• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Odeta Popescu, Ciproma: Soiurile create de noi sunt exportate în multe țări din Europa. Avem rezultate foarte bune!

    Roxana Dobre -

    Soiurile Ciproma nu sunt apreciate doar de fermierii români, ci au reușit să fie apreciate și la export. Anul acesta, cele mai noi soiuri de păioase din portofoliul companiei au fost prezentate în cadrul evenimenului AGROSHOW 2023, la Iepurești – Giurgiu, pe platforma din ferma Agromad Crops.

    Odeta Popescu, National Sales Manager al companiei Ciproma Sem, le-a prezentat fermierilor soiurile vedetă din portofoliul companiei, dor și noutățile propuse pentru campania de semănat din această toamnă. În cadrul platformei demonstrative de la Iepurești, Ciproma a reușit să ofere agricultorilor prezenți un veritabil spectacol al soiurilor, dar și al speciilor de păioase, compania fiind prezentă cu 7 soiuri de grâu, triticale din soiul Rilax și soiul de orz Idilic.

    ”Primele trei soiuri de grâu sunt cele consacrate deja în portofoliul nostru. Începem cu Promitor, care este o genetică românească, este genetica Ciproma și combină genele românești cu gene franțuzești care îi dau o normă redusă la semănat și o productivitate mai mare. De altfel, el este un grâu foarte, foarte stabil și cu niște indici de panificație foarte buni”, a prezentat Odeta Popescu soiul Promitor, pentru care a recunoscut că are și o slăbiciune personală: ”Eu vă spun că îl cultiv în ferma noastră, soțul are o fermă de vreo 800 de hectare undeva pe Suceava, iar noi nu vă ascund, îl folosim în principal la mixuri cu alte grâuri care nu au calitățile de panificație. Muzik – cel mai scund greu din în piață, probabil că îl cunoașteți. Este plastic, se vinde în toată țara și nu ne lasă la greu”.

    Din loturile de la Iepurești nu putea nici Orloge, o altă vedetă a portofoliului Ciproma. Intrat de doar doi ani la vânzare în România, Orloge, soi de grâu aristat, i-a convins imediat pe fermieri că își merită locul în câmp. ”Absolut spectaculos cum arată și se pare că tehnologia aplicată aici chiar îi privește, pentru că mi-e foarte drag”, a vorbit Odeta Popescu despre soiul-vedetă al Ciproma.

    Soiuri noi de grâu pentru fiecare tehnologie de fermă

    Celelalte patru soiuri de grâu prezente în platformă (Ganduja, Junior, Agenor și Grekau) au fost selectate în baza unei cercetări de peste trei ani. S-au ales mai ales soiuri timpurii sau medii tardive, care să se potrivească zonelor de cultură din fiecare zonă a țării. ”Le puteți vedea cum au răspuns la această tehnologie. Noi nu putem să spunem că unul este mai bun decât celălalt. Depinde de nevoile din ferma fiecăruia, depinde de ce tehnologie dorește să aplice și suntem convinși că dacă veți da o șansă veți încerca pe suprafețe, veți vedea că o să fiți foarte mulțumiți de soiurile noastre”, a spus Odeta Popescu.

    Soiuri de cereale păioase produse și condiționate în România

    Directoare de vânzări la nivel național pentru Ciproma, Odeta Popescu a subliniat că toate soiurile prezentate la AGROSHOW sunt produse în România, tratate, condiționate în stațiile proprii și sunt aclimatizate la condițiile de cultură din România.

    ”Ciproma este o companie renumită, înființată acum 28 de ani și avem trei direcții cu care ne ocupăm și anume cercetare/ameliorare, producere de sămânță pentru piața internă și export și vânzări în România dar și în toată Europa. Suntem mândri că soiurile create la noi le exportăm cu succes în multe țări din Europa și chiar avem rezultate foarte bune”, a punctat Odeta Popescu despre activitatea Ciproma și despre potențialul uriaș al soiurilor companiei pe piața externă.

    AGROSHOW este un proiect realizat în premieră în România, o colaborare între o formă asociativă – Asociația Forța Fermierilor, și o fermă cunoscută – Agromad Crops, care acoperă tot timpul anului și toate culturile importante pentru agricultura românească – grâu, rapiță, floarea-soarelui și porumb. Anul trecut, platforma a inclus și o cultură de mazăre, iar în acest an s-au prezentat loturi de genetică nouă de triticale, orz, orzoaică și ovăz. Anual sunt organizate două evenimente la platformă – unul dedicat culturilor de toamnă și celălalt dedicat culturilor de primăvară.

    Anul acesta, companiile partenere ale AGROSHOW sunt, în ordine alfabetică: AGROMEC Vlad Țepeș, BASF, CARTAGRIS – Cartare Agrochimică, CIPROMA, CORTEVA AGRISCIENCE, DAYMSA, GARDEN CENTER, LIMAGRAIN, NATUREVO, NETAFIM, NUFARM, OGOR, RAGT, REINKE, RODBUN, SAATEN UNION.
    Informaţiile publicate de Agrointeligența – AGROINTEL.RO pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor, ca atare vom acționa în consecință.

    Agroshow 2023 – Cereale păioase și rapiță (toate prezentările)


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA 2024. Fermierii care au intrat până astăzi la plata celei de-a doua tranșe Cum aflăm greutatea unui porc fără cântar. Formula de calcul numărul de kg în viu și carcasă Preț de vânzare la ovine. Cât costă o oaie la intrarea în iarnă

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!