• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Se răcește vremea. Weekend prelungit cu ploi și vijelii

    Angelica Lefter -

    Vremea se schimbă radical în acest sfârșit de săptămână din cauza unui front atmosferic ce va străbate țara noastră și va aduce ploi și vijelii Meteorologii au prognozat că deși weekendul va începe cu temperaturi de 30 de grade Celsius, în unele regiuni vremea se va răcori semnificativ.

    Un front atmosferic care va traversa România, va aduce furtuni furtuni, vijelii și ploi torențiale în mai multe zone, iar temperaturile vor scădea. Conform prognozei meteoradar.ro, următoarele zile, care includ minivacanța de Rusalii, vor fi destul de capricioase.

    Primele schimbări ale vremii vor apărea vineri – 2 mai, în jurul prânzului (foto: megteoradar.ro)

    Cum va fi vremea vineri, 2 iunie

    În ziua de vineri – 2 iunie, primele înnorări și averse vor apărea în zonele de munte, în jurul prânzului. După-amiaza, furtunile se vor extinde, local, și în zonele joase, mai ales în vest, sud-vest și nord-est. Pe alocuri, îndeosebi în nordul Moldovei, ploile vor fi însoțite de vijelii și căderi de grindină.

    În multe zone din estul și sudul țării, vineri va fi și cea mai caldă zi de până acum, cu maxime cuprinse între 27 și 29 de grade, iar izolat până la 30 de grade. În restul țării, temperaturile se vor încadra, în general, între 22 și 27 de grade.

    Sâmbătă, ploile și furtunile se vor muta în centrul și sudul țării (foto: meteoradar.ro)

    Cum va fi vremea sâmbătă, 3 iunie

    Ploile și furtunile se vor muta în centrul și sudul țării de sâmbătă – 3 iunie. În Oltenia și, local, în Muntenia, Dobrogea și sudul Transilvaniei, vor fi posibile averse torențiale puternice, ce vor acumula peste 30 – 50 l/mp, descărcări electrice frecvente și intensificări ale vântului.

    Vremea se va răcori substanțial, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 și 25 de grade în cea mai mare parte a țării. În est și sud-est, vântul va avea intensificări cu rafale de până la 50 – 65 km/h.

    Cum va fi vremea duminică, 4 iunie

    În Duminica Rusaliilor – 4 iunie,  vor mai fi posibile câteva ploi și furtuni în vest și sud-vest, dar în general vremea va fi mai liniștită și destul de răcoroasă în majoritatea regiunilor.

    Dimineața va fi chiar rece pentru luna iunie în nordul și centrul Moldovei, precum și în estul Transilvaniei, unde temperaturile vor scădea până la 6 – 9 grade. Nici la prânz nu va fi foarte cald: în sud și est se vor înregistra între 22 și 25 de grade, iar în vest și nord-vest se vor atinge 25 – 27 de grade.

    Vremea se va încălzi ușor în a doua zi de Rusalii (foto: meteoradar.ro)

    Cum va fi vremea luni, 5 iunie

    Vremea va începe să se încălzească ușor în a doua zi de Rusalii – 5 iunie, când mercurul din termometre va arăta din nou valori de peste 24 – 26 de grade în mare parte din țară. Ziua, vor fi posibile averse locale în zonele de deal și munte, dar spre seară sunt posibile și ploi mai liniștite în regiunile vestice.

    Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM),  ploile vor continua și după Sărbătoarea Rusaliilor în cea mai mare parte a țării. În următoarea săptămână, cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, dar și deficitare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.


    Te-ar mai putea interesa

    Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului