• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Elena Mateescu, ANM: ”Urmează cea mai caldă zi!”

    Roxana Dobre -

    Temperaturi de 42 de grade anunțate de meteorologii. Valul de aer tropical din Africa ajunge astăzi în România iar valorile termice vor crește simțitor și pragul critic al indicelui temperatură-umezeală va depăși 80 de unități.

    Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a anunțat că începând de astăzi, marți – 11 iulie, în multe zone din țară dar mai ales în partea de vest, sud, sud-est a țării, temperaturile vor atinge pragul unei zile de caniculă, 35 de grade iar izolat temperaturile se vor apropia de nivelul de 40 de grade.

    Citiți și: Caniculă! ANM: Temperaturi de 37-38 de grade Celsius – vezi regiunile vizate de alertă

    Caniculă în luna iulie

    Elena Mateescu, ANM: Cu siguranță ne apropiem la nivelul acestor valori de 40 de grade

    Conform directorului ANM, Elena Mateescu, progresiv, de la o zi la alta, începând de astăzi, în multe zone din țară dar mai ales în partea de vest, sud, sud-est a țării, temperaturile vor atinge pragul unei zile de caniculă, 35 de grade.

    ”Cu siguranță și indicele de temperatură-umezeală se va apropia și va depăși ușor pragul de 80 de unități. În același timp, așa cum ieri am avut diferențe între valorile măsurate de 35 de grade la București, 33 de grade la multe stații din partea de vest a țării, și temperatura resimțită care a înregistrat valori de peste 37…38 de grade, cu siguranță și astăzi este posibil să ne apropiem la nivelul acestor valori de 40 de grade”, a spus aceasta pentru Antena3.

    Citiți și: Cum va fi vremea în luna iulie. Caracterizarea meteo pentru cea mai fierbinte lună din an

    Joi, 13 iulie va fi cea mai caldă zi

    Elena Mateescu a mai completat că începând de mâine, miercuri – 12 iulie valorile vor crește la 37 de grade, astfel încât joi vom înregistra cea mai caldă zi din acest episod.

    ”Pentru că, într-adevăr, în Lunca Dunării este posibil să depășim valorile maxime de 38 de grade la umbră. De asemenea, pragul critic al indicelui temperatură-umezeală va depăși 80 de unități. Și nu în ultimul rând, temperaturile resimțite vor fi de peste 40…42 de grade. Temperaturile acestea vor fi de interes pentru toată această săptămână, chiar dacă începând de joi seara și vineri, în jumătatea nordică, vor mai scădea valorile de temperaturi”, a mai spus șefa ANM.

    Acesta a spus în continuarea prognozei că ne vom confrunta și cu fenomene specifice condițiilor de stabilitate atmosferică, adică averse torențiale, posibil însoțite de vijelii și izolat căderi de grindină, ”la schimbul acestor mase de aer foarte cald și ușor mai rece, dinspre partea nordică a Europei”.

    ”Cu siguranță, după acest scurt episod, săptămâna viitoare, așa cum arată datele de la acest moment, este posibil să vorbim din nou de zile foarte călduroase, chiar caniculare”, a explicat directorul ANM, Elena Mateescu, la Antena 3.

    Reamintim că până vineri, 14 iulie se află în vigoare o informare meteorologică pe caniculă. Conform alertei, în zilele următoare canicula se va extinde în Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, Transilvania și Crișana. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 34 și 37 de grade și disconfortul termic se va accentua în special în zonele de câmpie, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.


    Te-ar mai putea interesa

    Rabla pentru tractoare – ghid final. Condiții, acte necesare, procedură de înscriere Tractoarele Zetor pe care fermierii le pot cumpăra prin programul Rabla pentru Tractoare Piața cerealelor, din nou sub presiune. Prețuri la zi

    Ultimele știri

    Patru noi focare de pestă porcină africană, toate confirmate într-o singură comună DSVSA: Focar de rabie la vaci într-o gospodărie. Boala se transmite și la om Carta Albă a Agriculturii din România. Fermierii vor creșterea subvențiilor și dezvoltarea sistemelor de irigații