• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Rapița NextGen – Primii hibrizi, PT314 și PT315, au fost prezentați de Corteva în ferma lui Dan Herțeg

    Violina Gorcinschi -

    Doi noi hibrizi de rapiță vin să completeze în acest an portofoliul de hibrizi de rapiță ai Corteva Agriscience. Compania, care a devenit din acest an lider pe piața semințelor de rapiță, a prezentat fermierilor o nouă grupă de hibrizi – NextGen.

    PT314 și PT315 sunt primii hibrizi de rapiță NextGen prezentați fermierilor de compania Corteva Agriscience. Noua grupă de rapiță se alătură deja geneticii campioane: hibrizii PT303 și PT298, care deja au cucerit fermele din România.

    Lansarea noii generații de rapiță NextGen s-a făcut pe 8 iunie, în cadrul evenimenului Corteva Agronomy Day din ferma lui Dan Herțeg din Semlac, județul Arad. Cu prilejul reuniunii în câmp, echipa Corteva a prezentat agricultorilor parteneri și cei mai noi hibrizi care pot fi comandați și semănați încă de anul acesta.

    ”Am lansat în acest an proiectul Corteva Agronomy Day care este, de fapt, o zi a tehnologiei, a inovației și o zi a rezultatelor. Astăzi, în ferma Agro Raluca, cu ajutorul domnului fermier Dan Herțeg, am reușit o performanță nemaiîntâlnită – să arătăm hibrizii de floarea-soarelui, de porumb și de rapiță la nivelul lor maxim de productivitate, în special aici referindu-mă la cultura de rapiță, unde cei doi hibrizi NextGen, care vin în această vară pe piața din țara noastră. PT314 și PT315, își arată adevăratul potențial, aici în ferma domnului Herțeg”, a declarat, la începutul evenimentului, Maria Cîrjă Marketing Manager Corteva Agriscience România și Republica Moldova. 

    În cadrul Corteva Agronomy Day de la Semlac, Arad, prezentarea rapiței NextGen a fost făcută de unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați specialiști ai echipei Corteva, Directorul național de vânzări, Cosmin Ciobotaru.

    ”Astăzi lansăm campania comercială de rapiță în vestul țării, alături de un număr impresionant de clienți fideli ai noștri, fermieri ai județelor Arad și Timiș. În ceea ce privește rapița în România, începând de anul trecut, cu sezonul de vânzări 2022-2023, suntem liderul detașat în ceea ce înseamnă vânzarea hibrizilor de rapiță în România, iar acest lucru a fost posibil cu ajutorul a doi hibrizi: PT303 și PT298. Astăzi, prezentăm alți doi hibrizi care ne vor ajuta să ne detașăm ca lider de vânzări în rapiță: PT314 și PT315, hibrizi catalogați NextGen, deci următoarea generație de hibrizi din cadrul companiei”, a declarat pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO, în cadrul evenimentului, Cosmin Ciobotaru, Director național de vânzări Corteva Agriscience.

    Poziția de lider pe piața semințelor de rapiță a fost obținută de Corteva tot cu ajutorul inovației. Se numește PT303 și este, la acest moment, singurul hibrid din Europa catalogat Sclerotinia Protector. ”Toleranța lui genetică depășește 93-94%. În momentul în care vorbești despre acest gen de toleranță, poți să spui că avem de-a face cu rezistență genetică. Este un hibrid cu o productivitate de peste 4,5 tone la hectar și nu considerăm că are adversar, momentan, în România. Verificăm în lan cu fermierii faptul că nu vom găsi scleroți în acest hibrid. Are această capacitate de a lupta cu boala. Chiar dacă are loc o infecție pe tulpină, el are capacitatea de a cicatriza foarte repede acel pustul și de a nu permite bolii să devină sistemică”, a explicat Cosmin Ciobotaru în ce stă ”forța” lui PT303.

    PT298 – rapița care se remarcă prin rezistență la scuturare

    Al doilea hibrid vedetă la rapița Pioneer este PT298 – din grupa YieldMAX. Comercializat încă de acum doi ani, acest hibrid este pe locul al doilea în vânzările companiei la capitolul semințe de rapiță. Ce face PT298 să fie atât de dorit de fermieri? ”Se detașează printr-o rezistență la scuturare. Este unul din dezideratele principale în alegerea hibrizilor pe care fermierii din România le iau în considerare, iar PT298 se descurcă excelent din acest punct de vedere”, a vorbit oficialul Corteva.

    PT315, un hibrid NextGen de rapiță de la Corteva Agriscience

    Rapița NextGen prezintă o adaptabilitate extraordinară

    Rapița NextGen lansată de Corteva în România este reprezentată de doi hibrizi – PT315 și PT315. Aceștia prezintă atât caracteristicile-vedetă ale celorlalți hibrizi – rezistența la scuturare și la boli, dar vin cu ceva în plus. „Au o adaptabilitate extraordinară în orice areal de cultură. Acolo unde se poate cultiva sau unde se cultivă rapiță, cei doi hibrizi se adaptează foarte ușor condițiilor respective.

    O altă calitate a hibrizilor de rapiță NextGen este capacitatea lor de a valorifica mult mai bine nutriția, îngrășămintele administrate culturii. ”Prezintă o utilizare superioară a fertilizanților pe acești hibrizi îi primesc. Avem acest lucru asigurat statistic: la aceeași cantitate de îngrășăminte administrată, în special azot, performează cu minimum 20% mai mult decât un hibrid martor , care a primit aceeași doză de îngrășământ”, a explicat Cosmin Ciobotaru.

    Familia Herțeg

    Corteva Agronomy Day – o zi a tehnologiilor într-o platformă cu culturi spectaculoase

    Întreg portofoliul Corteva Agriscience dedicat culturii de rapiță a fost prezentat fermierilor în cadrul Corteva Agronomy Day în ferma Agro Raluca administrată de Dan Herțeg în Semlac, județul Arad. Evenimetul a reunit peste 400 de fermieri din partea de vest a țării care au venit să afle care sunt noutățile companiei nu doar la cultura de rapiță, dar și pentru tehnologia cerealelor păioase, porumb sau floarea-soarelui.

    ”Lumea se simte bine, anul se pare că este pentru agricultură destul de bun. Noi am avut în 292 de litri de apă de la începutul anului. Chiar aseară, spre o satisfacție sau o mană cerească, am primit 16 litri/mp. Avem culturi bune de orz, grâu, porumb, floarea-soarelui, ați văzut rapița cât arată de bine. Sunt culturi pe care când le strângem, vor fi culturi cu producții bune (…). În această platformă se face multă experiență, se fac multe microloturi, se fac multe erbicidări cu diferite substanțe active, multe tratamente, se cultivă pe diferite densități, genetica este cea mai nouă, de top. Corteva investește foarte mult în cercetare, iar lucrul acesta se vede în câmp și în această platformă. Toată lumea are de învățat din acest platforme, chiar și aici vedeți lumea că merge să vadă atelierele de lucru. Toată lumea are ce învăța, inclusiv eu am ce învăța foarte mult”, a declarat fermierul Dan Herțeg.

    Rapița NextGen, prezentată în ferma lui Dan Herțeg. Noii hibrizi de la Corteva – PT314 și PT315


    Te-ar mai putea interesa

    Lege nouă în vigoare la ANAF pentru impozitarea micilor fermieri! Tractoarele Zetor pe care fermierii le pot cumpăra prin programul Rabla pentru Tractoare Tic-tac, tic-tac cu avansul APIA. Termen urgent pentru plata primei tranșe din subvenții

    Ultimele știri

    Mega-focar de Pesta Micilor Rumegătoare în Bulgaria. Oierii au ascuns boala timp de 2 săptămâni Legume și fructe care se recoltează în luna noiembrie La aniversarea primilor 7 ani de activitate, Franciza RO concept OSCAR ajunge la 90 de benzinării