• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Onglonul de Aur, cel mai râvnit trofeu din podotehnie, a fost câștigat de un tehnician spaniol

    Violina Gorcinschi -

    Cel mai râvnit trofeu din podotehnia mondială a fost adjudecat în acest an de un tehnician spaniol. Onglonul de Aur, așa cum am denuit noi acest premiu, a fost acordat și finalul unei competiții strânse ce a avut loc în cadrul celei de-a treia ediții Conferinței Internaționale pentru Sănătătea și Îngrijirea Ongloanelor (International Hoof Health and Welfare Conference), eveniment care s-a desfășurat în perioada 3-4 iulie, în Spania, și a inclus și o Școală de Vară pentru specialiștii în curățarea ongloanelor.

    Cupa Mondială de Curățare a Ongloanelor – Hoof Trimming World Cup, veniment mult așteptat de podotehniștii din întreaga lume, a avut loc pe 4 iulie, în ferma Mas Bes de lângă Girona, locul ce a găzduit anul acesta cea de-a treia ediție a Conferinței Internaționale pentru Sănătătea și Îngrijirea Ongloanelor.

    Cine este cel mai bun podotehnist? Aceasta a fost întrebarea de pe buzele tuturor participanților la conferință. Ei bine, competiția a avut loc, iar titlul a fost câștigat de Juan Sánchez, care a reprezentat Spania.

    Experți în îngrijirea ongloanelor din 20 de țări au concurat pentru Onglonul de Aur – premiul pentru cel mai priceput podotehnist din lume. După competiția urmărită atât la fața locului, cât și live, pe Youtube, locul I a fost câștigat de reprezentantul Spaniei, locul II de Marea Britanie și locul III, la egalitate, de Franța și Canada.

    Onglonul de Aur, trofeul competitiei de podotehnisti
    Onglonul de Aur – Trofeul pentru cel mai priceput podotehnist

    Cupa Mondială de Curățare a Ongloanelor, o competiție acerbă

    În cadrul cinei organizate la finalul primei zile a conferinței, pe 3 iulie, la Hotel L’Azure (Lloret de Mar), președintele Cow Care, Willem Hendrik Mekking, a anunțat lista echipelor concurente la competiția Hoof Trimming World Cup, ce a avut loc a doua zi. Concurenții au fost împărțiți pe țări, iar fiecăruia i-a fost desemnat câte un jurat, care a monitorizat performanțele.

    Echipele concurente au fost următoarele:

    1. Germania vs Olanda;
    2. Suedia vs Polonia;
    3. Franța vs Luxembourg;
    4. Norvegia vs Belgia;
    5. Finlanda vs Irlanda;
    6. Cehia (Cehoslovacia) vs Estonia;
    7. Spania vs Canada;
    8. Argentina vs Italia;
    9. Marea Britanie vs Austria.

    un podotehnist care curata onglonul unei vaci
    Competiție strânsă între podotehniști

    După ce au avut loc ultimele prelegeri în sala de conferințe și s-a servit prânzul, echipele au fost rugate să meargă în locația în care s-a desfășurat concursul, respectiv adăpostul de vaci din cadrul fermei Mas Bes. Regulile după care s-a decis câștigătorul au fost simple: prestație de calitate a podotehniștilor, în cel mai scurt timp posibil. Concurenții s-au pus pe poziții, iar ceilalți participanți la eveniment au urmărit cu sufletul la gură în fața ecranelor concursul prezentat cu carismă de Adrian Gonzalez, fondatorul și președintele Anka Hoof Care. Evenimentul a putut fi urmărit și live, pe Youtube, de către toți pasionații de podotehnie din întreaga lume.

    Podotehniștii participanți la concurs și-au arătat experiența avansată și îndemânarea pe vaci vii, plasate în standurile speciale pentru îngrijirea ongloanelor.

    Juan Sanchez si ceilalti castigatori ai concursului dedicat podotehnistilor
    Juan Sanchez – câștigătorul Cupei Mondiale de Curățare a Ongloanelor

    Juan Sánchez – cel mai bun podotehnist din lume

    Competiția acerbă s-a lăsat cu rezultate așteptate pentru unii și cu surprize pentru alții. După o deliberare atentă a juraților, s-a decis clasamentul.

    Premiul I și titlul de cel mai bun podotehnist din lume a fost câștigat de Juan Sánchez, concurentul care a reprezentat Spania la Hoof Trimming World Cup. Acesta a declarat, pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO, că are 25 de ani de experiență în podotehnie și că s-a pregătit mult pentru acest concurs.

    Locul II a fost ocupat de un reprezentant al Marii Britanii, Andrew Fry, care a fost la distanță de un punct de locul 1 și care a declarat că s-a bucurat de experiență.

    „Am concurat pentru Marea Britanie la Hoof Trimming World Cup. A fost ceva ce mi-am dorit foarte mult să fac de când am auzit despre competiție și și mai mult când am văzut trofeul! Am avut emoții înainte de a începe, dar odată ce am ajuns în spatele standului, m-am simțit ca acasă. Nu am câștigat competiția, dar sunt foarte mândru că am ajuns pe locul doi, ratând primul loc cu 1 punct! Voi reveni să încerc din nou”, a spus concurentul de pe locul II pe pagina sa de Facebook.

    Locul III a fost împărțit de Canada și Franța, care au obținut egalitate în punctaje. Alexandre Lecarpentier (Franța) și Jamie Sullivan (Canada), au dovedit și ei că se pot afla pe podiumul celor mai avansați podotehniști la nivel mondial.

    Echipa CowCare, compania care a făcut posibilă prezența Agrointeligența – AGROINTEL.RO la evenimentul dedicat podotehniei, l-a felicitat public pe Juan Sánchez.

    „Hoof Trimming World Cup (Cupa Mondială de Curățare a Ongloanelor), o competiție mult așteptată în care reprezentanți și asociații a 18 țări au avut șansa de a-și dovedi și de a-și arăta priceperea în curățarea ongloanelor în fața arbitrilor și fanilor, atât la ferma Mas Bes, cât și în fluxul live, a marcat sfârșitul Summer Trimming School 2023. Felicitări câștigătorului din acest an – Onglonul de Aur a fost câștigat de Juan Sánchez din Spania”, au anunțat reprezentanții Cow Care pe pagina oficială de Facebook.


    Te-ar mai putea interesa

    APIA a reluat plata subvențiilor! Primii fermieri care primesc banii în conturi în noul an Cum și-a salvat ferma de la faliment un agricultor cu 150 de hectare Urături de Anul Nou în versuri. Tradiții de iarnă păstrate în satul românesc

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!