• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Profit din orz și triticale pentru un fermier din Arad, care a ales sămânța și produsele RWA

    Adrian Radu -

    Orzul și triticalele reprezintă o opțiune fiabilă pentru profitul exploatației lui Teodor Pătroi, un fermier care lucrează 400 de hectare în localitatea Șeitin, județul Arad.

    La fel ca mulți alți fermieri, agricultorul arădean favorizează orzul pentru randamentele ridicate și pentru precocitatea sa, fiind prima cultură care aduce bani în fermă.

    Soiul de orz Azrah, din portofoliul RWA Raiffeisen Agro a devenit alegerea numărul 1 pentru Teodor Pătroi. Portofoliul RWA de cereale păioase oferă o suită completă de produse pentru a satisface nevoile fermierilor performanți, care lucrează în sistem intensiv, aplică numeroase tratamente și fertilizări adecvate.

    ”Acest orz de la RWA, Azrah, l-am ales pentru o foarte mare cantitate la hectar, sunt foarte mulțumit până în momentul de față de el. Are 6 rânduri, e foarte frumos și sper să obțin o producție de cel puțin 8 tone / ha”, a declarat fermierul.

    Azrah este un soi de orz pe 6 rânduri cu o calitate foarte bună în nutriția animalelor. Compania RWA Raiffeisen Agro s-a concentrat atât pe randamente, cât și pe excelența trăsăturilor agronomice când a ales să introducă acest soi în portofoliu.

    Azrah are un grad ridicat de plasticitate și este rezistent la cădere și frângere. Combinația câștigătoare pentru fermierii care aleg este orz este dată și de numărul mare de boabe în spic și MMB-ul foarte bun.

    Caracteristici orz Arzah

    – Înflorire extra-timpurie
    – Maturitate mediu-timpurie
    – Talia plantei medie-înaltă
    – Toleranță bună la cădere și frângere
    – Toleranță foarte bună la helmintosporioză

    Tehnologia de cultivare pe care Teodor Pătroi a aplicat-o a presupus o densitate la semănat de 220 kg/ha, iar pe partea de nutriție o fertilizare cu 240 kg/ha de complexe 20.20.0. În primăvară schema de producția a continuat cu 200 de kg de uree, erbicidare și aplicarea foliarului GROW BALANCE 10.10.10, aflat, de asemenea, în portofoliul RWA.
    Pentru stimularea maximă a orzului, producătorul din Șeitin a ales pentru fertilizarea din T2 produsul SUPER AZOT, un foliar cu azot amoniacal 8%, azot nitric 8% și azot ureic 16,3%.

    Pentru a spori eficiența tratamentelor, Teodor Pătroi a ales tot din portofoliul RWA, adjuvantul STICK IT, o formulă care asigură o dispersie mai bună a tratamentelor și o acoperire optimă a foliajului.

    Profit garantat din cultura de triticale

    Pentru segmentul de triticale, soiul ales în ferma din Șeitin a Riparo, pe care RWA îl promovează datorită randamentelor mari, de peste 9 tone/ha.

    ”La triticale am folosit soiul Riparo, tot de la RWA. Sunt foarte mulțumit de cultură, aceleași tratamente le-am oferit și la orz și la grâu și la triticale. Și aici sper să obțin o producție de cel puțin 9 tone / ha. Arată foarte bine, nu e bolnav, am dat tratamente, am dat aceleași îngrășăminte de 240 kg de 20.20.0 plus în primăvară 200 kg de uree”, a explicat Teodor Pătroi.

    Caracteristici triticale Riparo

    – Înspicare semi-tardivă
    – Maturitate semi-tardivă
    – Talia plantei medie-înaltă
    – Toleranță foarte bună la cădere
    – Toleranță bună la fusarium, făinare, rugini

    Teodor Pătroi a evitat pierderile din bolile fungice prin aplicarea fungicidului Nativo. Specific acestui produs este efectul “green leaf” (menținerea foliajului verde o perioadă mai lungă de timp), ceea ce permite acumulări suplimentare în boabe. Totodată se îmbunătățește absorbția apei și a azotului, precum și creșterea conținutului în proteine, toate acestea ducând în final la sporuri de producție.

    Portofoliul complet al RWA poate fi consultat pe site-ul oficial al companiei, www.raiffeisen-agro.ro. Acolo se află și datele de contact al reprezentanților de vânzări, care pot fi contactați în orice moment.


    Te-ar mai putea interesa

    Lege nouă în vigoare! Fermierii își pierd subvenția APIA dacă nu respectă programul și plata angajaților ANT – la plată abia din februarie. Sumele APIA pentru plata la hectar și animale Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești

    Ultimele știri

    La Cocoș: Primim zilnic 15-20 de cereri de angajare. Nu avem criză de personal! Prognoza agrometeo: Valori satisfăcătoare pentru rezerva de apă în majoritatea regiunilor agricole Cartofi cultivați direct din semințe, în câmp. Tehnologia Solynta – disponibilă în România din acest an