• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • O familie care s-a mutat de la oraș la sat îi ajută pe copiii crescuți la bloc să descopere viața la țară

    Violina Gorcinschi -

    O familie mutată de la oraș la sat a inițiat un program propriu, aparte, dedicat celor mici. Andreea Dumitrescu Neamțu și soțul ei și-au propus să le ofere copiilor care stau la bloc o experiență completă la țară, inclusiv posibilitatea a de a hrăni animalele și de a îngriji o grădină de legume.

    Andreea Dumitrescu Neamțu și soțul ei au renunțat la viața de oraș pentru a cultiva legume la țară. După 5 ani, familia cu doi copii a reușit să își extindă culturile la peste 3.000 de metri pătrați, construind, treptat, trei solarii, după cum a relatat Andreea Dumitrescu Neamțu pe grupul de Facebook „Mutat la țară – viața fără ceas”.

    Cu timpul, familia a reușit să își facă o bază de clienți și să își vândă legumele bio produse în propria grădină. În aceeași postare, Andreea Dumitrescu Neamțu a anunțat că a demarat un program prin care îi învață pe copiii de la oraș să lucreze în grădină și să se bucure de natură.

    „Ne-am mutat la țară, nu foarte departe de București, în urmă cu 5 ani, pentru a le oferi celor doi băieți un altfel de viață. Dintr-o grădină medie, ne-am extins spațiul și am ajuns să avem mai bine de 3.000 mp. Ne-am construit trei solarii, pe rând, apoi am luat și niște găini, au venit și două gâște, ne-am luat și certificat de producător pentru legumele și verdețurile pe care le producem și am format o comunitate de clienți (mai bine de 90% mămici) care vor sa își hrănească familia sănătos”, a relatat Andreea Dumitrescu Neamțu pe grupul de Facebook.

    Copiii descoperă ce înseamnă îngrijirea animalelor și a unei grădini de legume (foto: Facebook.com/Mutat la țară – viața fără ceas – Andreea Dumitrescu Neamțu)

    Program prin care copiii descoperă activitățile dintr-o fermă de familie

    Weekendul trecut, familia a avut inițiativa de a invita mai mulți copii, pentru a-i învăța să muncească în grădină și pentru a-i lăsa să se distreze în natură. Începutul programului a fost un real succes.

    „Începând de weekendul trecut, am demarat un nou program, eu având 20 de ani de experiență în lucrul cu copiii. Este un program ce încă nu are nume, care își propune ca cei mici să experimenteze viața la țară. Sunt foarte mulți copii care trăiesc la bloc și care nu au ocazia să facă acest lucru. Nu e doar un loc de privit, ci se implică activ în ceea ce înseamnă activități în curte. Au 8 activități pe care le fac în ce ordine vor – hrănit găini, luat ouă din cuibar, greblat buruienile din țarcul lor și duse la compost, studierea celor patru etape de obținere a compostului, vânătoare de plante aromate, identificarea plantelor din solar, cules de dovlecei și plantarea unui fir de mentă sau rozmarin într-un ghiveci pe care îl iau acasă”, a explicat Andreea Dumitrescu Neamțu.

    Primii participanți, două fetițe de 3 și 4 ani și un băiețel de 9 ani, deja au beneficiat de bunătățile pe care le are viața la țară. S-au distrat lucrând în grădină, iar ca recompensă pentru stăruință, au tras cu arcul, au sărit pe trambulină, au jucat fotbal și au stat printre animale.

    „Vrem ca cei mici să înțeleagă ce înseamnă un grădinărit organic (așa este întreaga noastră grădină), ce înseamnă să mănânci un castravete luat direct de pe vrej și să le trezim interesul ca în viitor, dacă vor vrea, sa adopte și ei o astfel de viață, departe de betoane și gălăgie”, a conchis Andreea Dumitrescu Neamțu.


    Te-ar mai putea interesa

    Mesajul unui fermier pentru funcționarii APIA care au lăsat oamenii cu conturile goale de sărbători Cel mai puternic utilaj agricol din lume – la semănat în ferma Terracult din județul Arad Urări de Paşte 2024. Felicitări şi mesaje frumoase de Învierea Domnului

    Ultimele știri

    Banca Mondială recomandă reducerea ajutoarelor financiare pentru crescătorii de animale Prune roșii în formă de inimă. Lovita – noul soi de prune face furori Încrețirea sau răsucirea frunzelor la ardei. Cauze, remedii