Castraveți de grădină. Metodă simplă de semănat pentru o producție triplă de castraveți
Violina Gorcinschi -Cultura de castraveți poate fi înființată în diferite moduri care mai de care mai originale, în încercarea de a obține recolte bogate. Poți încerca o metodă inedită de semănat, prin care poți să îți triplezi recolta de castraveți, care s-a dovedit eficientă. În plus, în acest articol sunt prezentate sfaturi despre cum să eviți obținerea fructelor amare, problemă destul de des întâlnită în această cultură.
Castraveții nu trebuie să lipsească de pe masă și din piețe în sezon. Iată o metodă prin care să semeni castraveții ca să îți triplezi recolta.
Metodă de semănat castraveții care te ajută să îți triplezi recolta
Pentru început, este nevoie de folie neagră pentru mulcire, mai mare decât suprafața ce urmează a fi semănată (1 metru sau mai mult).
Apoi, după ce solul va fi mărunțit, la o distanță de aproximativ 60 de cm, se fac rigole (șanțuri), de la un capăt la celălalt al parcelei. Ulterior, se întinde folia în așa fel încât să ia suprafața terenului, mai exact a șanțurilor create. Folia se fixează pe sol, iar cea mai ușoară metodă este acoperirea cu pământ a marginilor acesteia.
În rigole, folia se taie rotund, la distanțe de 60 de cm, cu ajutorul unor obiecte tăioase, cum ar fi o conservă. Se scoate bucata de folie, iar în acel loc se pun 2-3 semințe de castraveți. Un soi potrivit ar fi dintre cele olandeze.
Dacă răsar toate semințele, plantele se pot rări în așa fel încât să rămână doar două fire. Folia din jurul găurii se fixează de sol, cu ajutorul unor agrafe de sârmă sau ceva similar. Scopul este evitarea, pe cât posibil, a pătrunderii aerului, pentru a preîntâmpina creșterea buruienilor.
Cum să obținem castraveți buni la gust
Situațiile în care obținem castraveți amari sunt destul de des întâlnite. Pentru a obține o recoltă de castraveți plăcuți la gust, trebuie să irigăm cultura. În cadrul acestei metode de semănat, nu mai trebuie să săpăm castraveții deoarece aceștia se vor întinde și vor crește pe folie, fără a mai fi nevoie să apelăm la sârmă.
Rodul va apărea la circa o lună și jumătate de la semănare. Castraveții trebuie culeși la două zile.