• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Solar de legume pe structură metalică, fără sudură – avantaje, caracteristici, preț

    agrointeligenta.ro -

    Solar de legume pe structură metalică zincată, oțel galvanizat – o opțiune a multor legumicultori care aleg să aibă un spațiu protejat durabil, cu fixare mecanică pe șuruburi și îmbinări telescopice fără sudură, fără alte improvizații.

    Solar de legume pentru o familie

    Răzvan Pătrașcu, antreprenor din Alexandria, județul Teleorman, pune la dispoziția legumicultorilor solarii pe structură metalică zincată –  oțel galvanizat Sendzimir 275 .

    Invitat al rubricii ”În Grădina Danei” realizată de Dana Constantinescu în cadrul emisiunii Agrostrategia de pe TVR 1, Răzvan Pătrașcu a oferit mai multe informații despre ce presupune investiția într-un solar pe structură de metal.

    Citiți și: Cum se construiește un solar din țevi de plastic

    Solar pe structură metalică

    Solar pe structură metalică zincată – avantaje

    Un solar pe structură metalică zincată prezintă o serie de avantaje în raport cu solarul pe structură din lemn.

    Iată care sunt cele mai importante avantaje ale unui solar pe structură metalică:

    Citiți și: Solarul de legume tip Mittleider: caracteristici. Cum se construiește

    Prinderea foliei pe solar este simplu de realizat

    Ce folie se potrivește pe un solar cu structură de fier zincat

    Folia recomandată de Răzvan Pătrașcu pentru solarul pe structură din oțel galvanizat este folia triplu stratificată, profesională, care are efect de lumină difuză.

    ”Nu folosim folie verde, portocalie sau alte invenții cu rafie, cu ață prin ea sau sârme. Nu! Folia este suficient de rezistentă încât să reziste la zăpadă și oferă efect de lumină difuză a plantelor”, a explicat Răzvan Pătrașcu în cadrul interviului acordat colegei noastre, Ana Andrei, pentru rubrica „În Grădina Danei”.

    Antreprenorul din Teleorman a precizat că atât timp cât vorbim de un solar micuț de 50 de metri pătrați pentru o familie care nu cultivă pe timpul iernii decât legume care sunt adaptate la cultura mai rece, un singur strat de folie este suficient.

    Durată de viață pentru folia profesională se duce undeva la 6-7 ani, dar Răzvan Pătrașcu recomandă folosirea ei 4, maxim 5 ani pentru că praful, soarele, vântul, afectează gradul de lumină care trece prin folie. Aceasta devine mată și atunci primăvara, când planta are nevoie de lumină, folia nu își mai face treaba cum trebuie.

    Pe timpul verii, pentru umbrire, folia se poate vărui, dar mai eficientă este o plasă de umbrire. ”Plasa se montează peste folie când vin căldurile, nu primăvara pentru că primăvara avem nevoie de căldură și lumină. Cu același gen de clipsuri cu care se montează folia, se poate monta și plasa de umbrire, fixată în 3-4 locuri. Toamna se dă jos înainte să dea zăpada”, explică Răzvan Pătrașcu.

    Citiți și: Solarul de legume. Costul investiției per metru pătrat și profitul pe an

    Un solar de legume pe structură metalică este mai spațios decât unul pe structură din lemn

    Solarul de legume pe structură metalică zincată – caracteristici

    Solarul pe structură din metal zincat prezintă o serie de caracteristici în varianta comercializată de antreprenorul din Alexandria. Și la solariile mici avem aerisire pe lateral ca și la solariile mari, cu manivelă prin rolire pe toată lungimea solarului – cu ușă de acces, se aerisește foarte bine.

    Lățimea unui solar pornește de la 4 metri și poate ajunge la 6 metri.

    Citiți și: Mini solarii pentru cultura de roșii și castraveți – o alternativă la solarul mare de grădină!

    Instalarea unui solar pe structură de fier zincat se face cu trei oameni

    Solar de legume cu structură metalică – instalare

    Instalarea sau ridicarea unui solar pe structură de țeavă zincată se face rapid. Pentru noile structuri nu este nevoie de sudură și cu trei oameni se poate construi solarul, mai corect spus ansambla solarul în câteva ore. Acesta vine complet echipat.

    ”Nu este greu deloc. Două persoane îl pot monta până în jurul prânzului – structura metalică zincată și o a treia persoană care să ajute la montajul foliei iarăși, o oră și jumătate. Acum depinde de fiecare cât de priceput este”, a declarat Răzvan Pătrașcu.

    Citiți și: Cum îți construiești un mini-solar pentru legume

    ”Livrăm solariile complete, le livrăm prin toată țara prin curier cu tot ce înseamnă accesorii pentru solar însemnând instrucțiuni de montaj, cleme, șuruburi, autoforantele pentru el, sistemul de irigație prin picurare, folia, șorțurile, ușa, aerisirea, adică un solar complet. Avem și echipă de montaj pe zona de sud a țării. Într-adevăr la montaj termenele de montaj sunt ceva mai lungi. Livrarea prin curier se face undeva în 2-4 zile, la montaj avem un termen de așteptare de 3-4 săptămâni când este în plin sezon”, a explicat antreprenorul.

    Solarul vine echipat cu sistem de irigare prin picurare, cu robineți, cu garnituri. În funcție de câte rânduri de cultură pune fiecare fermier în solar, banda de picurare se taie la lungimea la care este nevoie sau la câte rânduri este nevoie.

    Citiți și: Solarul din sticle de plastic construit de Doru Munteanu rezistă de cinci ani fără reparații!

    Prețul unui solar de legume pe țeavă zincată pornește de la 3.300 de lei, complet echipat

    Solar de legume cu structură metalică – preț

    Cererea pentru solarii pe structură de metal este în creștere, spune antreprenorul care nu are stabilit un preț per metru pătrat, ci practică un preț per ansamblu de solar echipat.

    Pentru un solar pe structură de țeavă zincată, prețul pornește de la 3.300 de lei în cazul solarului de 4X10 (patru metri lățime, 10 metri lungime).

    ”Vine cu sistem de irigație, cu aerisire pe laterală, cu suport de cultură pe fiecare arcadă în parte, cu ramforsări pe capete care conferă o rezistență foarte mare solarului – avem 6 ramforsări pe capete – la care se adaugă costul pe transport sau pe montaj în funcție de ce dorește clientul”, explică Răzvan Pătrașcu.

    Mai multe informații despre solariile produse de Răzvan Pătrașcu puteți afla de pe bacas.ro sau sunând la 0762 616 916. 

    În Grădina Danei. Cum construim un solar cu structură metalică


    Te-ar mai putea interesa

    Lege nouă în vigoare la ANAF pentru impozitarea micilor fermieri! Primul îngheț la culturile din câmp. Alexander Degianski, fermier: O iarnă blândă, coșmarul unui agronom Rabla pentru tractoare – ghid final. Condiții, acte necesare, procedură de înscriere

    Ultimele știri

    Avans APIA 2024 – ultima oră! Prag depășit pentru plățile către fermieri! ANSVSA – 20 de ani de activitate. Adrian Pintea, MADR: Autoritatea și-a câștigat încrederea nu doar pe plan național, ci și pe scena europeană Auchan și Cora – amenzi uriașe de la Consiliul Concurenței! Judecătorii le-au respins contestațiile!