• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Românii de la Rodbun, chemați să investească în Angola. Directorul Octavian Petrescu a sesizat un potențial uriaș

    Adrian Radu -

    Compania Rodbun a trecut de granițele țării. Compania fondată în 2001 și care ajută an de an fermierii români să aibă performanțe în agricultură cucerește și Africa. După parteneriatul semnat în urmă cu 2 ani cu oficialii din Republica Democrată Congo, cei de la Rodbun sunt acolo într-o altă țară cu potențial agricol uriaș, și anume Angola.

    Octavian Petrescu, directorul executiv al Rodbun, este prezent în aceste zile în Angola, pentru o vizită de lucru. Pe agendă sunt o serie de puncte importante, care să ducă în final la stabilirea unor relații puternice cu parteneri din Angola. În prima zi, delegația formată din reprezentanții Rodbun, Electromontaj, Medium Electric și Valrom s-a întâlnit cu ministrul Agriculturii de la Luanda, Antonio Francisco de Assis.

    Octavian Petrescu – director executiv Rodbun, întâmpinat de Ministrul Agriculturii din Angola, Antonio Francisco de Assis

    Legăturile acestuia cu România sunt puternice. Fiul și fiica Ministrului Agriculturii din Angola au studiat la București și s-au stabilit în România. “Simțiți-vă ca acasă! Avem nevoie de voi, avem nevoie de experiența dumneavoastră. Angola dispune de aproximativ 50 de milioane de teren agricol și, din păcate, utilizează doar 10%”, a declarat Antonio Francisco de Assis la întâlnirea cu delegația din România.

    Fotografia oficială după întâlnirea cu membrii Agenției de Investiții din Angola (AIPEX)

    Octavian Petrescu și ceilalți oameni de afaceri români s-au mai întâlnit și cu conducerea AIPEX (Agenția de Investiții), cu administratorul Fondului Suveran din Angola, dar și cu cei din conducerea Zonei Economice Speciale.

    Octavian Petrescu la discuția cu reprezentanții Ministerului Industriei și Comerțului din Angola

    Programul celei de-a doua zile a vizitei de lucru a adus o întâlnire cu conducerea Fondului de Garantare a Investițiilor și o vizită la SOGESTER, Societatea de Gestionare a Portului Luanda. Seara a fost dedicată unei cine de lucru alături de oameni de afaceri români și străini, care activează în Angola. Totul pentru a pune pe picioare un plan care să le ofere fermierilor angolezi semințe de calitate și să le aducă producții mari la hectar.


    “Am vizitat Zona Economică Specială, care se întinde pe 4.800 de hectare. Este o facilitate oferită de statul angolez tuturor întreprinzătorilor care vor să-și construiască o afacere într-un mediu safe, cu acces la utilități și foarte aproape de port. Arată ca o zonă în care s-au investit foarte, foarte mulți bani”, a spus Octavian Popescu, director executib Rodbun.

    Octavian Petrescu – Întâlnire la Ministerul Economiei și Planificării din Angola

     

    2021 a fost anul în care Rodbun a făcut un pas important. Reprezentanții companiei au decis să investească în continentul african. Prima țară în care a ajuns Rodbun a fost Republica Democrată Congo, la invitația ministrului Agriculturii de la Kinshasa. A fost făcut proiectul pentru o fermă de 1.000 de hectare, cu toate capacitățile pentru procesare, depozitare și export. Semințele românești sunt deja folosite în Congo.

    Pasul următor este reprezentat de Angola, o țară de 5 ori mai mare decât România și cu o populație de aproape 35 de milioane de oameni. Angola are 5 milioane de hectare de teren arabil, cu soluri fertile, însă această suprafață poate fi crescută prin investiții. Porumbul este principala cultură agricolă a Angolei. Iar Rodbun are în portofoliu hibrizi de porumb Genetică Premium BC, genetică Fundulea și genetică Turda.


    Te-ar mai putea interesa

    Mesajul unui fermier pentru funcționarii APIA care au lăsat oamenii cu conturile goale de sărbători Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Hurlupi la prun: cauze ale bolii, combatere

    Ultimele știri

    Rasa de oi Suffolk: caracteristici, productivitate, întreținere NeemAzal, din portofoliul Chemark Rom, este soluția biologică ideală pentru controlul dăunătorilor Ajutoarele de stat pentru fermieri – prelungite până la finalul anului