• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Alianța pentru Agricultură și Cooperare: Presiunea publică făcută la Bruxelles, în numele tuturor fermierilor români, a dat rezultate!

    agrointeligenta.ro -

    Apartenența României, prin intermediul AAC, la COPA-COGECA, organizația europeană a fermierilor și cooperativelor, își dovedește, de asemenea, scopul și eficiența, iar fermierii români pot conta pe noi, anunță Alianța pentru Agricultură și Cooperare formată din cele patru mari organizații de fermierii din România: Federația Națională PRO AGRO, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV) și Asociația Forța Fermierilor (AFF).

    În cadrul unui comunicat de presă, Alianța subliniază importanța presiunii publice, făcută de AAC în numele tuturor fermierilor români, și care a condus la rezultate concrete: Comisia Europeană a prelungit interzicerea importurilor pentru cerealele din Ucraina!

    ”Protestul public organizat la Bruxelles, în data de 23 de mai, de Alianța pentru Agricultură și Cooperare, alături de alte organizații ale fermierilor din Polonia, Ungaria, Cehia și Slovacia, își arată eficiența. Comisia Europeană a decis, pe 5 iunie 2023, prelungirea interzicerii importurilor de cereale din Ucraina, pentru țările din Estul Europei, până la data de 15 septembrie 2023. România rămâne 100% alături de Ucraina prin menținerea tranzitului prin țara noastră a mărfurilor agricole din țara vecină, greu încercată de efectele agresiunii rusești. Singura restricție vizează vânzarea acestor materii prime agricole pe teritoriul României, pentru a permite fermierilor noștri să își valorifice propriile recolte”, se arată în comunicatul AAC.

    Alianța pentru Agricultură și Cooperare îi asigură pe toți fermierii români că principalul său obiectiv este reprezentarea pragmatică și realistă a intereselor fiecărui agricultor, atât la nivel național, în comunicarea cu decidenții politici și administrativi, cât și la nivel european, în dialog cu Comisia Europeană și Parlamentul European. ”Apartenența României, prin intermediul AAC, la COPA-COGECA, organizația europeană a fermierilor și cooperativelor, își dovedește, de asemenea, scopul și eficiența. Fermierii români pot conta pe noi!”, se arată în comunicare.

    Alianța pentru Agricultură și Cooperare îi asigură pe consumatorii români că lupta este una comună, pentru asigurarea securității alimentare a României. ”Dacă vom avea fermieri care pot produce și mai apoi își pot vinde recolta la prețuri care să îi țină pe linia de plutire înseamnă că, în orice condiții, românii vor avea pâine pe masă. Fără fermieri nu există securitate alimentară și fără fermieri nu există un viitor pentru satul românesc”, explică AAC.

    În finalul comunicatului, AAC atrage atenția responsabililor politici din Guvern și Parlament că sunt încă foarte multe probleme de rezolvat și că ”această decizie de interzicere temporară a importurilor nu rezolvă nimic dacă nu este prelungită și însoțită de decizii curajoase și responsabile. Vom vorbi foarte curând despre toate acestea! Problemele fermierilor sunt departe de a fi rezolvate iar Alianța pentru Agricultură și Cooperare va continua să se implice în găsirea de soluții pentru depășirea situației grele în care se află sectorul agroalimentar național!”.


    Te-ar mai putea interesa

    Doliu în lumea legumicultorilor. O legendă a industriei semințelor s-a stins din viață ANAF vinde la licitație ferma Elenei Udrea de 40 de hectare. Prețul de pornire pentru terenurile de la Nana Valentin Jecu, cultivator de usturoi, după tăierea subvenției: Vom ajunge de unde am plecat, să mâncăm usturoi chinezesc!

    Ultimele știri

    Subvențiile fermierilor ar putea bloca tot bugetul UE. Europarlamentarii bat cu pumnul în masă Șefa de la Mediu despre revolta fermierilor din Lungulețu: ”Trebuie să declare câtă apă iau şi să plătească nişte sume modice” Fermierii îi cer președintelui Nicușor Dan să obțină de la Comisia Europeană mai multe fonduri pentru agricultură