• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cropmax la roșii. Când și cum se aplică Cropmax la tomate

    Violina Gorcinschi -

    Când și cum se aplică Cropmax la roșii. Îngrășământul foliar de la Holland Farming este foarte folosit de cultivatorii de tomate, fiind recomandat să fie aplicat în mai multe faze de dezvoltare a culturii, începând de la faza de răsad.

    Cropmax este, potrivit specialiștilor de la Holland Farming, cel mai folosit îngrășământ foliar din legumicultura românească. Produsul este utilizat mai ales la cultura de roșii, dar se poate folosi la toate culturile de legume, precum și în cultura mare, în pomicultură și în viticultură. Practic, toate culturile, indiferent de specie sau de suprafața pe care se cultivă, pot beneficia de aportul de nutrienți ale fertilizantului foliar de la Holland Farming.

    Ce este Cropmax

    Cropmax este un fertilizant foliar ce face parte din portofoliul de produse al companiei Holland Farming. Îngrășământul are două mari calități: este foarte concentrat și este certificat pentru agricultura ecologică, fiind 100% natural.

    Cropmax are un conținut complex, ceea ce îl face foarte util plantelor. Conține stimulatori de creștere, vitamine pentru plante, polizaharide, enzime, dar și macro și microelemente în următoarele concentrații:
    – Macroelemente: 0,2% azot (N), 0,4% fosfor (P), 0,02% potasiu (K);
    – Microelemente: Fier – 220mg/l, Magneziu – 550 mg/l, Zinc – 49 mg/l, Mangan – 54 mg/l, Cupru – 35 mg/l , Bor – 70 mg/l, Calciu, Molibden, Cobalt, Nichel – 10 mg/l.

    Cropmax – beneficii și efecte la roșii

    Folosirea Cropmax la roșii prezintă o serie de beneficii. Este recomandat pentru o fertilizare foliară care să ajute plantele să se dezvolte, dar și să fructifice. În plus, acest fertilizant este certificat pentru agricultura ecologică, așa că nu trebuie să îți faci griji privind conținutul de reziduuri periculoase.

    Un alt beneficiu al Cropmax la roșii este că poate fi aplicat în mai multe stadii de vegetație, iar tratamentul este ușor de aplicat, prin stropire cu un atomizor.

    Cropmax se recomandă a fi aplicat la roșii și în combinație cu îngrășăminte minerale sau la tratamente de protecție a plantelor întrucât ajută planta să ”recepționeze” mai bine stropirile. Deoarece este un stimulator puternic pentru dezvoltarea plantelor, doza de îngrășământ de bază NPK poate fi diminuată cu 10-30%.

    Cropmax ajută cultura de tomate să fie mai rezistentă la boli și dăunători, dar și să depășească mai ușor perioadele de stres, inclusiv cele de stres termic – frigul sau arșița, precum și stresul hidric – seceta.

    Datorită compoziției unice, este un stimulator puternic pentru dezvoltarea plantelor și ajută culturile să aibă producții mai timpurii. Folosirea fertilizantului asigură și un spor de producție considerabil, atât cantitativ, cât și calitativ.

    o persoana care tine in mana un flacon de Cropmax si un pulverizator
    Momentele-cheie în aplicarea îngrășământului Cropmax (foto: youtube.com)

    Când se aplică Cropmax la roșii

    Când se aplică Cropmax la roșii este o întrebare pe care și-o pun legumicultorii aflați la început de drum, dar și cei care încă nu au folosit produsul Holland Farming și se decid să îl testeze la propriile tomate.

    Aplicarea îngrășământului foliar se poate face în aproape orice perioadă de creștere a plantei, însă sunt anumite momente-cheie în care fertilizarea are efect maxim.

    Cropmax se poate folosi și ca tratament sămânță, ajutând plantele să aibă o germinare mai bună și o răsărire mai puternică.

    Primul tratament cu Cropmax la roșii se face în faza de răsad, la distanță de 7-10 zile de la repicare. Acum se recomandă 2-3 fertilizări foliare cu biostimulatorul Cropmax (în concentrație de 0,2%) la interval de 10 zile.

    Al doilea tratament cu Cropmax la roșii se va face după plantarea răsadurilor în solar, în grădină sau în câmp deschis. Specialiștii de la Holland Farming recomandă ca aplicarea fertilizantului foliar Cropmax să fie făcute atunci când se fac și tratamente fitosanitare preventive. Pentru a crește eficiența acestor stropiri, produsele de protecția plantelor se aplică în amestec cu Cropmax, care, în concentrație de 0,1%-0,15% crește eficacitatea tratamentelor.

    Când se aplică Cropmax la roșii – grafic (foto: cand.ro)

    De reținut că se aplică Cropmax la roșii, pe parcursul creșterii culturii, de trei ori, conform graficului de mai sus. De asemenea, producătorul precizează că tratamentele se pot repeta la un interval de 7-10 zile.

    Perioadele în care nu se recomandă Cropmax la roșii sunt perioada de înflorire, cele când tomatele sunt aproape de intrarea în pârgă sau sunt aproape de coacere.

    Cum se aplică Cropmax la roșii

    Cum se aplică Cropmax la roșii

    Cropmax se aplică foliar la roșii, la fel ca și la restul culturilor, cu excepția tratamentelor la sămânță sau bulbi.

    Aplicarea Cropmax se face prin diluarea produsului în apă, la roșii și alte legume fiind recomandate următoarele concentrații:

    Tratamentul cu Cropmax la roșii se recomandă a fi făcut dimineața sau seara, în niciun caz în timpul zilelor cu temperaturi ridicate. Temperatura maximă la care se fac stropirile cu Cropmax este de 25 de grade Celsius. De asemenea, se va evita folosirea fertilizantului la temperaturi scăzute, dar și păstrarea lui în spații unde temperatura coboară sub 0 grade Celsius.

    Pentru a fi eficient, produsul se recomandă să nu fie amestecat cu produse ce conțin uleiuri minerale, cupru și sulf, deoarece poate apărea fenomenul de fitotoxicitate.

    Citiți și: Roșii mari și suculente. 5 secrete pentru a obține tomate delicioase


    Te-ar mai putea interesa

    Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd