• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Dan Motreanu, europarlamentar: Durata aprobării de noi biopesticide a fost redusă de la un an la 4 luni

    Roxana Dobre -

    Limitarea utilizării pesticidelor în ferme a ajuns din nou pe agenda discuțiilor în Parlamentul European. Dan Motreanu, europarlamentar român a anunțat care au fost cele mai recente dezbateri pe această temă și ce alte pachete legislative mai sunt pregătite de Comisia Europeană (CE).

    Eurodeputatul Dan Motreanu a anunțat astăzi, marți – 25 aprilie pe o rețea de socializare că a participat, în cadrul Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală a Parlamentului European, la un schimb de opinii cu Stella Kyriakides, comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară.

    ”Evenimentele din ultima perioadă – incendii, secete sau inundații, dar și creșterea prețurilor – au făcut ca sistemul alimentar european să fie supus unor presiuni extraordinare”, a afirmat Stella Kyriakides, potrivit lui Dan Motreanu.

    Citiți și: Comisia Europeană a primit un termen de 6 luni pentru a prezenta o evaluare actualizată privind impactul reducerii utilizării pesticidelor la nivelul UE

    Eurodeputatul Dan Motreanu a participat la ședința Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală a Parlamentului European

    Reducerea pesticidelor în ferme, în atenția europarlamentarilor 

    Eurodeputatul Dan Motreanu a anunțat că pe agenda discuțiilor s-a aflat și propunerea de regulament cu privire la utilizarea sustenabilă a pesticidelor. În acest caz Partidul Popular European  (PPE) nu susține forma actuală a acestei propuneri.

    ”Este în discuție o propunere de regulament cu privire la utilizarea sustenabilă a pesticidelor. PPE nu poate susține forma actuală a acestei propuneri, considerând că există multe alte posibilități pentru a limita utilizarea pesticidelor. Propunerea Comisiei Europene nu face o distincție suficientă între situațiile diferite din statele membre. De exemplu, România utilizează cantități de pesticide la hectar mult sub media europeană. Din acest motiv, am propus, recent, un amendament care prevede ca țintele naționale să fie decise la nivel de stat membru, în funcție de specificul fiecărei țări”, a mai menționat oficialul european.

    Citiți și: Dan Motreanu, europarlamentar: ”Fermierii au nevoie de finanțare suplimentară pentru tranziția către o agricultură mai durabilă”

    Veste bună pentru fermieri:  Durata aprobării de noi biopesticide a fost redusă

    Dan Motreanu a dat și o veste bună fermierilor: durata aprobării de noi biopesticide a fost redusă de la un an la 4 luni. ”Am primit o veste îmbucurătoare privind pesticidele, și anume durata aprobării de noi biopesticide, care a fost redusă de la un an la 4 luni.  Pentru acest an, Comisia pregătește propuneri legislative noi sau actualizate. Una dintre aceste vizează noile plante produse prin procedee genomice, care pot fi utile pentru o mai mare sustenabilitate. Comisia are în vedere reviziuirea legislației cu privire la materialele productive pentru plante, astfel încât acest sector să se modernizeze și să contribuie la securitatea alimentară”, a mai dezvăluit europarlamentarul român.

    Acesta a mai comunicat că de asemenea, Comisia pregătește un cadru juridic pentru sisteme alimentare durabile, cât și un pachet legislativ pentru bunăstarea animalelor.


    Te-ar mai putea interesa

    Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit

    Ultimele știri

    UE intenţionează să îşi majoreze exporturile de alimente în China, în pofida tensiunilor comerciale Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Lista produselor agricole din Ucraina pentru care se pot introduce taxe vamale