afacerii sale din agricultură. Acum, de exemplu, se mândreşte cu programul de plantare a perdelelor forestiere – nu mai puţin de 1,2 milioane de pomi au fost plantaţi, în scopul combaterii secetei, un program ale cărui efecte au început să se vadă. Dovadă sunt şi producţiile obţinute în acest an cu şase tone la hectar la grâu şi trei tone la hectar la floarea soarelui, în timp ce pentru porumb este estimat un nivel de 12 tone la hectar.

  Holdingul Argonaut – înfiinţat de fostul secretar de stat la Ministerul Agriculturii – administrează în judeţul Constanţa o suprafaţă de circa 5.500 ha de teren agricol, deţinând silozuri cu o capacitate de depozitare de 20.000 de tone. Suprafaţa este cultivată cu grâu, orz, rapiţă, floarea soarelui, porumb, plante oleaginoase, mazăre şi fasole, precum şi plante furajere care asigură hrana pentru aproximativ 3.000 de ovine.

  Pe lângă agricultură, o pondere importantă în afacerile holdingului o are şi viticultura. SC Nostalgic, companie care face parte din holding, are în administrare 200 ha de vie pe rod, plantate în urma unui program de reconversie. Cât despre un brand propriu, Albu spune că nu are în vedere o eventuală lansare, preferând să lucreze cu firme mari cu nume pe această piaţă, precum Murfatlar sau Recaş.

  Despre 2014, Gheorghe Albu, care se laudă cu o experienţă de 40 de ani în agricultură, spune că este un an atipic. “În prima parte, au fost precipitaţii peste necesar. Am reuşit să strângem recoltele, să nu fie depreciate şi să avem calitate, însă preţurile sunt cu mult mai mici, faţă de anul trecut. Cea mai mare problemă pentru agricultori este valorificarea, pentru că nu există forme asociative care să se ocupe de acest aspect”, se plânge fermierul din Viişoara.

  În Agrointeligența Top 100 fermieri –  ediția 2014, Gheorghe Albu ocupă poziția 33


  Aplicația Agrointeligența

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Alertă ANM emisă astăzi! Ploi peste 40 l/mp, vânt puternic și căderi de grindină până sâmbătă! Prognoza meteo pentru zilele următoare. ANM: Cum va fi vremea în săptămâna 13-19 septembrie! Jean Ionescu, Corteva Agriscience: ”Atât în România cât și în Republica Moldova, suntem furnizorul numărul 1 pentru fermieri”

  Ultimele știri

  Decizie subvenții APIA! Crescătorii de animale care sunt penalizați la plată! Valentin Popa: ”Oameni buni, treziți-vă! Ați dat pământul la străini pe 300 kg/ha redevență!” Avans APIA 2021. Sumele pe hectar și pe cap de animal care intră la plată de luna viitoare!