• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ziua Porților Deschise de la Drajna, eveniment de succes Nufarm și Saaten Union

    Adrian Radu -

    Ziua Porților Deschise este deja o tradiție pentru Saaten Union. Noutatea acestui an este reprezentată de parteneriatul cu Nufarm, o companie australiană, care a intrat pe piața din România din 2006. Câmpurile experimentale de la Drajna Nouă, județul Călărași, au găzduit acest eveniment, la care au participat mulți fermieri interesanți să vadă tehnologii adaptate pentru România.

    Evenimentul organizat de Saaten Union și Nufarm a fost împărțit pe două zile, pentru ca un număr ridicat de agricultori să reușească să vadă cum au fost înființate loturile de rapiță, orz, orzoaică, grâu, floarea-soarelui, porumb, soia și mazăre. Este al zecelea an în care fermierii au trecut prin culturi și au observat atât soiurile și hibrizii, cât și produsele aplicate în câmp.

    Echipa Nufarm a adus un plus platformei de la Drajna Nouă prin produsele utilizate. “Sunt bucuros să mă aflu aici, de mulți ani trec pe aici, pe drumul acesta spre Slobozia și observ această platformă minunată și într-adevăr, a fost un target de mai mulți ani, să ajung să particip alături de Saaten Union în acest loc, în care putem să aflăm lucruri noi, să vedem tehnologii standard, să vedem și tehnologii avansate și cele mai importante tehnologii care se potrivesc acestei zone”, a declarat Vladimir Cojuhari, Director de marketing în cadrul Nufarm.

    Tehnologiile folosite în loturile de la Drajna Nouă au fost minime spre medii. “Pe noi ne interesează în special să arătăm potențialul de producție a soiurilor și hibrizilor pe care îi avem și, de asemenea, ca dumneavoastră, ca fermieri să puteți să vă alegeți ceea ce considerați că este mai adaptat și mai bun pentru această zonă și pentru fermele dumneavoastră”, a explicat Mihai Mirițescu, Directorul companiei Saaten Union.

    La cultura de grâu, una din soluțiile prezentate a fost Saracen Delta, un erbicid pe bază de diflufenican și florasulam, care combate buruienile dicotile încă din toamnă. Gabriel Nicolau, expertul tehnic al Nufarm, le-a explicat fermierilor prezenți la Drajna avantajele folosirii acestui produs.

    În ceea ce privește cultura de orz, Bogdan Văsii le-a recomandat agricultorilor ce trebuie să facă pentru un atac de afide. “Toamnele sunt lungi și atunci există posibilitatea apariției atacurilor de afide, care sunt transmițători foarte puternici de viroze, aș recomanda aici, imediat după semănat, după ce a răsărit planta de cultură, un tratament cu un insecticid de contact, în portofoliul Nufarm aflându-se Kaiso Sorbie și Faster”, a spus reprezentantul Nufarm.

    Pentru rapiță, una din soluțiile Nufarm la categoria insecticide este Carnadine. “Acest produs sistemic este un partener și în amestec cu alți piretroizi de contact. Ați văzut că piața este în scădere în ceea ce privește insecticidele, este o soluție la îndemână, o eficacitate foarte bună în câmp și la un cost corect. E ceea ce am folosit la momentul ăsta în câmp alături de partenerii noștri, Saaten Union”, a completat Gabriel Nicolau.

    Fermierii care vor să vadă loturile demonstrative de la Drajna Nouă până la recoltă o pot face. Platforma dezvoltată de Nufarm și Saaten Union va rămâne deschisă, pentru ca agricultorii să observe evoluția culturilor de aici și să încerce să copieze în fermele lor tehnologiile văzute.

    Aici puteți contacta echipa Nufarm pentru detalii despre produse și alte recomandări: www.nufarm.com/ro


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierii, ”arși” la arendă și la ANAF. Prețul mediu la grâu și porumb – nejustificat de mare Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești Răspunsul APIA pentru fermierii care așteaptă să încaseze subvențiile pe hectar și animale

    Ultimele știri

    La Cocoș: Primim zilnic 15-20 de cereri de angajare. Nu avem criză de personal! Prognoza agrometeo: Valori satisfăcătoare pentru rezerva de apă în majoritatea regiunilor agricole Cartofi cultivați direct din semințe, în câmp. Tehnologia Solynta – disponibilă în România din acest an