• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Casa Verde Fotovoltaice 2023. S-a publicat calendarul înscrierilor în program, pe regiuni!

  Roxana Dobre -

  Casa Verde Fotovoltaice 2023 demarează din 19 mai cu perioada de înscrieri în program. Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat că demarează sesiunea de finanțare pentru înscrierea solicitanților persoane fizice în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională.

  Casa Verde 2023. Înscrierile se fac în perioada 19-26 mai

  Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat că începând cu data de 19 mai, ora 10:00 și până la data de 26 iunie ora 23:59, persoanele fizice se pot înscrie în programul pentru panouri fotovoltaice, prin intermediul aplicației informatice pusă la dispoziție pe site-ul www.afm.ro, în vederea introducerii informațiilor necesare participării în Program. Înscrierile se vot face pe regiuni, astfel încât platforma informatică să nu se blocheze. De asemenea, unitățile de cult se vor putea înscrie în program în perioada 27 iunie ora 10:00 – 29 iunie, ora 23:59.

  Finanţarea se acordă în cuantum de maximum 20.000 de lei, sub condiţia suportării unei contribuţii proprii a beneficiarului de 2.000 de lei.  Suma finanţată de AFM se scade de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii, iar diferenţa până la valoarea totală a facturii se suportă de către beneficiar din surse financiare proprii.

  Citiți și: Buget dublat pentru instalarea panourilor fotovoltaice. Anunț de la Guvern

  Sesiune de finanțare pentru înscrierea solicitanților persoane fizice în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică

  Persoanele fizice se pot înscrie pe cont propriu în programul Casa Verde

  Potrivit informațiilor puse la dispoziție de președintele AFM, Laurențiu-Adrian Neculaescu, instituția a depus toate eforturile pentru simplificarea accesului persoanelor fizice la program, prin elaborarea unei noi aplicații informatice. În plus, beneficiarii vor putea depune personal documentele.

  “Având în vedere importanța programului din punct de vedere al politicilor de protecție a mediului și interesul major manifestat de către cetățeni, Administrația Fondului pentru Mediu a depus toate eforturile pentru simplificarea accesului persoanele fizice la Program, prin elaborarea unei noi aplicații informatice. Anul acesta, persoanele fizice se vor înscrie personal în cadrul programului prin intermediul aplicației informatice, conform calendarului publicat pe site-ul instituției”, a spus Neculaescu.

  Conform acestuia, cererile se vor depune diferențiat, pe regiuni, fiecare zonă fiind deblocată progresiv.

  ”Sunt alocate câte trei zile lucrătoare pentru fiecare regiune, pentru a preveni un blocaj din cauza suprasolicitării aplicației informatice. Ne dorim ca programul să fie un real succes și să putem sprijini aproximativ 87.500 de gospodării în efortul lor de a-și reduce costurile cu factura la energie, pe lângă cele 55.000 sisteme aprobate în cele două sesiuni de finanțare organizate până acum”, a declarat președintele AFM.

  Solicitantul se poate înscrie o singură dată în cadrul unei sesiuni, pentru un singur imobil.

  Citiți și: Mihai Nicuț la Agrostrategia: Investiția în fotovoltaice ajunge la 600-700 de mii de euro per MW

  Casa Verde Fotovoltaice 2023. Documente necesare

  Documentele pe care le încarcă solicitantul persoană fizică în aplicaţie sunt:

  a) actul de identitate al solicitantului, valabil la data înscrierii în aplicaţie;
  b) certificatul de atestare fiscală privind obligaţiile de plată către bugetul de stat, emis pe numele solicitantului
  de către organul teritorial de specialitate al Ministerului Finanţelor, în termen de valabilitate la data înscrierii în aplicaţie;
  c) certificatul de atestare fiscală privind impozitele şi taxele locale şi alte venituri ale bugetului local, emis pe numele solicitantului de către autoritatea publică locală în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul, în termen de valabilitate la data înscrierii în aplicaţie;
  d) extras de carte funciară, nu mai vechi de 60 de zile la data înscrierii în aplicaţie, din care să rezulte dreptul de proprietate al solicitantului asupra imobilului construcţie deservit de sistemul de panouri fotovoltaice pentru care se solicită finanţarea; în cazul în care sistemul de panouri fotovoltaice care deserveşte construcţia se amplasează pe teren, se va prezenta, în plus faţă de extrasul de carte funciară aferent construcţiei, extras de carte funciară, nu mai vechi de 60 de zile la data înscrierii în aplicaţie, din care să rezulte că solicitantul este proprietar/deţine un drept de folosinţă asupra imobilului teren; acesta poate fi obţinut de solicitant şi în format electronic;
  e) copia cărţii funciare colective, din care să rezulte maximum două unităţi individuale trecute pe aceeaşi carte funciară care adunate să fie egale cu 1 (un) întreg, în cazul imobilelor-construcţii, dintre care unele părţi sunt comune, iar restul sunt proprietăţi individuale, pentru care se întocmesc o carte funciară colectivă şi câte o carte funciară individuală.

  Documentele încărcate la momentul înscrierii în aplicaţie nu vor mai putea fi modificate sau reîncărcate ulterior.

  Ghidul de finanțare pentru fotovoltaice poate fi consultat pe larg AICI.

  Instalatorii autorizați au termen până la 12 mai să se înscrie în program

  Instalatorii autorizați, care vor putea fi selectați în program de către beneficiari, au termen să se înscrie până la 12 mai. După demararea înscrierilor, aceștia vor putea fi selectați de către solicitanţi, prin intermediul aplicaţiei. Conform datelor disponibile pe site-ul AFM, până astăzi, miercuri – 3 mai, au fost depuse 120 de dosare pentru instalatori.


  Te-ar mai putea interesa

  Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple

  Ultimele știri

  Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață Ferma de sparanghel – afacerea cu care frații Toma au dat lovitura Preț miei de Paște vs. preț miei la export. Alegerea oierilor – dificilă!